Atena

Vankilapastori Jim Brazzil on saattanut satoja vankeja kuolemaan – muistelmateoksessaan hän kannustaa näkemään elämän arvon

Jaa

Kun neula oli pistetty teloitettavan käsivarteen, sanoin aina, että hän saattoi vaikeuttaa tilannettaan tai tehdä sen itselleen helpommaksi. Sanoin, ettei kannattanut panna vastaan, kun aine alkaisi vaikuttaa. Sen piti vain antaa tapahtua.

Amerikkalainen vankilapastori Jim Brazzil tietää, mitä kuoleman lähestyessä ajatellaan: hän on viettänyt 276 kuolemaantuomitun kanssa heidän viimeiset hetkensä. 

Keskusteluja kuolemansellissä on ruotsalaistoimittaja Carina Bergfeldtin kirjoittama ravisuttava teos kohtaamisista vankien kanssa hetkiä ennen heidän kuolemaansa. Kirja vie lukijan suurten kysymysten äärelle pelottomasti ja toivoa antaen ja saa muistamaan elämän arvon.  

Kirja pohtii rikoksia, vankeutta ja teloituksia ja näyttää, miten toisen ihmisen lämpö voi vaikuttaa elämän loppuessa. Kirjailija Carina Bergfeldt haastoi pastorin vaikeisiin keskusteluihin, joista syntyi raju ja vahva teos kuolemasta, katkeruudesta, anteeksiannosta ja ymmärryksestä.  

Samalla punaisena lankana on pastori Brazzilin oman elämän hiipuminen: 

”Voin tavallaan ymmärtää, mitä kuolemaantuomitut käyvät läpi. Minulla on eturauhassyöpä ja neljännen vaiheen leukemia. Olen saanut oman kuolemantuomioni. Seitsemän vuotta sitten sain kuulla, että eläisin enää viisi vuotta. Sen takia lakkasin osallistumasta teloituksiin. Elimistöni antaa pian periksi. On minun vuoroni kuolla.” 

Carina Bergfeldt on palkittu ruotsalainen toimittaja ja kirjailija. Hänellä on SVT:llä oma keskusteluohjelma, ja hän on toiminut SVT:n Yhdysvaltain kirjeenvaihtajana sekä Aftonbladetin toimittajana ja kolumnistina. 

Keskusteluja kuolemansellissä ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Markus Bäckmanin lukemana äänikirjana. Teoksen on suomentanut Christine Thorel. Kirja on arvostelu- ja käsittelyvapaa 20.6.  

Pdf-vedokset, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Atena on osa Otava-konsernia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atena

Axa Fahler sukeltaa isänsä, isoisänsä ja isoisoisänsä jäljille poikkeuksellisessa sukutarinassa, jossa kaapista paljastuu luuranko toisensa jälkeen23.5.2024 08:22:00 EEST | Tiedote

Juuri ennen kuin Axa Fahlerin isä kuoli Närpiön terveyskeskuksessa elokuussa 2010, hän kertoi pojalleen vielä viimeisen valheensa. Axa oli halveksunut isäänsä, patologista valehtelijaa, suurimman osan elämästään. Kun Axa vuosia myöhemmin päätti sukeltaa sukunsa juurille, totuus paljastui valheitakin ihmeellisemmäksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye