Pirkanmaan hyvinvointialue

Ikaalisten arkipäivien kiirevastaanotto siirtyy Hämeenkyröön 3.6.2024

Jaa

Kesäkuun alusta lähtien ikaalislaiset voivat kiireellisissä asioissa ottaa yhteyttä digiklinikalle tai soittaa Hämeenkyrön kiirevastaanoton hoidon tarpeen arviointiin numeroon 03 384 5010 (ma–pe klo 8–16). Hoidon tarpeen arvion perusteella asiakas ohjataan Hämeenkyrön kiirevastaanotolle tai Ikaalisten lähiasemalle.

Kiirevastaanottotoiminta Ikaalisten lähiasemalla päättyy toukokuun lopussa. Jatkossa Ikaalisten lähiasemalla (Vanha Tampereentie 21) hoidetaan ajanvarauksella kiireettömiä asioita sekä sellaisia kiireellisiä asioita, jotka Hämeenkyrön kiirevastaanoton arvion mukaan on mahdollista hoitaa Ikaalisissa. Kiireelliset asiat, esimerkiksi kiireellistä kuvantamista vaativat potilaat ja akuutit tapaturmat, hoidetaan Hämeenkyrön kiirevastaanotolla. Ikaalisten lähiasemalla tarjotaan edelleen kuvantamisen palveluita kiireettömissä asioissa ja esimerkiksi murtumakontrollit hoidetaan siellä. Hämeenkyrön kiirevastaanoton arvion perusteella myös kiireellisille potilaille voidaan tarjota kuvantamispalveluita Ikaalisissa.

Hämeenkyrön sosiaali- ja terveysaseman kiirevastaanotto (Härkikuja 10) on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–16. Ota yhteyttä digiklinikan kautta tai soita hoidon tarpeen arviointiin 03 384 5010 ennen kiirevastaanotolle lähtöä. 

Mobiilisovelluksella tai verkkosivuilla käytettävällä digiklinikalla terveydenhuollon ammattilaiset ovat tavoitettavissa joka päivä kello 8–22. Digiklinikalle pääset lataamalla OmaPirha Digiklinikka -sovelluksen tai kirjautumalla pirha.fi-sivuilla OmaPirha-palveluun. 

Hämeenkyrön kiirevastaanoton ollessa kiinni ota yhteyttä digiklinikalle tai soita Pirkanmaan päivystysapuun numeroon 116117 tai mille tahansa avoinna olevalle kiirevastaanotolle. Lähin laaja kiirevastaanotto on Ylöjärvellä. Suosittelemme soittamaan kiirevastaanotolle tai ottamaan yhteyttä digiklinikalle ennen kiirevastaanotolle hakeutumista. 

Laajat kiirevastaanotot

Avoinna ma–pe klo 8–20 ja la–su ja arkipyhisin klo 10–18:

Ylöjärven sosiaali- ja terveysaseman kiirevastaanotto 
Mikkolantie 10, Ylöjärvi 
p. 03 384 5272    

Nokian sosiaali- ja terveysaseman kiirevastaanotto
Maununkatu 12, Nokia 
p. 03 384 5066    

Sastamalan sosiaali- ja terveysaseman kiirevastaanotto 
Itsenäisyydentie 2 C, Sastamala 
p. 03 384 5030    

Virtain sosiaali- ja terveysaseman kiirevastaanotto 
Sairaalantie 1, Virrat  
p. 03 3341 1200 

Avoinna ma–to klo 16–20, pe klo 15–20, la–su ja arkipyhinä klo 10–18 :

Tampere, Hatanpään kiirevastaanotto 
Hatanpäänkatu 24, Tampere 
Pirkanmaan päivystysapu 116 117 

Päivystysavun numero 116 117 palvelee ympäri vuorokauden. Henkeä uhkaavassa hätätilanteessa soita hätänumeroon 112. 

Lisätietoja:

Tuomas Jukkola, ylilääkäri  
050 448 3355, tuomas.jukkola2@pirha.fi  

Ikaalisten lähiasema: 
Mikko Airo, vt. ylilääkäri 
050 407 6368, mikko.airo@pirha.fi  

Satu Röyhkiö, osastonhoitaja 
044 730 1540, satu.royhkio@pirha.fi  

***

Tiedotetta päivitetty 20.5.2024: Tarkennettu kuvantamisesta kertovaa kohtaa. 

Linkit

Pirkanmaan hyvinvointialue

Olemme Suomen suurin hyvinvointialue ja Pirkanmaan suurin työnantaja. Toteutamme alueellamme lakisääteistä ja valtion ohjaamaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen uudistusta. Pirkanmaalla muutokseen sisältyy laaja palveluverkon uudistus, jossa otetaan käyttöön myös uusia digitaalisia ja liikkuvia palveluja. Lisätietoja meistä pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Henkilöstön suositteluhalukkuus parani Pirkanmaan hyvinvointialueen Fiilismittari-kyselyssä15.7.2024 11:21:54 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialue mittaa työntekijäkokemusta ja henkilöstön suositteluhalukkuutta Fiilismittari-kyselyllä neljä kertaa vuodessa. Vuoden toisessa kyselyssä Fiilismittarin suositteluarvoksi muodostui -5, kun se aiemmassa kyselyssä oli -10. Turvallisuuden kokemus on edelleen korkealla, ja yksiköiden koetaan olevan turvallisia myös asiakkaille ja potilaille.

Tutkimus Taysissa: Mitä vakava vamma maksaa ja miten se vaikuttaa potilaan elämänlaatuun?5.7.2024 12:39:39 EEST | Tiedote

Yli puolet vakavasti loukkaantuneista potilaista kärsii erilaisista kivuista vuoden kuluttua vamman jälkeen, mutta ahdistuksen kokemukseen loukkaantuminen ei näytä pidemmän päälle vaikuttavan. Hintalappu loukkaantumiselle on tyypillisesti kymmeniä tuhansia euroja, ja pieni porukka hyvin kallishoitoisia potilaita vastaa isosta osasta kustannuksia. Muun muassa tämä kävi ilmi Taysin apulaisylilääkärin Antti Riuttasen vakavasti loukkaantuneiden potilaiden tutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye