Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän Kesässä tarjolla puheenvuoroja empatiasta, filosofisia kävelyretkiä ja niittytalkoita

Jaa

Jyväskylän Kesän empatia-teemaisessa puheohjelmassa käsitellään asiantuntijoiden siivittämänä monilajisen empatian mahdollisuuksia, hoivan teknologisoitumisen vaaranpaikkoja sekä kurin merkitystä suomalaisessa koulutusjärjestelmässä. 
Festivaaliviikolla 3.–9.7. voi osallistua myös tiede- ja taidemaailmoja yhdistävälle luontoretkelle, jaloitella ajatuksiaan filosofien opastamana, tulla aktiivisen kuuntelun ammattilaiseksi sekä oppia, kuinka omalle takapihalle voi muodostaa niityn.

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän Kesän puheohjelma on toiminut merkittävänä herättelijänä jo kahdeksalla vuosikymmenellä. Nyt puheohjelmassa otetaan merkittävä hyppy valtakunnalliseen näkyvyyteen, kun keskustelut laajenevat seurattavaksi sekä suorana että tallenteina Yle Areenaan.

Kesän avajaisseminaarin 3.7. aiheena on Ihmisyys tekoälyn maailmassa – miten tekoäly muuttaa ihmistä? Seminaarissa kuullaan kolme puheenvuoroa, jotka valottavat tekoälyn eri mahdollisuuksia, käyttötarkoituksia ja vaikutuksia meihin ihmisiin. Katri Saarikivi esittelee alustuksessaan teknologian vaikutuksia aivoihin, keskittymiseen ja empatiaan. Hannu Toivonen puhuu tekoälyn luovuudesta ja siitä, miten tekoälyä voisi käyttää luovan ajattelun kumppanina ja vauhdittajana – ei korvikkeena. Marko Siitonen pohtii tekoälyn vaikutuksia, joita ei suunnitteluvaiheessa osata ottaa huomioon, mutta jotka nousevat esille, kun ihmiset alkavat hyödyntämään tekoälyä sen eri muodoissa.

Pääsymaksuttoman puheohjelman tapahtumapaikkana Jyväskylässä toimii Alvar Aallon tärkeimpiin suunnittelukohteisiin kuuluva Jyväskylän yliopiston päärakennus. Paneelikeskustelujen vieraiksi saapuu vaikuttava joukko tutkijoita, päättäjiä, vaikuttajia, taiteilijoita ja muita asiantuntijoita. Puheohjelman toteuttavat Jyväskylän Kesän kanssa Jyväskylän yliopiston resurssiviisausyhteisö JYU.Wisdom, hyvinvoinnin tutkimuksen yhteisö JYU.Well sekä opettajien koulutuksen kehittämisen ja tutkimuksen yhteisö JYU.Edu.

Tervetuloa mukaan!

Tutustu tarkemmin Jyväskylän Kesän puheohjelmaan

Yhteyshenkilöt

Jenna Minkkinen
Tapahtumatuottaja, Jyväskylän yliopisto
jenna.j.minkkinen@jyu.fi
050 466 3133

Kyösti Ylikulju
Festivaalijohtaja, Jyväskylän Kesä
kyosti.ylikulju@jyvaskylankesa.fi
044 5789 485

Izabella Dhima
Tiedottaja (Viestintään ja akkreditointeihin ym. liittyvät tiedustelut)
izabella.dhima@jyvaskylankesa.fi
040 586 4896

Linkit

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Ultralyhyiden laserpulssien avulla tehtävä muokkaus on uusi menetelmä 2D-materiaalipohjaisten laitteiden valmistukseen26.6.2024 07:10:00 EEST | Tiedote

Uusi yhteistutkimus paljastaa ultralyhyiden laserpulssien huomattavan potentiaalin tarjota uusia ratkaisuja 2D-materiaalien käsittelyyn ja valmistamiseen. Tästä olisi apua useille teknologian kehittäjille ja teollisuudelle, jotka kehittävät esimerkiksi nopeita valoilmaisimia, joustavaa elektroniikkaa, biohybridejä ja tulevaisuuden aurinkokennoja.

Sotilaan kuormittumisesta reaaliaikaista tietoa puettavalla teknologialla25.6.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta on valittu yhdeksi Puolustusvoimien tutkimusohjelman 2025 päävastuulliseksi toteuttajaksi. Liikuntatieteellinen tiedekunta vastaa projektista, jossa luodaan puettava sensoriratkaisu taistelijan fyysisen toimintakyvyn, kuormitustilan sekä suorituskyvyn reaaliaikaiseen seurantaan ja tiedon tallentamiseen. Lisäksi projektissa kehitetään fyysisen toimintakyvyn arviointijärjestelmä, jolla mitataan sotilaan fyysisiä ominaisuuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye