KUTSU MEDIALLE: Miten ruoka-alan ilmastotoimet etenevät ja miten niitä voidaan vauhdittaa?
Kutsumme median edustajat kuulemaan, miten suomalaisen ruoka-alan ilmastotoimenpiteet ovat edenneet viime vuosina ja millä keinoilla alan ilmastotyötä pystytään vauhdittamaan.
Elintarviketeollisuuden teettämä päivitetty vähähiilisyystiekartta tarjoaa uutta tietoa siitä, miten viime vuosina muuttunut toimintaympäristö on vaikuttanut ruoka- ja juomayritysten toteuttamiin energia- ja ilmastotoimiin.
Tiekartta kuvaa myös, mitkä ovat suomalaisen elintarviketeollisuuden konkreettiset mahdollisuudet vaikuttaa ruoka-alan koko arvoketjun kasvihuonekaasupäästöihin ja millaisilla politiikkatoimilla elintarviketeollisuuden siirtymää kohti vähähiilisyyttä voidaan edistää tehokkaasti.
Aika: tiistai 11.6.2024 klo 8.00–10.00
Paikka: Botta, Museokatu 10, 00100 Helsinki
Ohjelma
Klo 8.00
Aamupalaa ja kahvia tarjolla
Klo 8.30
Avaussanat
Toimitusjohtaja Mikko Käkelä, Elintarviketeollisuusliitto
Elintarviketeollisuuden vähähiilisyystiekartan tulokset
Vastuullisuusjohtaja Satumaija Levón, Elintarviketeollisuusliitto
Alan yritysten kommenttipuheenvuorot
Ilmasto-ohjelman johtaja Juha Nousiainen, Valio
Senior Manager, Energy Efficiency Miika Kakko, Fazer Group
Sidosryhmien kommenttipuheenvuorot
Kansanedustaja Oras Tynkkynen, Vihreät
Kansanedustaja Janne Jukkola, Kokoomus
Klo 9.30
Kysymyksiä ja keskustelua
Klo 10.00
Tilaisuus päättyy
Ilmoittautumiset viimeistään maanantaina 10.6. klo 15:een mennessä TÄSTÄ LINKISTÄ
Lisätietoja & aineistopyynnöt embargolla:
Vastuullisuusjohtaja Satumaija Levón
Lämpimästi tervetuloa!
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Satumaija LevónJohtaja, Vastuullisuus ja kestävä kehitys
Puh:040 752 8537satumaija.levon@etl.fiTietoa julkaisijasta
Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.
Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.
Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.
Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 320 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry
Korjattu: Elintarviketeollisuus on pienentänyt päästöjä arvioitua nopeammin11.6.2024 13:05:16 EEST | Tiedote
Elintarviketeollisuus on Suomen kolmanneksi suurin teollisuudenala, mutta tuottaa vain 1,4 prosenttia teollisuuden kokonaispäästöistä. Vähähiilinen elintarviketeollisuus 2035 -selvitys osoittaa alan päästöjen vähentyneen neljässä vuodessa lähes 30 prosenttia. Koko ruokajärjestelmän vähähiilisen tulevaisuuden edistämiseen tarvitaan arvoketjun tiivistä yhteistyötä ja yhtenäisiä laskentamalleja.
Riitta Rahkila erityisasiantuntijaksi Elintarviketeollisuusliittoon10.6.2024 10:15:17 EEST | Tiedote
Riitta Rahkila on nimitetty erityisasiantuntijaksi Elintarviketeollisuusliittoon (ETL) 12.8.2024 alkaen. Hänen vastuullaan ovat elintarvikkeiden mikrobiologiseen turvallisuuteen liittyvät asiat sekä sektorivastuina Liha- ja siipikarjateollisuusyhdistys, Suomen Meijeriyhdistys, Valmisruokateollisuusyhdistys ja Rehuteollisuusyhdistys.
Pohjoismainen ruoka-ala haluaa innovaatiot nopeammin markkinoille30.5.2024 14:05:14 EEST | Tiedote
Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Norjan elintarvikealan yrityksiä edustavat liitot ovat laatineet ensimmäistä kertaa yhteiset EU-tavoitteet.
ETL ja MTK: Ruokaa voitava tuottaa tulevaisuudessakin koko EU:n alueella28.5.2024 11:02:09 EEST | Tiedote
Euroopan unioni vaikuttaa merkittävästi suomalaisen ruoka-alan kilpailukykyyn ja menestymisen mahdollisuuksiin. Alan sääntelystä suurin osa on lähtöisin EU:sta. Sen vuoksi Elintarviketeollisuusliitto ETL ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK katsovat, että Suomen on oltava aktiivinen, aloitteellinen ja yhteistyökykyinen vaikuttaja EU:ssa.
Muistutus: Miten vahvistetaan ruoka-alan iskunkestävyyttä? -keskustelutilaisuus Vantaalla 21.5. klo 18.00-20.0020.5.2024 15:52:00 EEST | Kutsu
Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Elintarviketeollisuusliiton järjestämään keskustelutilaisuuteen, jossa EU-vaaliehdokkaat, elintarvikeyritysten edustajat ja muut alueen päättäjät vaihtavat näkemyksiään siitä, miten ruoka-alan iskunkestävyyttä voidaan vahvistaa EU-vaalikaudella 2024–2029.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme