Kyselytutkimus kertoo: luksushotellista voidaan maksaa 250 euroa yöltä
Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toteuttamassa kyselytutkimuksessa selvitettiin, paljonko vastaajat ovat valmiita maksamaan yöpymisestä ja illallisesta Helsingissä.
![Kaksi kokkia seisoo ravintolassa hymyillen, toinen pukeutunut mustaan ja toinen valkoiseen työasuun.](/data/images/public/69817828/70277690/1343622d-bc35-4389-8341-494302109124-w_720.jpg)
Matkailualan ammattilaiset ovat valmiita maksamaan yöpymisestä Helsingin keskusta-alueen luksushotellissa keskimäärin 250 euroa yöltä ja boutiquehotellissa 170 euroa. Kolmen tähden hotelleissa ja huoneistohotelleissa maksuvalmius on noin 100 euroa yöltä ja Airbnb-majoituksessa noin 80 euroa. Edullisin hintamielikuva on 1–2 tähden hotelleilla, joissa maksuhalukkuus on noin 75 euroa per yö.
Tiedot käyvät ilmi Helsingin majoituksen ja ravintolapalveluiden hintamielikuvat ja maksuvalmius – kyselytutkimuksesta, joka toteutettiin Haaga-Helian Hospitality-kehityspaneelissa huhtikuussa 2024. Vastaajat olivat matkailualan ammattilaisia ja opiskelijoita (n=42).
– Hotelliketjujen ja yksittäisten hotellien hinta- ja brändikilpailu on äärimmäisen tiukkaa tällä hetkellä. Kyselyn vastaajista 90 prosenttia pitää hintaa erittäin tai melko tärkeänä valintatekijänä. Tässä mielikuva- ja hintataistelussa matkailija on vahvoilla, sillä huoneiden hintakategoriat ja päivähinnat vaihtelevat hyvinkin paljon, tutkimuspäällikkö Petteri Ohtonen toteaa.
60 euroa kolmen ruokalajin illallisesta
Matkailualan ammattilaiset arvioivat kolmen ruokalajin illallisen maksavan Helsingissä veroineen noin 62 euroa henkilöä kohden (ilman juomia). Helsingin keskustan ravintolat ja iltakahvilat sekä live-musiikin tarjonta houkuttelivat suurinta osaa vastaajista.
Kun vastaajilta kysyttiin suosituimmista kulkuvälineistä, voiton vei juna. Lähes kaksi kolmasosaa vastaajista piti junaa mieluisana kulkuvälineenä viikonloppumatkalle Helsinkiin. Bussi oli mieluisa kulkuväline noin kolmasosalle ja auto noin neljäsosalle vastaajista.
Selvitys tehtiin Haaga-Helian ja Metropolian Finnish Hotel of Tomorrow FHOT 2.0 -hankkeen tilauksesta. Seurantatutkimuksena toteutettavan kyselytutkimuksen avulla tuetaan hankkeen case-yrityksiä sekä matkailu- ja ravintola-alaa yleisesti niiden pyrkiessä hiomaan hinnoittelustrategioitaan, palvelutarjontaansa ja imagoaan. Tulevana syksynä selvitetään, mitä uusia kokemuksia ja innovaatioita matkailualan ammattilaiset hotelliltaan ja kohteeltaan haluavat.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Petteri OhtonenTutkimuspäällikkö
Puh:040 8268183petteri.ohtonen@haaga-helia.fiHaaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Kv-opiskelijoiden työllistyminen takkuaa – yhteistyöllä luotiin harjoittelupaikkoja startupeissa7.6.2024 12:33:33 EEST | Tiedote
Haaga-Helian ja Herizonin pilotissa 18 kansainvälistä opiskelijaa sai teknologia-alan harjoittelupaikan startup-yrityksestä.
Haaga-Helian julkaisu: Atte Jääskeläinen, mikä sinua huolestuttaa tekoälyssä?5.6.2024 09:00:02 EEST | Blogi
Sitran yliasiamies Atte Jääskeläinen kertoo videolla ajatuksiaan tekoälystä. Häntä huolestuttaa, kuinka suuri valta valtavilla teknologiajäteillä on ihmismieliin tulevaisuudessa, kun tekoäly pystyy generoimaan tunteita.
Haaga-Helian opiskelijat ovat mukana kehittämässä Syötävä Helsinki -ruokavuotta21.5.2024 10:46:42 EEST | Tiedote
Ruoka on tänä vuonna Helsingin kaupungin tapahtumallisuuden ja matkailun keskiössä. Kaupunki tekee yhteistyötä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa useassa Syötävä Helsinki -vuoden tapahtumassa.
European Sales Competition kokoaa opiskelijat ympäri maailman kisaamaan myyntitaidoissa 22.–24.5.16.5.2024 09:30:00 EEST | Tiedote
Korkeakouluopiskelijoiden kansainvälinen myyntikilpailu järjestetään jo kymmenettä kertaa. Mukana on eurooppalaisten opiskelijoiden lisäksi kilpailijoita Aasiasta ja Yhdysvalloista.
Millainen ajattelu ohjaa sinun tai pomosi työskentelytapoja? Uusi tietokirja valottaa asiantuntijoiden työtä työorientaatioiden kautta7.5.2024 08:40:00 EEST | Tiedote
Esihenkilö keskittyy intohimoisesti työn sisältöön ja unohtaa helposti kokonaisuuden. Hänellä on johdettavanaan generalisti, jolle olisi luontevinta toimia suurten linjojen parissa. Onko yhteentörmäys väistämätön?
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme