Vapriikki

Kuvia Ruovedeltä Vapriikin pienoisnäyttelyssä

Jaa

Vapriikin kokouskäytävällä toisessa kerroksessa avautuu perjantaina 3.5. Pirkanmaan kuvaköörin pienoisnäyttely Minun Ruoveteni. Pirkanmaan kuvakööri eli PIKU on Vapriikin kuva-arkiston vapaaehtoisten valokuvaajien ryhmä, joka kuvaa Pirkanmaata ja omaa kotiseutua. PIKU käynnistyy vuosittain vaihtuvassa Pirkanmaan kunnassa, josta kutsutaan vapaaehtoisia mukaan valokuvaamaan. Kesällä 2023 PIKU aloitti Ruovedellä.

Kesällä Laivarannassa, kun Tarjanne on saapunut satamaan.
Kesällä Laivarannassa, kun Tarjanne on saapunut satamaan. Petri Kangasniemi

PIKUssa yhdistyy valokuvaus sekä kiinnostus omaan kotiseutuun ja kulttuuriperintöön. Vapaaehtoiset kuvaajat pääsevät vaikuttamaan siihen, mitä omalta kotipaikkakunnalta tallennetaan museon kokoelmiin.

Näyttelyn kuvat esittelevät Ruoveden maisemia, tunnelmia ja ihmisiä vapaaehtoisten valokuvaajien silmin. Vapaaehtoisten kuvausteemoja olivat Minun Ruoveteni, Hiljaisuus ja Arki.

Vapriikin kuva-arkistosta löydät Tampereen historiallisten museoiden valokuvakokoelmat, jotka pitävät sisällään lähes kaksi miljoonaa valokuvaa. Vapriikin kuva-arkiston tehtävänä on tallentaa Pirkanmaan maakunnan sekä Tampereen kaupungin historiaa ja nykypäivää.

Digitaalisiin kuvakokoelmiin voit käydä tutustumassa Siiri-kuvapalvelussa (siiri.tampere.fi).

Yhteyshenkilöt

Tähtitalvikki PoikajärviViestintäsuunnittelija

Puh:050 321 1189

Kuvat

Kesällä Laivarannassa, kun Tarjanne on saapunut satamaan.
Kesällä Laivarannassa, kun Tarjanne on saapunut satamaan.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vapriikissa viihtyvät kaikenikäiset museovieraat. Voit tutustua kerralla yli kymmeneen näyttelyyn. Historiaa, luonnontieteitä ja tekniikkaa. Vapriikki kuuluu Tampereen historiallisiin museoihin, joita ovat myös Museo Milavida ja Amurin museokortteli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vapriikki

Dungeons & Dragons täyttää 50 vuotta, Pelimuseossa pienoisnäyttely7.5.2024 08:55:32 EEST | Tiedote

Kaikkien aikojen ensimmäinen pöytäroolipeli Dungeons & Dragons täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Dungeons & Dragons on paitsi maailman ensimmäinen roolipeli, myös viime vuosisadan tärkeimpiä peli-ilmiöitä. Ei tarvitse olla roolipelaaja kokeakseen pelin merkityksen, sillä lukemattomat videopelit käyttävät sen lanseeraamia käsitteitä, kuten kestopisteitä, tasoja ja hahmoluokkia, puhumattakaan peliä varten kehitetyistä hirviöistä ja otuksista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye