Kesäkokkaajan kotimaisuusoppaana toimii päivitetty Hyvää Suomesta -merkki
Monelle suomalaiselle kotimainen alkuperä on tärkeä kriteeri ruokaostoksilla, ja tässä Hyvää Suomesta -merkki toimii kuluttajien apuna. Merkki kertoo nopealla vilkaisulla tuotteen kotimaisesta alkuperästä. 12 000 Hyvää Suomesta -tuotetta tarjoavat vaihtoehtoja kaikille kukkaroille, ruokavalioille ja mauille.
Lähes jokaisen suomalaisen tunnistama sinivalkoinen joutsen eli Hyvää Suomesta -merkki päivitti ilmettään entistä selkeämmäksi. Elintarvikkeen kotimaisesta raaka-aineesta ja työstä kertova alkuperämerkki on jo yli 30 vuotta vanha, ja uusi päivitetty merkki kunnioittaa alkuperäisen, Kyösti Variksen suunnitteleman ikonisen logon ilmettä. Suuresta muutoksesta ei siis ole kyse, vaan päivityksellä haetaan selkeyttä ja tuoretta ilmettä. Kuluttajan silmään muutos näkyy entistä selkeämpänä merkkinä, ja päivitetyn merkin voi löytää tuotepakkauksista sitä mukaa, kun yritykset uudistavat pakkauksiaan.
Kotimaiset kesäherkut löytyvä kätevästä hausta
Elämme kesäkokkaajien kulta-aikaa, sillä Suomen luonto tarjoaa nyt parastaan. Läpi vuoden laadukkaat kotimaiset lihat, kalat sekä maito- ja viljatuotteet saavat rinnalleen satokauden parhaat vihannekset, marjat ja juurekset.
Hyvää Suomesta -merkin lisäksi kuluttajien valintoja helpottaa myös uusi yritys- ja tuotehaku, jonka avulla voi kätevästi tarkistaa eri tuoteryhmien kotimaiset tuottajat ja tuotteet, olipa kyseessä pysyvästi valikoimissa oleva tuote tai kausituote. Haku löytyy osoitteesta https://ruokatieto.fi/tuotehaku/ Kiinnostaako mitkä kaikki jäätelöt tai vaikkapa grillimakkarat on valmistettu Suomessa kotimaisista raaka-aineista? Hakutoiminnosta tämä on helppo tarkistaa.
Suomalaisen ruoan päivä 4.9. – Tervetuloa webinaariin
Kannattaa myös merkata kalenteriin syksyn tärkein juhlapäivä 4.9. Silloin vietämme Suomalaisen ruoan päivää jo kuudetta kertaa ja koko Suomi on kutsuttu juhlimaan. Suomalaisen ruoan päivä kääntää katseet toimivan ruokaketjun hyötyihin: ruokaan, työhön ja turvaan.
Järjestämme yhteistyössä Elintarviketieteiden seuran kanssa Tiede ja teknologia – ratkaisuja kestävään ruoan tuotantoon Suomessa -webinaarin 4.9. klo 9-10. Webinaarissa käsitellään kestävän ruokatuotannon tekoja tieteellisestä näkökulmasta. Apetit, MeEat ja Valio esittelevät tiedepohjaisia innovaatioita, joilla ratkaistaan ruoantuotannon haasteita käytännössä.
ILMOITTAUTUMISLINKKI: https://kehittyvaelintarvike.fi/tapahtumakalenteri/tiede-ja-teknologia-ratkaisuja-kestavaan-ruoan-tuotantoon-suomessa/
Ruokatieto Yhdistys on ruoka-alan tunteva tietopankki
Asiantuntijamme vastaavat mielellään median tiedusteluihin koskivatpa ne kotimaisen ruokaketjun osaamista ja työtä, ruokakulttuuria ja -kasvatusta tai Hyvää Suomesta -merkkijärjestelmää. Vinkkaamme myös tarvittaessa tutkitun tiedon lähteille ja eri alojen asiantuntijoille alan verkostoissa.
Ole yhteydessä, mediapalvelumme tavoitat täältä: https://ruokatieto.fi/medialle/
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Anni-Mari SyväniemiToiminnanjohtaRuokatieto Yhdistys ry
Puh:050 511 8909anni-mari.syvaniemi@ruokatieto.fiHyvää Suomesta -merkistä tunnistat helposti taatusti kotimaisen ruoan, joka on valmistettu Suomessa kotimaisista raaka-aineista. Merkki ansaitaan täyttämällä tiukat kriteerit ja sen käyttöä valvotaan. Noin 12 000 tuotteen valikoimasta löytyy tuotteita kaikkiin ruokavalioihin ja kaikille kukkaroille. Merkkiä hallinnoi Ruokatieto Yhdistys ry.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Ruokatieto Yhdistys ry
Joulukinkun ostoa suunnittelevien määrä kasvanut20.12.2024 13:11:34 EET | Tiedote
Joulukinkku on suomalaisten joulupöytien kestosuosikki. Neljä viidestä kuluttajasta aikoo valita jouluherkuksi kinkkua. Suurimmalle osalle on tärkeää joulukinkun kotimaisuus. Marraskuussa toteutetussa tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten joulukinkun syönti- ja ostoaikomuksia ja kotimaisuuden tärkeyttä.
Ruokaviennin kasvujohtajaksi Ruokatieto Yhdistykseen on valittu ETM Jukka Vainionpää3.12.2024 16:54:02 EET | Tiedote
Ruokatieto Yhdistys ry on valinnut elintarviketieteiden maisteri Jukka Vainionpään ruokaviennin kasvujohtajaksi vahvistamaan elintarvikeviennin kasvua yhteistyössä koko vientiekosysteemin kanssa. Uusi kasvujohtaja näkee suomalaisilla elintarvikkeilla paljon vientipotentiaalia, jonka hyödyntäminen vaatii uudenlaisia toimia.
Ruokatieto Yhdistys ruokaviennin yrityslähtöisen kasvualustan kehittäjäksi3.12.2024 16:45:30 EET | Tiedote
Ruokaviraston päätöksen mukaan Ruokatieto Yhdistys ry ja Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry muodostavat yhdessä ruokaviennin kasvualustan. Ruokatieto sai yhdessä SUVI:n kanssa Ruokaviraston rahoituksen kolmivuotiselle kehityshankkeelleen ’Ruokaviennin yrityslähtöisen kasvualustan kehittäminen’.
Jukolan Juuston Aito Cheddar Vintage ja Valio Viola® maustamaton tuorejuusto laktoositon ovat Suomen parhaat juustot 202425.11.2024 08:32:02 EET | Tiedote
Jukolan Juuston Aito Cheddar Vintage ja Valio Viola® maustamaton tuorejuusto laktoositon on valittu Suomen parhaiksi juustoiksi 2024. Valtakunnallisen laatuarvioinnin järjestivät Suomen Juustonvalmistajain Yhdistys, Suomen Pienjuustolayhdistys ja Juustonvalmistajain säätiö. Kilpailuun osallistui lähes 100 suomalaista juustoa. Juustoja arvioitiin 15 kilpailusarjassa ja sarjojen voittajista valittiin vielä paras kypsytetty juusto ja tuorejuusto.
Tervetuloa Suomen suurimpaan juustotapahtumaan tutustumaan Suomen parhaisiin juustoihin21.11.2024 08:46:39 EET | Tiedote
Messut 2024 -tapahtuman Suomalaiset juustot -näyttelyssä Jyväskylän Paviljongissa valitaan viikonloppuna Suomen parhaat juustot eri kategorioissa. Kutsumme teidät 23.11. klo 11 tiedotustilaisuuteen, jossa julkistetaan valtakunnallisen Juustojen Laatukilpailu 2024 -kilpailun tulokset ja palkitaan parhaat suomalaiset juustot 15 kilpailusarjassa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme