Keusote, Hyria, Keuda ja Laurea tiivistävät ainutlaatuisella tavalla yhteistyötään – Opiskelija- ja työntekijäkokemusta kehittämällä kohti ihmisen kokoista sotea
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) ja sote-alan ammattilaisia kouluttavat Hyria koulutus Oy, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda ja Laurea-ammattikorkeakoulu Oy ovat julkaisseet yhteisen kolmivuotisen alueellisen TKIO-työohjelman.

”Tämän päivän sote-alan haasteet ovat usein niin monimutkaisia, ettei niitä pystytä ratkaisemaan yksittäisten organisaatioiden voimin, vaan tarvitaan laajempi toimijoiden verkosto”, toteaa Keusoten johtajaylilääkäri, tutkimus- ja kehittämisjohtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.
Yhteistyötä toimijoiden kesken on tehty jo pitkään. Tuoreella alueellisella tutkimuksen, kehittämisen, innovaatiotoiminnan sekä osaamisen työohjelmalla tavoitellaankin neljänvälisen kumppanuuden syventymistä ja aikaisempaa ekosysteemimäisempää lähestymistapaa, joka mahdollistaa kunkin toimijan erityisosaamisen ja resurssien yhdistämisen – sekä yhdessä oppimisen. Myös tulevia kansallisia ja kansainvälisiä rahoitushakuja tarkastellaan yhdessä, hankekonsortiona.
Hyvinvointialueen ja oppilaitosten yhteistä työsarkaa riittää erityisesti alan houkuttelevuuden ja urakehittymismahdollisuuksien parantamisessa. Ensimmäisessä yhteiskehittämällä tuotetussa työohjelmassa on määritelty yhteiset kehittämisteemat sekä useita isompia ja pienempiä projektiaihiota niiden toteuttamiseksi vuosille 2024–2026.
”Osa yhteisistä kehittämistoimenpiteistä, kuten oppilaitosrajoja ylittävien, urakehityksen mahdollistavien koulutuspolkujen suunnittelu, nojaa toimijoiden nykyisiin rakenteisiin ja resursseihin, mutta hankerahoitus on edellytys, jotta pystymme ratkomaan myös laajempia ja monitahoisempia haasteita”, kertoo Hyrian rehtori Tuula Kortelainen.
”Yhteisellä to do -listallamme on esimerkiksi mittava ’tulevaisuuden osaamistarpeet’ -kokonaisuus. Siinä toimijoiden yhteiset intressit liittyvät muun muassa ennakointiosaamisen kehittämiseen, tulevaisuuden työnkuvien muotoiluun ja niihin liittyvien osaamisten varmistamiseen sekä teknologian hyödyntämiseen sote-alalla”, lisää Keudan rehtori Anna Mari Leinonen.
Vuonna 2024 Keusoten, Hyrian, Keudan ja Laurean yhteisen työn läpileikkaavana kärkenä on työelämässä oppimisen kehittäminen. Tämän, kuten tulevienkin vuosien kehittämistoimenpiteiden keskiössä on se kaikkein tärkein: ihminen.
”Ilman osaavia ja innostuneita opiskelijoita ja työntekijöitä ei ole sote-palveluita. Laadukas ja vaikuttava tekeminen nojaa hyvin pitkälti opiskelijoiden ja työntekijöiden hyvinvointiin ja viihtyvyyteen. Työohjelman punainen lanka onkin tutkittuun tietoon perustuvan opiskelija- ja työntekijänäkökulman huomioiminen kaikessa kehittämisessä”, summaa Laurean tutkimusohjelmajohtaja Sari Heikkinen.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Keusote: Pirjo Laitinen-Parkkonen, pirjo.laitinen-parkkonen@keusote.fi
Hyria: Tuula Kortelainen, tuula.kortelainen@hyria.fi
Keuda: Anna Mari Leinonen, annamari.leinonen@keuda.fi
Laurea: Sari Heikkinen, sari.heikkinen@laurea.fi
Tietoja julkaisijasta
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keusote sujuvoittaa puhelinasiointia – omatiimien numeroissa muutoksia28.3.2025 11:54:48 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue jatkaa omatiimimallin ja omatiimien puhelinasioinnin parantamista. Jokaiselle Keusoten alueen asukkaalle on nimetty omatiimi, joka vastaa hänen hoidostaan. Jatkossa omatiimin numerossa voi asioida myös kiireellisissä asioissa Omakeusote-digiasioinnin rinnalla.
Aluehallitus käsitteli viime vuoden tilinpäätöksen: alijäämä 66,5 miljoonaa euroa26.3.2025 14:20:39 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) vuoden 2024 tilinpäätös osoittaa 66,5 miljoonan euron alijäämää. Tämä merkitsee alijäämän kasvua edellisvuodesta, sillä vuoden 2023 ja 2024 yhteenlaskettu alijäämä on nyt 133,1 miljoonaa euroa.
Sote-palvelut taskussasi – OmaKeusote-sovellus on täällä!25.3.2025 09:03:29 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) OmaKeusote-mobiilisovellus on julkaistu. Sovellus tuo sote-palvelut käden ulottuville, jolla voi hoitaa esimerkiksi terveyshuoliin liittyviä asioita tai keskustella sosiaalipalvelujen ammattilaisen kanssa, vaikka suoraan omalta sohvalta käsin. Sovelluksen voi ladata maksutta sovelluskaupoista.
Asukaskysely 2024: Omalla käytöksellä ja esimerkillä voi vaikuttaa nuorten päihteiden käyttöön ennaltaehkäisevästi24.3.2025 13:25:51 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) on selvittänyt alueen asukkailta, millaisia toiveita ja ajatuksia heillä on päihdehaittojen vähentämisen keinoista.
Keusoten tuottavuus- ja taloudellisuusohjelma viitoittaa tietä kohti talouden tasapainoa21.3.2025 14:38:07 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusoten) tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman valmistelu vuosille 2025–2027 on käynnistynyt. Ohjelma tarvitaan, jotta valtiohallinnon vaatimus talouden tasapainosta ja syntyneiden alijäämien kattamisesta toteutuu vuoden 2027 loppuun mennessä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme