PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicin ohjelmassa kuullaan pakkausteknologian mahdollisuuksista ja uusista materiaaleista, vastuullisuudesta, lainsäädännöstä ja sisälogistiikasta
PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -tapahtumakokonaisuus tuo pakkaus-, elintarvike- ja muovialan yritykset, ammattilaiset ja vaikuttajat yhteen Helsingin Messukeskukseen 13.–14.3.2024. Ajankohtaisen ohjelman teemoja ovat muun muassa vastuullisuus ja kiertotalous, lainsäädäntö ja regulaatio, pakkaussuunnittelu ja uudet materiaalit sekä sisälogistiikka.

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuma tarjoaa ajankohtaisen ohjelmakokonaisuuden ja kolme ohjelmalavaa: jokaiselle tapahtumalle ja sisältökokonaisuudelle omansa. Luvassa on kiinnostavia puheenvuoroja ajankohtaisista teemoista kuten vastuullisuus ja kiertotalous, lainsäädäntö ja regulaatio, pakkaussuunnittelu ja uudet materiaalit sekä sisälogistiikka.
Keskiviikkona 13.3. kuultavassa Finnish consumer plastic packaging recycling in Site Zero, Sweden -puheenvuorossa Site Zeron toimitusjohtaja Mattias Philipsson kertoo maailman suurimman ja tehokkaimman lajittelulaitoksen toiminnasta. Suomen suurin pakkausten tuottajayhteisö Suomen Pakkaustuottajat Oy vie kuluttajamuovipakkauksia kierrätettäväksi Site Zeroon.
Tehokkuutta kuluttajaviestintään ja toimitusketjuun GS1 2D -koodin avulla -puheenvuorossa GS1 Finlandin Kimmo Keravuori kertoo, miten uudenlaiset 2D-viivakoodit pakkauksissa voivat muuttaa kaupan prosesseja ja sama koodi voi olla myös kuluttajaviestinnän väline.
Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkäsen terveisiä kuullaan keskiviikkona Ministerin terveiset: ajankohtaista pakkausalaan vaikuttavassa sääntelyssä -puheenvuorossa, jossa hän käy läpi ajankohtaisia pakkausalaan liittyviä lainsäädäntöprosesseja ja kiertotalouden edistämistä Suomessa ja EU:ssa.
Käytännönläheisen katsauksen pakkausmateriaalien biopohjaisuuden mittaamiseen ja standardien eroavaisuuksiin tarjoaa Measurlabsin Ville Roinisen puheenvuoro, joka konkretisoi myös sitä, miten biopohjaisuudesta voi viestiä tulevan EU Green Claims -direktiivin mukaisesti.
Elintarviketeollisuusliiton vastuullisuusjohtaja Satumaija Lévonin keskiviikkona kuultava esitys Uudistuva EU:n pakkauslainsäädäntö tarjoaa katsauksen EU:n uudistuvaan pakkauksia ja pakkausjätettä koskevaan lainsäädäntöön. Lévon on seurannut lainsäädännön valmistelua sen alkuvaiheista lähtien ja kertoo missä sääntelyn valmistelussa mennään sekä millaisia muutoksia se tuo pakkauksia valmistaville ja käyttäville toimijoille.
OpenCO2.net-hiilijalanjälkialustan toimitusjohtaja Sari Siitonen kertoo puheenvuorossaan, miten yritysten päästötietojen raportoinnille lisävaatimuksia asettava EU:n kestävyysraportointidirektiivi (CSRD) vaikuttaa elintarvike- ja pakkausalan yrityksiin ja hankintaketjuihin, miten kiristyviin vaatimuksiin voi varautua sekä miten yrityksen päästöjä voi seurata ja pienentää.
Afry Oy:n myyntipäällikkö Pasi Halonen kertoo torstaina 14.3. puheenvuorossaan Vedenkulutus ja säästöt tuoteturvallisuudessa siitä, miten vedenkulutuksen optimointi auttaa yrityksiä vastuullisuustavoitteiden saavuttamisessa. Tekoälyn mahdollisuuksista logistiikan kehittämisessä kertoo kuljetusalan guru Janne Lausvaara esityksessään, joka on osa logistiikkaverkosto LIMOWA ry:n kanssa toteutettua ohjelmakokonaisuutta.
Muovipoli Oy:n järjestämässä New Plastics Center NPC -seminaarissa tapahtuman avajaispäivän aamuna kuullaan perinteisille muoveille tulossa olevista muovivaihtoehdoista, asiantuntijoiden kuulumisia ja yritysesimerkkejä. Seminaari toteutetaan osana PlastLIFE-hanketta, joka on laaja kansallinen yhteistyöhanke muovien kestävän kiertotalouden saavuttamiseksi Suomessa vuoteen 2035 mennessä.
VTT:n Senior Scientist Kirsi Immonen kertoo keskiviikkona selluloosapohjaisista termoplastisista pitkäkuitukomposiiteista, joita voidaan muokata 3D-rakenteiksi. Lämpömuokattavat pitkäkuitukomposiitit mahdollistavat uusiutuvia lähtöaineita käyttäen aiempaa ympäristöystävällisempiä kuljetus-, huonekalu-, rakennus- ja pakkausteollisuuden rakenneratkaisuja.
Muoviteollisuus ry:n toimitusjohtaja Vesa Kärhä kertoo torstaina kuultavassa puheenvuorossa Kuinka pysyä pinnalla muovien säädöstulvassa? siitä, miten tavallinen yritys tai ihminen voi pysyä perillä keskeisimmistä seikoista muovien koskevaan lainsäädäntöön ja sääntelyyn liittyen.
Tapahtuman koko ohjelma löytyy täältä.
Tapahtumakuvia voi ladata täältä.
Akkreditoidu ennakkoon täällä.
Lisätiedot:
Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, puh. +358 40 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com
PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -tapahtumakokonaisuus järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–14.3.2024 yhteistyössä Suomen Pakkausyhdistyksen, Muoviyhdistyksen, Elintarviketeollisuusliiton sekä Kehittyvä elintarvike -lehden kanssa. Messukeskuksessa järjestetään samanaikaisesti graafisen alan Sign, Print & Promotion -tapahtuma 13.–14.3.2024 sekä horeca-alan ammattilaisten Gastro Helsinki 13.–15.3.2024.
Yhteyshenkilöt
Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, puh. +358 40 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com
Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
MEDIAKUTSU: Ruokamessut 11.–13.4.2.4.2025 10:34:31 EEST | Kutsu
Hyvä toimittaja, Ruokamessut 2025 avaa ovensa Helsingin Messukeskuksessa 11.–13.4. Tervetuloa inspiroitumaan, tutustumaan ajankohtaisiin ruoka- ja juomatrendeihin sekä seuraamaan huippuosaajien mittelöitä. KILPAILUJA JA PALKITSEMISIA: Pe 11.4. klo 10.00–14.00: Ruokavisa – Basilika-lava Ruokavisa on yläkouluille suunnattu ruokakasvatuksen opetuskokonaisuus, jossa kisataan ruokaketjun vastuullisuuteen liittyvissä tiedoissa ja käytännön ruoanlaittotaidoissa. Pe 11.4. klo 12.00–12.30: Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio –palkinto – Salvia-lava Palkinto nostaa esille tuoreita ideoita ja kannustaa alan toimijoita kehittämään kuluttajien arkea ja juhlaa helpottavia ratkaisuja. 10 000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Pe 11.4. klo 12.30–13.00: Vuoden ravintola 2025 –julkistus – Salvia-lava Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola -tunnustusta jo vuodesta 1985 lähtien. Tunnustuksen ovat saaneet viime vuosina muun muassa porvoolainen Vår (2024), lohjalai
Helsinki Expo and Convention Centre Invests Heavily in Its Services2.4.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Helsinki Expo and Convention Centre will host seven major international congresses in 2025, drawing 25,000 participants. The success is based on top-notch services and experienced staff, as well as innovative and bold investments in the development of facilities and services.
Agri-INNO 2025 palkitsee 10 000 eurolla maatalousalan innovaation: haku on avattu2.4.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Suomen Messusäätiön 10 000 euron suuruinen Agri-INNO-palkinto jaetaan KoneAgria 2025 -tapahtumassa 9.10.2025 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tapahtumassa on finaaliin valittujen innovaatioiden ideoiden esittelyt, joiden perusteella tuomaristo valitsee voittajan. Palkinnon saajaa voi ehdottaa 15.9.2025 asti.
Habitare Pron Nordic Quarters -julkaisun ensimmäinen numero on ilmestynyt – sisällöistä vastaa Jessica-Christin Hametner31.3.2025 12:00:00 EEST | Tiedote
Habitare Pro -ammattilaisalustan uuden englanninkielisen digijulkaisun ensimmäinen numero on ilmestynyt. Kiinnostavimpia muotoilu- ja arkkitehtuuritarinoita Suomesta, Pohjoismaista ja Baltian maista kertovan Nordic Quarters jatkaa luontevasti Habitaren kansainvälistymistä. Julkaisun sisältötyötä ohjaa Jessica-Christin Hametner. Ammattilaisyleisölle ja muotoilun ystäville kuratoitu Habitare Pro järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.–14.9.2025.
Kuka päättää, mitä Suomi syö? – Ruokamessujen paneelikeskustelu pureutuu ruokavalintojen taustoihin31.3.2025 10:00:17 EEST | Tiedote
Ruokamessuilla pohditaan ruokavalintoja ohjaavia tekijöitä. Perustuvatko valinnat tottumuksiin, mieltymyksiin, hintaan vai vaikkapa esillepanoon? Entä mikä merkitys on vastuullisuudella ja hyvinvoinnilla? Kuka päättää, mitä Suomi syö -paneelikeskustelu käydään Ruokamessuilla Helsingin Messukeskuksessa lauantaina 12.4. kello 12.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme