Koneen Säätiö etsii Vuoden Tiedekynä 2024 -ehdokkaiksi ympäristöteemaisia tieteellisiä artikkeleita
Vuoden Tiedekynä -palkinto myönnetään suomenkieliselle tieteelliselle artikkelille. Palkinnon suuruus on 25 000 euroa. Artikkeleita voi ilmoittaa ehdolle 16.2.2024 asti.
Koneen Säätiö myöntää Vuoden Tiedekynä -palkinnon vuosittain tieteellisestä julkaisusta, jossa suomen kieltä on käytetty erityisen ansiokkaasti. Palkinnon suuruus on 25 000 euroa, ja sen tarkoitus on tukea suomenkielistä tieteellistä kirjoittamista ja nostaa sen arvostusta.
Vuoden 2024 palkinto jaetaan ympäristöteemaiselle suomenkieliselle tieteelliselle artikkelille, joka on ilmestynyt tieteellisessä lehdessä tai tieteellisessä artikkelikokoelmassa vuosien 2021–2023 aikana. Julkaisut käsittelee esiraati, joka laatii shortlistan palkinnon valitsijalle. Palkinnon voittaja julkistetaan toukokuussa 2024.
Tiedekynä-palkinto on myönnetty vuodesta 2010 alkaen, ja se jaetaan vuorovuosin eri alojen tieteelliselle julkaisulle.
Palkinnosta kilpailemaan voi ilmoittaa yksittäisiä artikkeleita, kokonaisia artikkelikokoelmia ja lehtien vuosikertoja. Julkaisut ilmoitetaan verkkolomakkeella. Ilmoittajia voivat olla kirjoittajat, kustantajat tai esim. lehtien toimituskunnat.
Näin osallistut
Ilmoita vuosina 2021–2023 ilmestyneet julkaisut digitaalisessa muodossa verkkolomakkeella. Jos julkaisut ovat avoimesti saatavilla verkossa, linkin lähettäminen riittää. Jos julkaisut eivät ole avoimesti saatavilla, liitä verkkolomakkeeseen julkaisujen tiedostoja. Tällöin julkaisut ovat vain esiraadin käytössä. Voit ilmoittaa kokonaisia lehtien vuosikertoja.
Ilmoita julkaisusi mukaan 16.2.2024 mennessä tästä linkistä.
Yhteyshenkilöt
Kalle KorhonenTiede- ja taiderahoituksen johtaja
Puh:050 3447 468kalle.korhonen@koneensaatio.fiKoneen Säätiö
Koneen Säätiö on itsenäinen ja riippumaton organisaatio, joka parantaa maailmaa luomalla edellytyksiä vapaalle tieteelle ja taiteelle. Vuonna 2023 myönsimme apurahoja, palkintoja ja lahjoituksia yhteensä yli 55 miljoonalla eurolla.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Koneen Säätiö
Metsän puolella -rahoitusta yhdeksälle uudelle hankkeelle24.9.2024 07:30:00 EEST | Tiedote
Metsiin liittyvä vallankäyttö on teema, joka näkyy useassa rahoitusta saaneessa hankkeessa.
Selvitys: Valtion vanhojen metsien laajasta suojelusta enemmän hyötyjä kuin kustannuksia3.9.2024 06:00:00 EEST | Tiedote
Jos valtion vanhoja metsiä suojellaan tieteellisten kriteerien perusteella 100 000 hehtaaria, suojelun yhteiskunnallinen nettohyöty on vuoteen 2050 mennessä jopa satoja miljoonia euroja, todetaan emeritusprofessori Markku Ollikaisen ja tutkijatohtori Johanna Kankaan tekemässä analyysissä.
Yli 350 ympäristöalan tutkijaa vetoaa hallitukseen: vanhojen metsien kriteerit on määriteltävä uudelleen9.8.2024 07:50:00 EEST | Tiedote
Koneen Säätiön tutkijavetoomuksen allekirjoittajat vaativat, että Suomen hallituksen esitys vanhojen metsien kriteereistä tulee laatia uudestaan avoimesti ja tiedeperustaisesti. Nykyinen esitys ei tule pysäyttämään luonnon köyhtymistä Suomen metsissä.
Miksi Koneen Säätiö tukee ympäristöaktivisteja?7.6.2024 09:45:54 EEST | Tiedote
Ilmastonmuutos ja luontokato etenevät hälyttävästi ja tuhoavat jo nyt elämää maapallolla. On ilmeistä, että nämä globaalit kriisit eivät ratkea tarpeeksi nopeasti ilman kansalaisaktivismia. Aktivistien oikeutta mielenosoittamiseen onkin syytä puolustaa.
Vuoden Tiedekynä -voittajat haastavat Suomea ekologiseen jälleenrakennukseen16.5.2024 11:05:00 EEST | Tiedote
Koneen Säätiö on myöntänyt 25 000 euron Vuoden Tiedekynä -palkinnon Tero Toivaselle, Paavo Järvensivulle ja Ville Lähteelle artikkelista ”Ekologisen jälleenrakennuksen haaste”. Kirjoittajat peräänkuuluttavat Suomeen ekologista siirtymäpolitiikkaa, joka vertautuu laajuudessaan sodanjälkeisten vuosien taloudelliseen, sosiaaliseen ja kulttuuriseen uudistumiseen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme