KUTSU MEDIALLE: Gastro Helsinki 2024
Hyvä toimittaja,
Suomen suurin hotelli-, ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtuma Gastro Helsinki avaa ovensa Helsingin Messukeskuksessa 13.–15.3. Tapahtuma kokoaa toimialan päättäjät, ammattilaiset ja opiskelijat keskustelemaan ajankohtaisista aiheista, tutustumaan uutuuksiin ja verkostoitumaan. Alla poimintoja messupäivien monipuolisesta ohjelmasta.
Tervetuloa Gastro Helsinki 2024 -messuille!

AJANKOHTAISAIHEITA JA ILMIÖITÄ
Ke 13.3. klo 10.30: Luomu ammattilaisten käsissä – tuoretta tietoa luomusta ammattikeittiöissä. Luomun kuluttajabarometriä sekä julkisille keittiöille suunnatun luomukyselyn tuloksia esittelevät toiminnanjohtaja Aura Lamminparras (Pro Luomu ry) ja projektipäällikkö Anu Arolaakso (Savon koulutuskuntayhtymä). (Gastro Stage)
To 14.3. klo 10: Kaikki lähtee ihmisestä. NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström uskoo, että johtamisessa kaikki lähtee ihmisestä. Millaista johtamista ravintola-alalla tarvitaan juuri nyt? (Gastro Stage)
Pe 15.3. klo 11: Nuorten näkemyksiä huomisen johtajuuteen. Mitä alle 40-vuotiaat toivovat huomisen johtajuudelta? Asiantuntija Christa-Jemina Korhonen TYÖ2030-ohjelmasta esittelee tutkimustuloksia. (Gastro Stage)
Ke–pe 13.–15.3. Kokkimaajoukkue mukana Gastrossa. Suomen Kokkimaajoukkue voitti kultaa Stuttgartissa helmikuun alussa järjestetyissä IKA Culinary Olympics 2024 -kokkiolympialaisissa. Maajoukkueen Olympiamenu on tarjolla Gastrossa kaikkina tapahtumapäivä 13.–15.3.päivinä klo 12–17. Menun hinta 55 € * Suomen Kokkimaajoukkueen keittiössä voi myös tutustua tarjoilijarobotteihin. * Kokkimaajoukkue järjestää kaikkina päivinä nopeatempoisen Chef’s Secret -kokkikoulun, jossa kävijät pääsevät tekemään annoksia Kokkimaajoukkueen johdolla. (Kokkimaajoukkueen keittiö)
ALA TÄNÄÄN JA TULEVAISUUDESSA
Ke 13.3. klo 12: Miltä tulevaisuudet näyttävät? Sitran ennakoinnin asiantuntija Otto Tähkäpää kannustaa puheenvuorossaan alan toimijoita tulevaisuusajatteluun ja neuvoo, miten hahmottaa erilaisia näkökulmia tulevaisuuteen. (Gastro Stage)
To 14.3. klo 12: Ravintolaruokailun uudet trendit -keskustelu. Ravintolamaailma on jatkuvassa liikkeessä, ja uudet trendit nousevat esiin kuin annokset kokin keittiöstä. Trendejä analysoivat ravintoloitsijat Pekka Terävä (Olo Collection), Jani Unkeri (Ravintola Juurella), Remi Trémouille (Restaurant Solitary) ja Tero Mäntykangas (Lapland Hotels). Paneelin moderaattorina toimii Ella Kanninen. (Gastro Stage)
Pe 15.3. klo 14: Ravintola-alan näkymät. MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi avaa puheenvuorossaan alan tulevaisuuden näkymiä. (Gastro Stage)
KILPAILUJA JA PALKITSEMISIA
Ke 13.3. klo 11.30–12: Suomalainen ruokakulttuurirahasto jakaa tunnustuspalkinnot tahoille, jotka ovat vaikuttavasti edistäneet suomalaista ruokakulttuuria. (Gastro Stage)
Ke 13.3. klo 13–14.30: Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -julkistus. Ravintola-alan ammattilaisten äänestämän ravintolalistauksen toteuttaa vuosittain Viisi Tähteä -verkkomedia. (Gastro Stage)
Ke 13.3. klo 16.30–17.30: Osterinavauksen suomenmestaruuskilpailu. Kilpailussa noudatetaan kansainvälisiä sääntöjä, jossa jokaisen kilpailijan tehtävänä on avata 30 osteria lautaselle mahdollisimman nopeasti. Nopeuden lisäksi siisteydellä ja esillepanolla on merkitystä. (Gastro Stage)
Ke–to 13.–14.3. Mestarikoulu-kilpailu. Kokkiopiskelijoiden kilpailun järjestää FoodCamp Finland. Semifinaali keskiviikkona ja finaali torstaina. (Gastro Stage)
Pe 15.3. klo 12.30–13: Ideasipuli. Ruokatoimittajat ry palkitsee Ideasipulilla henkilöitä tai yhteisöjä, jotka ovat antaneet tuoreen ja idearikkaan panoksen ruokakulttuurin hyväksi. (Gastro Stage)
Lisäksi messuilla on puheenvuoroja mm. tekoälystä, musiikista ravintolan erottautumistekijänä, lobbauksesta ja luovuudesta. Ohjelma kokonaisuudessaan ja mukana olevat näytteilleasettajat on julkaistu tapahtuman nettisivuilla www.gastrohelsinki.fi.
Voit akkreditoitua messuille ennakkoon osoitteessa www.messukeskus.com/uutishuone tai tapahtuman aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa (eteläinen sisäänkäynti, 2. kerros).
Lisätietoja:
Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com
Gastro Helsinki on Suomen suurin hotelli-, ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtuma, joka kokoaa yhteen toimialan päättäjät, ammattilaiset ja opiskelijat. Gastro-messut järjestetään joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa, seuraavan kerran 13.–15.3.2024. Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat MaRa ry, Restamark ja Vitriini-lehti ja mediakumppaneina Viisi Tähteä -verkkomedia ja Avecmedia.fi. | www.gastrohelsinki.fi | @GastroHelsinki | #gastrohelsinki
Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Antti Karjunenviestinnän asiantuntija
viestintä | tapahtumat
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Taloyhtiöille suunnattu Julkisivuremontti 2025 –kilpailu on käynnistynyt8.4.2025 10:10:11 EEST | Tiedote
Onnistuneita julkisivuremontteja etsitään Julkisivuyhdistys – JSY ry on käynnistänyt kymmenettä kertaa järjestettävän Julkisivuremontti-kilpailun. Kilpailussa haetaan taloyhtiöitä, joissa on tehty onnistunut ja laadukas julkisivuremontti ja joka kelpaisi esimerkiksi ja innostukseksi muille korjaamista vielä harkitseville taloyhtiöille.
Kahveista Parhain -kilpailu tuo kahvin ystävät Messukeskukseen8.4.2025 10:07:33 EEST | Tiedote
Tulevana viikonloppuna järjestettävillä Ruokamessuilla nähdään ensimmäistä kertaa Kahveista Parhain -kilpailu, jossa suomalaiset paahtimot ja kahvibrändit kilpailevat parhaan kahvin tittelistä.
Koko perheen viikonloppu koittaa vihdoin8.4.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Perheiden, odottajien ja lastenhoitoalan ammattilaisten tapahtuma Lapsimessut järjestetään tulevana viikonloppuna 11.–13.4.2025 Helsingin Messukeskuksessa samaan aikaan Ruokamessujen ja Lemmikkimessujen (12.–13.4.2025) kanssa, jossa nähdään ensimmäistä kertaa koirien vaatteiden ja varusteiden muotinäytös, sekä Houkutusten Highway.
MEDIAKUTSU: Ruokamessut 11.–13.4.2.4.2025 10:34:31 EEST | Kutsu
Hyvä toimittaja, Ruokamessut 2025 avaa ovensa Helsingin Messukeskuksessa 11.–13.4. Tervetuloa inspiroitumaan, tutustumaan ajankohtaisiin ruoka- ja juomatrendeihin sekä seuraamaan huippuosaajien mittelöitä. KILPAILUJA JA PALKITSEMISIA: Pe 11.4. klo 10.00–14.00: Ruokavisa – Basilika-lava Ruokavisa on yläkouluille suunnattu ruokakasvatuksen opetuskokonaisuus, jossa kisataan ruokaketjun vastuullisuuteen liittyvissä tiedoissa ja käytännön ruoanlaittotaidoissa. Pe 11.4. klo 12.00–12.30: Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio –palkinto – Salvia-lava Palkinto nostaa esille tuoreita ideoita ja kannustaa alan toimijoita kehittämään kuluttajien arkea ja juhlaa helpottavia ratkaisuja. 10 000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Pe 11.4. klo 12.30–13.00: Vuoden ravintola 2025 –julkistus – Salvia-lava Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola -tunnustusta jo vuodesta 1985 lähtien. Tunnustuksen ovat saaneet viime vuosina muun muassa porvoolainen Vår (2024), lohjalai
Helsinki Expo and Convention Centre Invests Heavily in Its Services2.4.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Helsinki Expo and Convention Centre will host seven major international congresses in 2025, drawing 25,000 participants. The success is based on top-notch services and experienced staff, as well as innovative and bold investments in the development of facilities and services.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme