Bubblypink Music

Flamenco-tähti Juan Debel saapuu Suomeen

Jaa

Pohjoismaiden vanhin flamencofestivaali, Tampereen Flamencoviikko, tuo Suomeen tänäkin vuonna Unescon maailman perintölistalla olevaa espanjalaista musiikkia ja tanssia, flamencoa. Festivaalin päätähtenä loistaa yksi Espanjan suosituimmista flamencolaulajista, Juan Debel. Tämän vuoden tapahtuman teemana on flamencon juuret.

”Juan Debel on yhtä ihastuttava kuin Antti Tuisku! Olen iloinen, että saan olla tuomassa häntä esiintymään Suomeen”, festivaalijärjestäjä Disa Kamula kertoo.
”Juan Debel on yhtä ihastuttava kuin Antti Tuisku! Olen iloinen, että saan olla tuomassa häntä esiintymään Suomeen”, festivaalijärjestäjä Disa Kamula kertoo. Kuva: Juan Debel Management

25.–29.6.2024 järjestetään jo 28. kerran Tampereen Flamencoviikko. Tampere muuttuu hetkellisesti Espanjaksi, kun flamencon rytmit, musiikki ja tapahtumat valtaavat kaupungin. 

Festivaalin päätähti Juan Debel yhdistelee musiikissaan rohkeasti flamencoa modernin ja elektronisen pop-musiikin elementteihin, mutta ei silti ole unohtanut perinteisestä flamencosta kumpuavia juuriaan. Debel tunnetaan maailmalla parhaiten flamenco-pop hiteistään, kuten Claro que te imaginaba sekä yhdessä kitaristi Yerain kanssa tulkitsemistaan La zapatera ja Como niños.

”Juan Debel on yhtä ihastuttava kuin Antti Tuisku! Olen iloinen, että saan olla tuomassa häntä esiintymään Suomeen”, festivaalijärjestäjä Disa Kamula kertoo. ”Ja muutenkin flamenco antaa erinomaisen väylän tunneilmaisulle meille suomalaisille. Tämä meidän pidättyväisyytemme löytää hienon vastapainon flamencon ilmaisevuudesta. Musiikki on voimakasta ja siitä syntyvä tanssi puhuttelee yli kulttuurirajojen. Espanjalainen elämänmeno on monelle suomalaisellekin tuttua – nyt saamme jälleen sitä myös Tampereelle festivaalin kautta!” 

Festivaalin pääkonsertti, Juan Debelin Las raíces – juuret, pidetään Tampereen Pakkahuoneella 29.6.2024. Debelin kanssa esiintyvät kitaristit David Durán ja Otso Krunasta sekä tanssijat Anabel Moreno ja José Víñas.

Viisipäiväisen festivaalin aikana tarjolla on lisäksi muita konsertteja, ja myös laulu-, tanssi- ja kitaratyöpajoja. Viikon aikana järjestetään myös koko perheelle suunnattu fiesta, puutarhajuhla yhteisöpuutarhassa sekä saunabiili Mältinrannassa. Konsertit puolestaan järjestetään useassa eri kohteessa Tampereen alueella, Pakkahuoneen lisäksi esimerkiksi Kulttuuriravintola Telakalla.

Tänä vuonna Flamencoviikon teemana ovat flamencon juuret, mutta historian lisäksi festivaali haluaa tuoda mukaan aimo annoksen modernia flamencoa. "Hyvistä juurista syntyvät kauneimmat puut," kiteyttää Juan Debel.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Bubblypink Music / Jutta Vetter
press@bubblypink.fi
050 54 66 000

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bubblypink Music

Glow Festival saapuu Nokia Arenalle tällä viikolla20.8.2024 09:30:00 EEST | Tiedote

Tulevana lauantaina, 24.8.2024, järjestetään Tampereen Nokia Arenalla maamme suurin kristillisen pop-rockin festivaali, Glow Festival. Tapahtuma tuo lavalle yhdysvaltalaisen Petran, joka on uransa aikana julkaissut 24 albumia, myynyt yhteensä 10 miljoonaa levyä ja saanut 4 Grammy-palkintoa. Yhtye on myös ensimmäinen kristillinen kokoonpano, joka otettiin Hard Rock Caféseen. Festivaalissa esiintyvät lisäksi suomalaiset kärkinimet, kuten Jippu, Jaakko Löytty, Pekka Simojoki ja Exit, Jukka Leppilampi sekä bass´n helen.

Blockfest panostaa nuorten hyvinvointiin14.8.2024 11:30:48 EEST | Tiedote

Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali Blockfest järjestetään 16.–17.8.2024 Tampereen Ratinan stadionin ja Ratinanniemen tapahtumapuistossa. Festivaalin aikana tuetaan nuorten hyvinvointia tarjoamalla halukkaille matalan kynnyksen keskustelumahdollisuutta mielenterveys-, päihde- ja seksuaaliväkivaltatyöhön erikoistuneiden tukihenkilöiden kanssa. Blockfestin ja Klangin kehittämä FRESH´24-konsepti puolestaan nostaa esille nousevia artisteja. Valittujen artistien matka huipentuu Blockfest-lauantaina nähtävällä yhteiskeikalla.

Blockfest julkaisi kävijälukunsa – artistien keskinäinen yhteistyö voitti jopa muutokset lentoaikatauluissa20.8.2023 18:23:56 EEST | Tiedote

Loppuunmyytyä Blockfest 2023 -festivaaliviikonloppua vietettiin Tampereen Ratinan stadionilla ja Ratinanniemen tapahtumapuiston alueella 18.–19.8.2023. Tämän vuoden Blockfestin kävijämäärä oli 80 000 oheistapahtumineen ja Nokia Arenan jatkot mukaan lukien. Toisen festivaalipäivän aikatauluja mutkistivat viime hetkellä ilmenneet kansainvälisten esiintyjien lentoaikataulujen muutokset, mutta artistien keskinäisen jouston ja festivaaliorganisaation järjestämän helikopterikyydin ansiosta päivän ohjelma saatiin toteutettua ilman peruutuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye