Terveysteknologian tuotevienti edelleen ylijäämäistä – Laboratoriodiagnostiikan yritykset hyödyntävät koronan tuomia uusia markkinoita
Terveysteknologia ry:n toimitusjohtaja Saara Hassinen kertoo, että vuonna 2023 terveysteknologian tuotevienti ylsi lähes edellisvuoden tasolle. Viennin arvo oli 2,58 miljardia euroa, laskua edellisvuodesta 4 %.
Terveydenhuollon laitteiden, kuten potilasvalvonta- ja röntgenlaitteiden vienti laski 7,5 prosenttia ja oli arvoltaan 1,60 miljardia euroa. Laboratoriodiagnostiikan vienti laski 4,6 prosenttia 0,86 miljardiin euroon sisältäen laitteet ja reagenssit. Laboratoriodiagnostiikan vienti oli edelleen huomattavasti koronaa edeltävää aikaa korkeammalla tasolla, mikä kertoo yritysten ylläpitäneen hyvin saavutettuja markkinoita, iloitsee Hassinen.
Yhdysvallat oli maana edelleen tärkein yksittäinen vientikohde terveysteknologiayrityksille. Tuoteviennin arvo Yhdysvaltoihin oli 856 miljoonaa euroa, mikä oli 33 % kokonaisviennistä. 42 % viennistä suuntautui Eurooppaan, missä Saksa oli tärkein vientikohde. Tuoteviennin arvo Saksaan oli 251 miljoonaa euroa. Kiina oli kolmanneksi tärkein viennin kohdemaa 139 miljoonalla eurolla.
Viennin ylijäämä viime vuonna oli edelleen miljardi euroa. Parikymmen vuoden aikana noin 17 miljardin ylijäämä on luonut työpaikkoja ja investointeja niin kehitystyöhön kuin teollisiin investointeihin.
Vientiedot perustuvat tullin ulkomaankauppatilastoon, josta ei saa ohjelmistoviennin tai digitaalisten palvelujen vientietoja toimialakohtaisesti. Niiden arvo on yleisesti noin kolmasosa kokonaisviennistä.
Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Saara Hassinen
Terveysteknologia ry – Healthtech Finland
puh. 040 531 1661
saara.hassinen@teknologiateollisuus.fi
Yhteyshenkilöt
Saara HassinenToimitusjohtajaTerveysteknologia ry
Puh:+358 40 531 1661saara.hassinen@teknologiateollisuus.fiTilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Terveysteknologia ry
Yhdysvallat on edelleen suosituin vientikohde terveysteknologiayrityksille – Suomi on monelle vaikein markkina29.3.2023 12:32:41 EEST | Tiedote
Terveysteknologiayritysten tuotevienti Yhdysvaltoihin on palannut koronaa edeltävälle tasolle. Viennin arvo Yhdysvaltoihin oli 872 miljoonaa euroa vuonna 2022. Kasvua vuodesta 2021 oli 19 prosenttia. Yhdysvaltojen osuus kokonaisviennistä oli 32 prosenttia.
Terveysteknologian vienti uuteen ennätykseen24.3.2023 08:02:00 EET | Tiedote
Terveysteknologian tuotevienti oli 2,65 miljardia euroa vuonna 2022. Kasvua edellisvuodesta oli 6 %. Vienti luo työpaikkoja ja mahdollistaa kehitystyö- ja teolliset investoinnit.
Mika Hagberg Terveysteknologia ry:n hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi8.2.2023 09:57:03 EET | Tiedote
Terveysteknologia ry:n hallitusta pitkään vetänyt Veli Mäkelä siirtyy varapuheenjohtajaksi. Uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Paree Group Oy:n toimitusjohtaja Mika Hagberg.
Sosiaali- ja terveydenhuollon potilastiedot paremmin käyttöön hyvinvointialueilla12.1.2023 14:24:02 EET | Tiedote
Väestön ikääntyessä ja työikäisten määrän pienentyessä sairauksien ennaltaehkäisy, hoitoon pääsyn parantaminen, omahoidon tukeminen ja laadukkaat hoitopäätökset edellyttävät potilastietojen entistä laajempaa, tietoturvallista hyödyntämistä.
Eurooppalaisen laitesääntelyn uudistus uhkaa Suomen terveysalaa, mitä pitäisi tehdä?9.11.2022 15:20:41 EET | Blogi
EU:n jäsenvaltiot kokoontuivat käsittelemään eurooppalaisen laitesääntelyn eli MD-asetuksen (EU) 2017/745 sekä IVD-asetuksen (EU) 2017/746 vaikeutuvaa täytäntöönpanotilannetta. Eurooppalaiset toimialajärjestöt vaativat välittömiä ja kiireellisiä toimenpiteitä EU-instituutioilta. Hälytyskellojen pitäisi soida myös Suomen hyvinvointialueilla.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme