Vuoden Restonomi 2024 on keittiömestari Aleksi Lukka
Turkulaisen ravintola Smörin keittiömestari Aleksi Lukka on järjestyksessään 25. Vuoden Restonomi. Arvonimi luovutettiin Haagan restonomikampuksen opiskelijayhdistyksen Pore ry:n vuosijuhlassa lauantaina 25.1.2025.
Vuoden Restonomi -palkinto on kunniamaininta Haaga-Heliasta valmistuneelle restonomille, joka on innovatiivisuudellaan ja esimerkillisyydellään viitoittanut tietä tuleville restonomeille. Valinnan tekee Haagan Restonomit, Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Haagan restonomikampukselta valmistuneiden restonomien taustayhteisö.
Aleksi Lukka on nouseva nuoren polven keittiömestari, jonka kunnianhimoisena tavoitteena on saavuttaa Michelin-tähti vetämälleen ravintola Smörille. Lukka on valmistunut Haaga-Helian ruokatuotannon johtamisen koulutuksesta restonomiksi vuonna 2021. Masterchef Pro -kilpailun hän voitti vuonna 2023.
Vuoden Restonomi -kunniamaininnan aiemmin saaneita henkilöitä ovat mm. CMB ravintoloiden toimitusjohtaja Anders Löfman, Pamplemousse matkatoimiston Heidi Kilpiä, Tapahtumahotelli Huoneen perustaja ja omistaja Evon Blomstedt, ravintoloitsija Ville Relander sekä Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa.
Haaga-Helian Haagan restonomikampus on Suomen suurin restonomikouluttaja ja se on tarjonnut hotelli-, ravintola- ja matkailualan liikkeenjohdon koulutusta vuodesta 1969. Restonomi-tutkintonimike otettiin käyttöön vuonna 1982.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Risto Karmavuotutkintojohtaja
Puh:+358 294471003risto.karmavuo@haaga-helia.fiKuvat
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia on ammattikorkeakoulu, jossa koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietojenkäsittely, majoitus-, ravintola- ja matkailuala, journalismin koulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Suomi on veitsenterällä tekoälyn sääntelyssä – ongelmia poistetaan hiekkalaatikoilla5.2.2025 13:36:22 EET | Tiedote
EU:n tuoreen tekoälyasetuksen myötä tekoälyyn liittyvät sanktiot voivat pelottaa ja nostaa yritysten kynnystä hyödyntää ja kehittää tekoälyä. EUSAiR-hankkeessa kehitetään tekoälyhiekkalaatikoita, joilla turvataan Suomen ja Euroopan kilpailukyky sääntelystä huolimatta.
Tutkimus: Asukkaat kaipaavat itäisen Uudenmaan saaristomatkailulle selkeää brändiä ja parannuksia saavutettavuuteen ja palveluihin30.1.2025 14:04:09 EET | Tiedote
Itäisen Uudenmaan saariston nykyiset palvelut ovat riittämättömät ja saaristo kaipaa selkeää identiteettiä, selviää Saariston syke -hankkeen Sipoon, Porvoon ja Loviisan asukkaille toteuttamasta kyselystä. Kevytyrittäjyys kiinnostaa, ja vastuullisuus sekä luonto halutaan huomioida.
Kuka on vallan vahtikoira, kun kotimainen media ajetaan ahdinkoon?30.1.2025 11:35:55 EET | Tiedote
Tule mukaan kuulemaan, keskustelemaan ja edistämään kotimaisten medioiden vastuullisuutta tulevaisuudessa Markkinoinnin ja journalismin risteyksessä -tapahtumaan 7.2.
Vesilentämisestä potkua matkailualan yrityksille Itä-Suomessa14.1.2025 10:34:02 EET | Tiedote
Vesilentäminen tarjoaa ainutlaatuisen tavan kokea tuhansien järvien maan kauneus ilmasta käsin. Haaga-Helian käynnistämä ja EU:n osarahoittama kehityshanke kutsuu Itä-Suomen järvialueen matkailualan pk-yritykset mukaan vahvistamaan omaa kasvuaan ja kilpailukykyään vesilentotoiminnan avulla.
Haaga-Helia julkaisi ensimmäisen vastuullisuusraporttinsa20.12.2024 11:31:22 EET | Tiedote
Haaga-Helia ammattikorkeakoulun vastuullisuusraportissa tarkastellaan korkeakoulun omaa opetus- ja tutkimustoimintaa sekä sosiaalista ja ympäristövastuuta kestävän kehityksen ja vastuullisuuden näkökulmasta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme