Lämpö jatkaa uintikautta – Punkaharjulla uidaan ja juostaan Suomen luonnon päivänä lauantaina

Jaa

Padallinen rantakalaa, kurpitsakeitto ja omenat höystävät polkujuoksua ja swimrunia kansallismaisemassa. Haluamme, että pienetkin maaseututapahtumat kehittyvät, sanoo järjestäjä. 

Swimrun-reitillä juoksu- ja uintiosuudet vuorottelevat. Punkaharju Swimrunissa pisin uintiosuus on 440 metriä.
Swimrun-reitillä juoksu- ja uintiosuudet vuorottelevat. Punkaharju Swimrunissa pisin uintiosuus on 440 metriä. Kuvat: Jarno Artika

Punkaharjun kansallismaisemassa järjestetään Suomen luonnon päivänä 31.8. kaksi liikuntatapahtumaa.

Punkaharju Swimrun ja Run Forest Run -polkujuoksu starttaavat samaan aikaan ja osittain samoille reiteille Punkaharjun Harjutien sekä Punkaharjun tutkimuspuiston tuntumassa.

— Idea polkujuoksun ja swimrunin yhdistämiseen samalle päivälle tuli osallistujien joukoista. Kaksi eri tapahtumaa yhdistämällä saamme synergiaa järjestämiseen, sanoo tapahtuman pääjärjestäjä, Matkailutila Naaranlahden yrittäjä Janne Hänninen.

Järvi säilyttää lämmön  

Elokuun aurinko on pitänyt järviveden lämpimänä.

—Hetki sitten rantalaiturin mittari näytti yli 20 astetta, ja ennuste lupailee lämpimiä päiviä koko loppuviikolle. Tämä on hyvä uutinen heille, jotka eivät ole vielä ilmoittautuneet vaan jääneet jännittämään vesien lämpötilan kehittymistä, Hänninen sanoo.

Punkaharju Swimrunissa on kaksi matkavaihtoehtoa, noin 10 kilometrin Kuutti ja noin 20 kilometrin Norppa. Run Forest Run -polkujuoksussa matkat ovat 10,2 ja 17,7 kilometriä.

Kummankin tapahtuman juoksureitti kiertää muun muassa erikoisuuksia tarjoavassa Punkaharjun tutkimuspuistossa. Osallistujat kulkevat esimerkiksi jättimäisten lehtikuusien sekä Suomen pisimmän puun, 47-metrisen lehtikuusen ohi. 

—Urat ovat pääosin helpohkoa juostavaa, ja uimaosuudet on suunniteltu kulkemaan rantojen lähistöllä. Mukaan on tulossa lajikonkareitakin, mutta reitit sopivat ensikertalaisillekin.

Rantakalaa, kurpitsaa ja omenia 

Tapahtuman talkoolaiset tulevat suurelta osin paikallisista yhdistyksistä, Punkaharjun Urheilijoista ja Naaranlahden Pallosta. Selkärankaa tuo Punkaharjulla rakennusteollisuudelle puutuotteita valmistavan Metsä Groupin kumppanuus.   

Paikallisuus näkyy myös tarjoilussa. Maalissa porisee padallinen rantakalaa sekä lähipuutarhan kurpitsoista tehty keitto. Syksyn omenasato ja paikalliset kalasäilykkeet näkyvät myös. 

—Ponnistelemme sen eteen, että pienetkin maaseututapahtumat voisivat kehittyä. Vetovoimainen luonto ja paikallisyhteisön tuki ovat suurimmat voimamme, kun osallistujat uivat ja juoksevat Suomea ja Punkaharjua maailmankartalle.

---

INFO: Punkaharju Swimrun ja Run Forest Run -polkujuoksu 

Aika: Suomen luonnon päivä 31.8.2024. Startti kello 11.  

Paikka: Finlandiantie 30, Punkaharju. Lähtö ja maali sijaitsevat entisellä Metsämuseo Luston ja Aseman Taidelaiturin naapurissa. 

Missä voi seurata? Tapahtumien reittikartat löytyvät verkkosivulta puresisu.fi. Swimrun-reitillä eniten nähtävää on paikoissa, joista voi seurata sekä uintia että juoksua. Tällaisia paikkoja ovat mm. Karjalankallion laavun vieressä oleva Airokallio, Tuunaansalmen sillan ympäristö, Hotelli Punkaharjun ranta, vanha kivisilta sekä Mustaniemi ja Kuikonniemi.

Muuta: 

  • Aseman Taidelaituri on avoinna tapahtumapäivänä ennen kuin sulkee ovensa talvikaudeksi. Taidelaiturin näyttelyn teemana on ”Elämä on sirkusta”. Monipuoliseen kokonaisuuteen voi tutustua ilman pääsymaksua sekä vanhalla Punkaharjun asemalla että arvorakennuksen pihapiirissä klo 10–17.
  • Uudistettu Suomen Metsämuseo Lusto tarjoaa oivalluksia ja erilaisia näkökulmia metsien ymmärtämiseen. Kilpailureitit kulkevat aivan museon vierestä. "Metsäsuhteiden maa" -näyttely on auki klo 10–17 ja Museoravintola Lusto klo 11–19.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Juoksureitit kulkevat muun muassa Punkaharjun tutkimusmetsän ja jättimäisten lehtikuusien ohi.
Juoksureitit kulkevat muun muassa Punkaharjun tutkimusmetsän ja jättimäisten lehtikuusien ohi.
Kuva: Punkaharju Swimrun
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Puruvesi SwimRun

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye