Kerro hyvinvointia edistävä ideasi – Kangasalan osallistuva budjetointi käynnistyy 1.7.2024 ideahaulla

Jaa

Osallistuvan budjetoinnin ideoiden hakuaika alkaa maanantaina 1.7. Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa kaupunkilaiset pääsevät päättämään kaupungin osoittaman rahasumman käytöstä. Vuonna 2024 osallistuvaan budjetointiin on käytössä 20 000 €.

Osallistuvan budjetoinnin toimintatapa on ollut käytössä Kangasalla vuodesta 2020 lähtien. Kaupunkilaisten toiveesta osallistuvalla budjetoinnilla on viime vuosina mm. hankittu lainattavia harrastusvälineitä pääkirjastolle, järjestetty tapahtumia sekä hankittu kukkia kotihoidon asiakkaille.

Tänä vuonna osallistuvan budjetoinnin ideoiden tulee edistää kangasalalaisten hyvinvointia. Kyseessä voi olla esimerkiksi hyvinvointia edistävien välineiden hankinta, koulutus tai tapahtuma. Voit antaa ideasi 1.7.-11.8. välisenä aikana täällä: osallistuvan budjetoinnin ideahaku. Huomioithan ideaa esittäessäsi:

  • Ideat toteutetaan 1.10. –31.12.2024 välisenä aikana.
  • Idean kustannus voi olla 20 000 € tai alle sen. Osallistuvan budjetoinnin määrärahan puitteissa toteutetaan 1–5 ideaa äänestystuloksen mukaisesti.
  • Voit esittää useamman idean, mutta täytäthän jokaisesta ideasta oman lomakkeen.

Kaupungin eri alojen asiantuntijoista koostuva työryhmä käy kaikki ideaehdotukset läpi. Kaikki toteutettavissa olevat ideat siirtyvät äänestykseen. Toteuttamiskelpoisuuteen vaikuttaa hyvinvoinnin edistämisen lisäksi mm. ehdotuksen kustannus, aikataulu sekä käytössä olevat resurssit.  Joitakin ideoita voidaan tarvittaessa kehittää eteenpäin toteutettavissa olevaksi ja samankaltaisia ideoita voidaan yhdistää.

Äänestämällä asukkaat päättävät mitkä ideat toteutetaan. Äänestettävät ideat julkistetaan anonyymisti 2.9. osoitteessa http://www.kangasala.fi/osallistuvabudjetointi

Ideoiden äänestäminen tapahtuu 2.9. –15.9.2024 välisenä aikana. Eniten ääniä saanut idea / ideat toteutetaan 1.10. –31.12.2024 välisenä aikana. Ideointi- ja äänestysvaiheen voi hoitaa myös paperiversiona Kangasalan kaupunki-infossa sen aukioloaikoina. 

Osallistuvan budjetoinnin aikataulu 2024:

  • 1.7.–11.8. ideahaku
  • 2.9. –15.9. ideoiden äänestys
  • 1.10. –31.12. ideoiden toteutus

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasalan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye