Ruokayrittäjien toimialapäivät Haagan kampuksella 11.–12.4 – maksuttoman tapahtuman tarkoitus on luoda uusia verkostoja alalle
Ruokayrittäjien toimialapäivät to–pe 11.–12.4.2024 on kohtaamispaikka, jossa voi päivittää osaamistaan, verkostoitua, esitellä tuotteitaan ja tehdä kauppaa. Tavoitteena on luoda merkityksellisiä yhteyksiä ja mennä yhdessä kohti kestävämpää ruokaketjua.
Tapahtumaan kutsutaan kaikki laadukkaita raaka-aineita ja innovatiivisia ruokatuotteita arvostavat alan ammattilaiset, jotka haluavat olla eturintamassa luomassa uusia ruokatrendejä. Mukaan voi osallistua molempina tai vain toisena päivänä.
Tapahtumassa tarjotaan liiketoimintaa kehittävää koulutusta, keynote-puheenvuoroja, verkostoitumista sekä tuottajat, myyjät ja ostajat kohtauttava FlavourHub. FlavourHUBiin voi tulla perjantaina kello 9–10.30 välillä maistelemaan ja tutustumaan esittelijöihin ilman ilmoittautumista.
FlavourHubin jälkeen ohjelmassa on puheenvuoroja ja verkostoitumista Haaga-Helian Haagan kampuksella. Puheenvuorot liittyvät ravintola- ja matkailualan ajankohtaisiin aiheisiin. Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho kertoo lähiruoan käytöstä ravintolassaan. Lisäksi kuullaan avauksia artesaaniruoasta, alustataloudesta, ruokatuliaisen tuotteistamisesta ja vastuullisuusviestinnästä.
Aika: to–pe 11.–12.4.2024
Paikka: Haaga-Helian Haagan kampus, Pajuniityntie 11, 00320 Helsinki
Koko ohjelma ja ilmoittautuminen
Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Urban&Local-hanke, Varsinais-Suomen ruokasektorin koordinaatiohanke ja Ruokaketju laajemmille markkinapaikoille -hanke sekä Suomen Artesaaniruoka Ry.
Urban&Local
Urban&Local – tulevaisuuden kestävä ruokaekosysteemi -hankkeessa (1/2023–12/2025) kehitetään lähiruoka- ja ravintola-alan innovatiivisia ratkaisuja, toimintatapoja, tuotteita ja palveluita sekä luodaan puitteet alan yhteistyölle ja kestävälle liiketoiminnalle. Hanketta koordinoi Forum Virium Helsinki ja hankekumppaneina toimivat Metropolia ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Perho liiketalousopisto sekä Vantaan kaupunki. Hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta.
Varsinais-Suomen ruokasektorin koordinaatiohankkeen päätavoitteena on lisätä ruokasektorin yritysten kasvupotentiaalia ja kehittymismahdollisuuksia uusien verkostojen ja kumppanuuksien, aktiivisen vuoropuhelun sekä tiedonvaihdon ja –välityksen avulla. Hankkeen päätoteuttajana toimii Pyhäjärvi-instituutti, hankekumppaneinaan Yrityssalo Oy, Ukipolis Oy, Novida ammattiopisto ja lukio sekä Paraisten kaupunki. Hanke toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2014–2020 (siirtymäkausi 2021–2022) (Varsinais-Suomen ELY-keskus).
Ruokaketju laajemmille markkinapaikoille-hankkeen lähtökohtana on tukea paikallisten elintarvikealan yritysten kasvua laajemmille kansallisille ja kansainvälisille markkinoille sekä oikeille B2B-markkinapaikoille.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mia BlancprojektiasiantuntijaHaaga-Helia ammattikorkeakoulu
Puh:+358294471760mia.blanc@haaga-helia.fiKuvat
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia on ammattikorkeakoulu, jossa koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietojenkäsittely, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, journalismin koulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus.
Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
EU:lta apua kestävyysraportointiin – ilmaista koulutusta tulossa14.11.2024 10:40:10 EET | Tiedote
Uusi kestävyysdirektiivi (CSRD) muuttaa yli tuhannen suomalaisen yrityksen arkea, kun kestävyysraportointia on vastaisuudessa pakko tehdä. Tarvittavaa koulutusta on tähän asti ollut vain vähän – etenkin pk-yritysten kukkarolle sopivaan hintaan. Haaga-Helian EU-rahoitteinen KESTÄ-hanke tarjoaa maksutonta kestävyysraportointikoulutusta.
Haagan kampuksella juhlittiin 20-vuotista ruokatuotannon johtamisen koulutusta6.11.2024 14:08:43 EET | Tiedote
Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun ruokatuotannon johtamisen korkeakoulututkintoon tähtäävä koulutus käynnistyi Haaga-Heliassa, silloisessa Haaga Instituutin ammattikorkeakoulussa. Samalla juhlistettiin 55 vuotta täyttävää Haagan restonomikampusta.
Haaga-Helian englanninkielinen opettajankoulutus täytti 20 vuotta24.10.2024 14:11:52 EEST | Tiedote
Englanninkielinen väylä opettajuuteen on vastannut kasvavaan tarpeeseen entistä kansainvälisemmässä Suomessa. Vuosien aikana Haaga-Helian koulutuksesta on valmistunut satoja ammatillisia opettajia, jotka ovat luoneet uraa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
Suomen ruokamatkailua kehitetään kohti vastuullisia ja ikimuistoisia ruokaelämyksiä16.10.2024 11:18:15 EEST | Tiedote
Miten matkailijat saisivat kokea ikimuistoisia ruokaelämyksiä Suomessa tulevinakin vuosina? Ruokamatkailustrategia vuosille 2024–2028 määrittää suuntaviivat ruokamatkailun kehittämiselle.
Östra Nylands skärgård får ett uppsving och ökad turismkraft30.9.2024 11:36:32 EEST | Pressmeddelande
Yrkeshögskolan Haaga-Helia lanserar ett nytt projekt som heter Skärgårdens puls - turismkraft för den östnyländska skärgården. Huvudsyftet med projektet är att förbättra livskraften och innovationsförmågan hos små och medelstora företag inom skärgårdsturismsektorn i östra Nyland.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme