Varsinais-Suomen ELY-keskus

Kesällä toteutetaan useita pieniä tienparannustöitä

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus parantaa maanteiden liikennöitävyyttä ja liikenneturvallisuutta pienten korjaustöiden urakkapaketilla. Urakkapaketti koostuu yhden nelihaaraliittymän suuntauksen parantamisesta Aurassa, kaidetöistä Harjavallassa, suojatiesaarekkeen rakentamisesta Kaarinan Littoisissa, kivetyksellä korotettujen liittymäalueiden vaurioiden korjaamisesta Mynämäellä ja tulva-alttiin tieosan tasauksen korottamisesta Turun Kakskerrassa.

Piirroskuva, jossa kiertoliittymän ympärillä liikennettä.
Kuvituskuva.

Kantatien 41 Aura–Huittinen risteävän maantien 2042 Aura–Tortinmäki-nelihaaraliittymässä on suuntauksessa puute. Kantatieltä vastakkaisista ajosuunnistaan vasemmalle kääntyvät ajoneuvot eivät mahdu kääntymään samanaikaisesti maantielle 2042. Liittymähaarassa Auran suuntaan on saareke, joka jatkuvasti vaurioituu raskaiden ajoneuvojen osumista. Korjaustoimina maantien 2042 Tortinmäen puoleista liittymähaaraa siirretään kuutisen metriä etelään ja liittymään rakennetaan uusi saareke paremmalla sijainnilla. Auran puoleista liittymähaaraa levitetään noin kaksi metriä pohjoiseen ja liittymäsaareke uusitaan parempaan sijaintiinsa niin että raskas liikenne pääsee kääntymään ongelmitta vasemmalle. Parannustyöt mahdollistavat kääntymisen samanaikaisesti vasemmalle.

Harjavallassa maantien 2640 eli Siltatien nykyiseen tiekaiteeseen lisätään korotusosa kevyen liikenteen väylälle Kokemäenjoen ylittävälle osalle. Kohteen kokonaispituus on noin 300 metriä. Asennustyö tehdään ennen koulujen syyslukukauden alkua.

Kaarinassa rakennetaan maantien 12191 eli Littoistentien ja Kiskokujan liittymään suojatielle keskisaareke ja saarekkeen edellyttämä levitys maantielle. Rakennustyö tehdään ennen koulujen syyslukukauden alkua ja Kaarinan kaupunki osallistuu toteuttamiskustannuksiin 50 prosentin osuudella.

Mynämäellä korjataan maanteillä 1933 ja 1950 eli Keskuskadulla sijaitsevat kaksi betonikivetyksellä pinnoitettua korotettua liittymäaluetta. Betonikivetykset puretaan ja kaivetaan asennushiekkoineen pois. Tilalle rakennetaan nykyisten mittojen mukainen korotus asfalttipäällysteisenä kalliomurskerakenteena. Korjaustyö tehdään ennen koulujen syyslukukauden alkua.

Turun Kakskerran saaressa korotetaan tietä maantien 12155 eli Vapparintien viime talvenakin tulvaveden alle jääneellä osuudella. Kohde sijaitsee Kakskerranjärven länsipään ja niin kutsutun Pikkujärven välillä. Tietä korotetaan kahdella jaksolla kaikkiaan noin kahdensadan metrin matkalla enimmillään noin 0,6 metriä. Tieosuutta päällystetään yhtenäisellä noin neljänsadan metrin matkalla. Lisäksi varmistetaan veden virtaus tiepenkereen alitse kunnostamalla nykyinen ja tarvittaessa rakentamalla uusi rumpu.

Urakan arvonlisäveroton kokonaishinta on hieman alle 0,5 miljoonaa euroa. Urakan rakennustyöt valmistuvat lokakuun 2024 alkuun mennessä. Urakoitsija on Maanrakennus ja kuljetus Nylund Oy. Urakkaa valvoo Rakennuttajatoimisto HTJ Oy.

Lisätietoa: Varsinais-Suomen ELY-keskus, projektipäällikkö Veli-Pekka Pelttari, p. 02950 22821 tai etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi. (Paikalla 28.6. ja seuraavan kerran 22.7.)

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa parannetaan tievalaistuksen laatua ja energiatehokkuutta uusimalla valaisimia26.6.2024 12:34:23 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus tulee parantamaan tievalaistuksen laatua, energiatehokkuutta sekä liikenneturvallisuutta uusimalla elinkaarensa päässä olevia suurpainenatriumvalaisimia ledivalaisimiin vuoden 2024 aikana. Valaisinvaihtoja tehdään Varsinais-Suomessa noin 1900 kappaletta ja Satakunnassa noin 1200 kappaletta. Lisäksi rakennetaan uutta tievalaistusta valtatielle 12 tieosuuksille Rauma–Lappi sekä Huittinen–Sastamala. Uutta valaistusta rakennetaan yhteensä noin 20 kilometriä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye