Triathlonistit vaihtavat swimruniin kesäkuun lopussa

Jaa

Suomen menestyneimpiin triathlonisteihin lukeutuvat Pauli Kiuru ja Mika Luoto lähtevät Puruvesi Swimrunin parikisaan vain kahden yhteistreenin taktiikalla.

Pauli Kiuru (vas.) ja Mika Luoto ovat mm. voittaneet triathlonin täysmatkan EM-kisoissa joukkuepronssia.
Pauli Kiuru (vas.) ja Mika Luoto ovat mm. voittaneet triathlonin täysmatkan EM-kisoissa joukkuepronssia. Kuvat: Kiurun ja Luodon kotialbumit

Suomen kansainvälisesti menestynein triathlonisti, seitsemän kansainvälistä Ironman-kilpailua, kymmenen suomenmestaruutta ja kaksi Pohjoismaiden mestaruutta voittanut Pauli Kiuru tekee uuden lajikokeilun Puruvesi Swimrun -tapahtumassa 29. kesäkuuta Savonlinnan Punkaharjulla.

Swimrunissa osallistujat juoksevat maastossa ja uivat avovedessä sekä vaihtavat useita kertoja juoksuosuudelta uintiin ja päinvastoin.

Puruvesi Swimrunin 24 kilometrin parisarjaan ilmoittautuneella Kiurulla on kumppaninaan Mika Luoto. Useita suomenmestaruuksia voittanut Luoto sijoittui triathlonin pitkän matkan MM-kilpailuissa parhaimmillaan viidenneksi.

”Lähdemme mukaan ilman painetta ja hieman nostalgiahengessä. Tavoitteena on päästä yhdessä maaliin”, Kiuru sanoo.

Neljä treeniä viikossa

Tänä vuonna 62 vuotta täyttävä Kiuru on edelleen hyvässä kunnossa. Keskimäärin hän ui viikossa neljä kilometriä, juoksee kaksi lenkkiä ja käy kerran kuntosalilla. Helmikuussa taittui puolimaraton Tampereen Pirkkahallissa aikaan 1.34:28.

”Työn ehdoilla tulee kuntoiltua”, neljännen kauden kansanedustaja sanoo.

Swimrun-tapahtumaa varten Kiurulla ja Luodolla on alla vasta yksi yhteinen treeni. Toinen on luvassa juhannusviikonloppuna.

Miehet ovat kuitenkin tehneet yhteistempauksia ennenkin triathlonin ja uinnin merkeissä.

”Triathlonin täysmatkan EM-kisoissa Tanskassa olimme joukkueena kolmansia. Kerran uimme kolmestaan Ilkka Utriaisen kanssa Valkeakoskelta Pälkäneelle”, Kiuru sanoo.

Olympialaisten uintia Puruvedelle

Kesäkuun viimeisenä lauantaina järjestettävä Puruvesi SwimRun -tapahtuma syntyi vuonna 2019. Taustalla oli ajatus, että kirkkaasta vedestään tunnettu Puruvesi voi tarjota uinnin harrastajille jotakin erityistä.

Tapahtuman järjestäjä on seurannut heinäkuussa käynnistyviin Pariisin olympialaisiin liittyvää Seine-joen puhdistusta mielenkiinnolla. Mediatietojen mukaan budjetti joen puhdistukseen on noin 1,4 miljardia euroa.

”Jos Suomessa järjestettäisiin olympialaiset, niin täällä olisi tarjolla kymmenen metrin näkösyvyys ilman puhdistustarpeita. Pariisin ja Puruveden maailmat näyttäytyvät kovin erilaisena”, Suomen kirkkaimmaksi swimruniksi nimetyn tapahtuman isä ja Matkailutila Naaranlahden yrittäjä Janne Hänninen sanoo.

INFO: Puruvesi SwimRun 29.6.2024

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Puruvesi SwimRun

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye