SDP EDUSKUNTA

SDP:n Suhonen patisti hallitusta toimiin Suomen kyläpolitiikan muuttamiseksi

Jaa

SDP:n kansanedustaja Timo Suhonen puhui lauantaina Kangaslampi-päivien kyläjuhlassa ja kannusti kyläläisiä toimiin politiikan muuttamiseksi ja kylien alasajon lopettamiseksi.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

– Elävät ja elinvoimaiset kylät ovat Suomen suola. Ja esimerkki monimuotoisuudesta. On kuitenkin tosiasia, että harvaan asutuilla alueilla koko maassa väestön määrä vähenee vääjäämättömästi. Kuntapäättäjien ei pidä päätöksillään edesauttaa alueen veto- ja pitovoiman heikkenemistä, vaikka tietysti talousperusteet luovat toiminnalle ja kehitykselle tietyt faktat, linjasi Savo-Karjalan vaalipiirin ensimmäisen kauden kansanedustaja Suhonen.

– Orpo-Purran hallituksen teot ovat olleet jo ensimmäisen vuoden aikana karmaisevia. Hallitus on ottanut niiltä, joilla ollut vähiten jo ennestään ja antanut niille, joilla on ollut eniten. Köyhiltä ja pienituloisilta on leikattu ja rikkaille taas jaettu verohelpotuksia, luetteli Suhonen.

– Työmarkkinat on ajettu kaaokseen ja jopa pienyrittäjien selviämistä rapautetaan kesken vuoden tehtävillä arvonlisäveron alarajan laskulla sekä alv-prosentin 1,5 prosenttiyksikön nostolla. Kolmas sektori eli järjestöt ovat olleet Suomen voima aina vaikeina aikoina. Nyt sitäkin lamautetaan matokuurilla ja leikkauksilla, jatkoi eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen Suhonen.

– Hyvin ei ole käymässä myöskään vapaan järjestötoiminnan eli yhdistysten, seurojen ja kyläyhdistysten. Hallituksen leikkaukset vaikuttavat merkittävästi kyläyhdistyksiin ainakin kahta kautta: leikkaukset maaseudun kehittämisen EU-tukien omavastuuosuuksiin ja sosiaali- ja terveysjärjestöjen sosiaali- ja terveysministeriön alaiseen, niin sanottuun STEA-rahoitukseen, selvitti eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Suhonen.

– Sote-järjestöjen tekemä työ on ollut arvokasta ja tärkeää – tosin ei niinkään median otsikoissa näkyvää ja sitä kautta on ollut kovin aliarvostettua. Nyt hallitus kaavailee ensi vuodelle 55 miljoonan euron, vuodelle 2026 80 miljoonan euron sekä vuodelle 2027 130 miljoonan euron sote-järjestöjen toiminta-avustusten leikkauksia.

– On selvää, että hallituksen alkumetreillään tekemät virheet kertaantuvat eikä edes puolueettomilta asiantuntijoilta, saati oppositiosta hyvät neuvot kelpaa. Nyt jos koskaan olisi hyvä aika peruskorjaamiselle, joka samalla loisi työpaikkoja rakentamisen ammattilaisille, jotka nyt kärsivät alansa sodan jälkeisen ajan pahimmasta lamasta, sanoi Suhonen.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Perholehto: Ilmastotavoitteiden karkaaminen ei ole yllätys28.6.2024 10:11:00 EEST | Tiedote

– Tuore ilmastovuosikertomus on lähinnä toisinto viime vuodesta, sillä lisätoimien tarve on ollut tiedossa jo aiemmin. Ympäristövaliokuntakin edellytti yksimielisesti päätöstä korjaavista lisätoimista ilmaston hyväksi jo viime syksynä. Orpon hallituksen linjalla voidaan kuitenkin laittaa lappu luukulle ja odottaa, että viimeinen sammuttaa valot, huokaa kansanedustaja Pinja Perholehto (sd).

SDP:n Saku Nikkanen: Jätin toimenpidealoitteen sovittelutoimistojen käytön lisäämisestä vakavien koulukiusaamistapausten sovittelussa27.6.2024 13:32:12 EEST | Tiedote

– Voisimme hyödyntää nykyistä sovittelua enemmän koulukiusaamistapausten selvittämisessä. Sovittelun lisäämistä tukee se, että näin vältämme osan oikeuslaitosta kuormittavista tapauksista. Sovittelun lisääminen helpottaa koulujen tilannetta niissä tapauksissa, joissa vakavaa kiusaamista ei ole saatu ratkaistua kodin ja koulun välisissä keskusteluissa. Sovittelu myös estää alkavaa rikoskierrettä pakottaessaan tekijän kohtaamaan uhrinsa ja käsittelemään tekojaan, kertoo aiemmin asiasta kirjallisen kysymyksen jättänyt kansanedustaja Saku Nikkanen (sd).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye