Kustannusosakeyhtiö Otava

Mikko Malilan Kastanjasota kuvaa kauniisti ja kipeästi käsistä riistäytyvää leikkiä Turun työläiskortteleissa lamakesänä 1994

Jaa

Kastanjasota on lumoava esikoisromaani viimeisestä lapsuuden kesästä. Se on kunnianosoitus isoille pojille ja järkytys siitä kun idolit kaatuvat, ylistys puutaloasumiselle ja huumorintajulle, jollaista ei enää aikuisten maailmassa ole olemassa.

Mikko Malila: Kastanjasota
Mikko Malila keksi esikoisromaaninsa avauslauseen sattumalta autossa raskaan työpäivän jälkeen. –Juoni syntyi väläyksenä lauseen ympärille.

Turku 1994. Santeri on ankaran isän hintelä poika, joka päätyy öisin mystisen Kapteenin kanssa ilmalaivan kyytiin kaupungin kattojen ylle. Ilmalaivasta Santeri kertoo vain parhaalle ystävälleen. Poikien reviiriä ovat pihapiiri, puistot ja joutomaat. He ovat vapaita, kunhan tietävät paikkansa ja onnistuvat välttelemään omien huoliensa painamia aikuisia – ja itäpuolen rikkaita poikia.

Kun kastanjat alkavat putoilla, naapuruston poikajoukon johtaja Teemu antaa toisille varoituksen. Sotahuudon kajahtaessa risteävät leikki ja lama-ajan todellisuus. 

– Olin pitkään halunnut kirjoittaa romaanin, jossa on toivoa. Sellaisia on liian vähän, Mikko Malila sanoo.

Malila on opiskellut arkeologiaa, mutta päätyi pesula-alalle. Kirjoittamisen hän aloitti 35-vuotiaana. Tekstien teemaksi nousi lapsuus.

– Halusin kuvata mielikuvituksen voimaa. Siellä missä ei näennäisesti ole mitään, voi tapahtua kaikkein eniten. Tarina on myös saanut vaikutteita todellisuudesta, se on omaelämäkerrallinen fantasia, Malila kertoo.

Kastanjasota julkaistaan 8.8.2024. 

Teos julkaistaan kaikissa formaateissa. Äänikirjan lukee Valtteri Turunen.

Haastattelupyynnöt, pdf-vedokset ja arvostelukappaleet: jenni.heiti@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye