Haaga-Helia kehittää Kreikan matkailuosaamista – korkeakoulutettua työvoimaa maan matkailualalle
Matkailu on Kreikalle tärkeä talouden sektori. Maan matkailualan oppilaitoksessa opiskellaan nyt Haaga-Helian englanninkielisessä koulutuksessa. Ensimmäisten opiskelijoiden on määrä valmistua restonomeiksi keväällä 2024.
Tunnettu matkailumaa kaipaa korkeakoulutettua työvoimaa. Tähän helpotusta tuo se, että Kreikan opetusministeriö on todennut päteväksi Haaga-Helian matkailualan koulutuksen kreikkalaisen matkailualan oppilaitoksen kanssa.
Varsinainen yhteistyö Haaga-Helian ja Le Monde Institute on Hospitality and Tourism studies -oppilaitoksen välillä alkoi syksyllä 2022, kun ensimmäiset opiskelijat aloittivat.
– Yhteistyötä käynnisteltiin jo vuonna 2021, kun saimme Le Mondesta yhteydenoton ja aloimme suunnitella yhteistyötä. Yhteistyön perustaksi tuli Haaga-Helian oma Hospitality, Tourism and Experience Management -koulutusohjelma, joka meni Kreikan opetusministeriöön akkreditoitavaksi, kertoo Haaga-Helian tutkintojohtaja Risto Karmavuo.
Karmavuo kertoo, että yhteistyö Le Monden johdon kanssa on ollut erittäin toimivaa ja aktiivista. Koska koulutusohjelma on uusi, opiskelijamäärät ovat vielä melko pieniä. Innostus on kuitenkin ollut suurta ja opiskelijamääriin odotetaan kasvua, kun koulutusohjelma vakiinnuttaa paikkansa.
Opiskelijoiden innostus huipussaan
Yhteistyökoulutuksessa aloitti jälleen uusia ryhmiä syksyllä 2023, ja koulutus on nyt täydessä vauhdissa. Opiskelijat ovat olleet innostuneita, ja kaikilla aloittaneilla on ollut ainakin kesätyö tai jopa pidemmän ajan työkokemusta alalta.
– Aiempi kokemus auttaa opiskelijoita ankkuroimaan opiskelun teorioita työelämään. Tunneilla onkin koettu alusta asti paljon oivalluksia siitä, minkälaisia palveluja, elämyksiä ja tapahtumia voidaan tuottaa matkailualalla, kertoo kreikkalaisia opiskelijoita opettava Haaga-Helian lehtori Mia Tarhanen.
– Ensimmäisen valmistuvan opiskelijan kanssa on sovittu jo opinnäytteen esityspäivämäärä etuajassa, joten startti on ollut onnistunut, iloitsee Tarhanen.
Haaga-Helia on Suomen suurin hotelli-, ravintola- ja matkailualan kouluttaja. Vuonna 2023 ammattikorkeakoulu juhli Suomen ensimmäisen englanninkielisen AMK-koulutusohjelman, englanninkielisen restonomikoulutuksen, pyöreitä vuosia koulutuksen täyttäessä 30 vuotta. Viime vuosina Haaga-Helian restonomikoulutuksen osaamista on päästy viemään myös ulkomaille, kuten Kreikkaan.
Yhteyshenkilöt
Risto Karmavuotutkintojohtaja
Puh:+358 294471003risto.karmavuo@haaga-helia.fiLinkit
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia on ammattikorkeakoulu, jossa koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietojenkäsittely, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, journalismin koulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Suomi on veitsenterällä tekoälyn sääntelyssä – ongelmia poistetaan hiekkalaatikoilla5.2.2025 13:36:22 EET | Tiedote
EU:n tuoreen tekoälyasetuksen myötä tekoälyyn liittyvät sanktiot voivat pelottaa ja nostaa yritysten kynnystä hyödyntää ja kehittää tekoälyä. EUSAiR-hankkeessa kehitetään tekoälyhiekkalaatikoita, joilla turvataan Suomen ja Euroopan kilpailukyky sääntelystä huolimatta.
Tutkimus: Asukkaat kaipaavat itäisen Uudenmaan saaristomatkailulle selkeää brändiä ja parannuksia saavutettavuuteen ja palveluihin30.1.2025 14:04:09 EET | Tiedote
Itäisen Uudenmaan saariston nykyiset palvelut ovat riittämättömät ja saaristo kaipaa selkeää identiteettiä, selviää Saariston syke -hankkeen Sipoon, Porvoon ja Loviisan asukkaille toteuttamasta kyselystä. Kevytyrittäjyys kiinnostaa, ja vastuullisuus sekä luonto halutaan huomioida.
Kuka on vallan vahtikoira, kun kotimainen media ajetaan ahdinkoon?30.1.2025 11:35:55 EET | Tiedote
Tule mukaan kuulemaan, keskustelemaan ja edistämään kotimaisten medioiden vastuullisuutta tulevaisuudessa Markkinoinnin ja journalismin risteyksessä -tapahtumaan 7.2.
Vuoden Restonomi 2024 on keittiömestari Aleksi Lukka28.1.2025 09:31:57 EET | Tiedote
Turkulaisen ravintola Smörin keittiömestari Aleksi Lukka on järjestyksessään 25. Vuoden Restonomi. Arvonimi luovutettiin Haagan restonomikampuksen opiskelijayhdistyksen Pore ry:n vuosijuhlassa lauantaina 25.1.2025.
Vesilentämisestä potkua matkailualan yrityksille Itä-Suomessa14.1.2025 10:34:02 EET | Tiedote
Vesilentäminen tarjoaa ainutlaatuisen tavan kokea tuhansien järvien maan kauneus ilmasta käsin. Haaga-Helian käynnistämä ja EU:n osarahoittama kehityshanke kutsuu Itä-Suomen järvialueen matkailualan pk-yritykset mukaan vahvistamaan omaa kasvuaan ja kilpailukykyään vesilentotoiminnan avulla.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme