MUISTUTUS! KUTSU medialle EU-vaaliehdokkaiden paneelikeskusteluun ja Elintarvikepäivään 14.5.
Elintarviketeollisuusliitto (ETL) järjestää yhdessä Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön kanssa vuosittaisen Elintarvikepäivän tapahtuman, joka kokoaa satoja ruoka-alan asiantuntijoita uuden tiedon ja päivänpolttavien aiheiden pariin.
Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Elintarvikepäivään!
Ruoka-ala kattaa tulevaisuuden -teeman alla kuullaan tänä vuonna 30 puhujan voimin näkemyksiä alan menestyksen eväistä, saadaan ajankohtaista tietoa lainsäädännön muutoksista ja tuoreista tutkimustuloksista.
Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Elintarvikepäivään!
Aika: Tiistai 14.5. klo 9.30–18.00
Paikka: Helsingin Messukeskus, Siipi-kongressitilat, Rautatieläisenkatu 3, 00520 Helsinki
Valio Oy:n toimitusjohtaja, ETL:n hallituksen puheenjohtaja Annikka Hurme linjaa avauspuheenvuorossaan, miten varmistetaan omavarainen ruoantuotanto niin, että se on Suomen turvallisuuden, talouskasvun ja tulevaisuuden menestyksen peruspilari.
SOK:n pääjohtaja Hannu Krook kertoo, millaisen roolin kauppa voi ottaa kotimaisen ruoka-alan menestyksen turvaamiseksi.
Aamupäivän ohjelma huipentuu klo 10.30 viiden eurovaaliehdokkaan paneelikeskusteluun, jossa kysytään ruoka-alan iskunkestävyyden perään. Mitä EU voi tehdä ruoka-alan kasvun ja huoltovarmuuden vahvistamiseksi? Keskustelemassa Eero Heinäluoma (SDP), Vilhelm Junnila (PS), Elsi Katainen (Kesk.), Ville Niinistö (Vihr.) ja Henna Virkkunen (KOK). Keskustelun juontaa toimittaja Jari Korkki.
Mitä haluaisit kysyä panelisteilta? Jätä kysymyksesi TÄSTÄ
Elintarvikepäivä on livetapahtuma, joka tarjoaa kohtaamisia kasvokkain. Päivään ei voi osallistua etänä eikä puheenvuoroja ja paneelikeskustelua striimata.
Tapahtuman syventäviä teemoja ovat tänä vuonna innovoinnin moottorit, kestävä ravitsemus, elintarvikealan vähähiilisyys, markkinoinnin sääntely, ruokaviennin veto, yhdenmukaistettu ympäristötieto sekä ruokatrendit ja kuluttajasegmentit.
Katso päivän koko ohjelma TÄSTÄ
Ilmoittaudu 13.5. mennessä TÄSTÄ (valitse: median edustaja)
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja:
Johtaja Marleena Tanhuanpää, puh. 040 528 2207, marleena.tanhuanpaa@etl.fi
Mediayhteydet ja aineistopyynnöt embargolla:
Viestintäpäällikkö Hannele Mayer-Pirttijärvi, puh. 040 757 2379, hannele.mayer-pirttijarvi@etl.fi
Kuvat
Linkit
Tietoa julkaisijasta
Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.
Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.
Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.
Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 340 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry
Korjattu: Elintarviketeollisuus on pienentänyt päästöjä arvioitua nopeammin11.6.2024 13:05:16 EEST | Tiedote
Elintarviketeollisuus on Suomen kolmanneksi suurin teollisuudenala, mutta tuottaa vain 1,4 prosenttia teollisuuden kokonaispäästöistä. Vähähiilinen elintarviketeollisuus 2035 -selvitys osoittaa alan päästöjen vähentyneen neljässä vuodessa lähes 30 prosenttia. Koko ruokajärjestelmän vähähiilisen tulevaisuuden edistämiseen tarvitaan arvoketjun tiivistä yhteistyötä ja yhtenäisiä laskentamalleja.
Riitta Rahkila erityisasiantuntijaksi Elintarviketeollisuusliittoon10.6.2024 10:15:17 EEST | Tiedote
Riitta Rahkila on nimitetty erityisasiantuntijaksi Elintarviketeollisuusliittoon (ETL) 12.8.2024 alkaen. Hänen vastuullaan ovat elintarvikkeiden mikrobiologiseen turvallisuuteen liittyvät asiat sekä sektorivastuina Liha- ja siipikarjateollisuusyhdistys, Suomen Meijeriyhdistys, Valmisruokateollisuusyhdistys ja Rehuteollisuusyhdistys.
KUTSU MEDIALLE: Miten ruoka-alan ilmastotoimet etenevät ja miten niitä voidaan vauhdittaa?4.6.2024 12:44:07 EEST | Kutsu
Kutsumme median edustajat kuulemaan, miten suomalaisen ruoka-alan ilmastotoimenpiteet ovat edenneet viime vuosina ja millä keinoilla alan ilmastotyötä pystytään vauhdittamaan.
Pohjoismainen ruoka-ala haluaa innovaatiot nopeammin markkinoille30.5.2024 14:05:14 EEST | Tiedote
Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Norjan elintarvikealan yrityksiä edustavat liitot ovat laatineet ensimmäistä kertaa yhteiset EU-tavoitteet.
ETL ja MTK: Ruokaa voitava tuottaa tulevaisuudessakin koko EU:n alueella28.5.2024 11:02:09 EEST | Tiedote
Euroopan unioni vaikuttaa merkittävästi suomalaisen ruoka-alan kilpailukykyyn ja menestymisen mahdollisuuksiin. Alan sääntelystä suurin osa on lähtöisin EU:sta. Sen vuoksi Elintarviketeollisuusliitto ETL ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK katsovat, että Suomen on oltava aktiivinen, aloitteellinen ja yhteistyökykyinen vaikuttaja EU:ssa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme