Duodecim

MEDIAKUTSU Terveyttä taiteesta -tapahtuma Savonlinnassa 8.7. hurmaa tunnelmallaan

Jaa

Luvassa on terveyttä, tiedettä ja taidetta Oopperajuhlien inspiroivassa miljöössä! Olet lämpimästi tervetullut poikkitieteelliseen kulttuuriseminaariin, jossa asiantuntijat lääketieteestä eri taiteen aloihin tulkitsevat Valossa ilo, ilossa valo -teemaa.

Lisäksi Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin kulttuuripalkinto (10 000 euroa) jaetaan tapahtumassa.

Graafinen kuva, jossa joutsen esittää nuottia ja kukka torvea. Tapahtuman nimi Terveyttä taiteesta kirjailtuna.
Lääkäreitä taiteen ja tieteen äärelle jo vuosia koolle kerännyt tapahtuma sai inspiraationsa oopperajuhlien aikana kymmenkunta vuotta sitten. Graafinen ilme: Anna Makkonen

Seminaaripäivän aikana Valossa ilo, ilossa valo -teemaa käsitellään inspiroivasti terveyden, tieteen ja taiteen näkökulmista. 

Merkittävässä roolissa tapahtuman alkuunpanijana sekä edelleen aktiivisesti toiminnassa mukana oleva arkkiatri Risto Pelkonen avaa tapahtuman. Ohjelmaa rikastuttavat läpi päivän musiikkielämykset, joita yleisölle tarjoilevat Jukka Nykänen, Timo Riihonen ja Annika Leino.

Valo ja ilo, mitä ja missä? Aiheeseen syventyvät kosmologi Syksy Räsänen fysiikan ja tutkimusprofessori Timo Partonen terveyden näkökulmasta.

Valon roolia erityisesti kuvauksessa tarkastelevat valokuvaaja Konsta Punkka, erikoistutkija, kvantitatiivisen genetiikan dosentti Tero Hiekkalinna sekä professori, ylilääkäri Juhani Knuuti. Puheenvuoroissaan he käsittelevät teemaa villieläinten kuvauksen, syvän taivaan tähtivalokuvauksen sekä lääketieteellisen kuvantamisen kautta.

Kun on valoa, niin on myös varjoa – taidegraafikko Esa Riippa juhlistaa varjojen leikkiä ja professori, sellisti Seppo Kimanen päättää puheenvuorot juhlaluennollaan.

Ohjelmaan pääsee tutustumaan tarkemmin Duodecimin kotisivuilla.

Järjestäjä Suomalainen Lääkäriseura Duodecim jakaa tapahtumassa myös 10 000 euron arvoisen kulttuuripalkinnon. Se myönnetään joka toinen vuosi yhdelle tai useammalle henkilölle, joka on merkittävästi edistänyt terveyden, sairauden ja kulttuurin välisten yhteyksien ymmärrystä.

Terveyttä taiteesta -seminaari

Aika: 8.7.2024 klo 8.30–16
Paikka: Savonlinnasali, Kylpylaitoksentie 4, Savonlinna

Lämpimästi tervetuloa Oopperajuhlien inspiroivaan miljööseen kokemaan seminaaripäivän ainutlaatuinen tunnelma, yhteisöllisyys ja kiinnostavat esitykset! Ilmoittaudu median edustajana mukaan viimeistään torstaina 4.7.2024 koordinaattori Meri Larsson-Kappille: meri.larsson-kapp@duodecim.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Graafinen kuva, jossa joutsen esittää nuottia ja kukka torvea. Tapahtuman nimi Terveyttä taiteesta kirjailtuna.
Lääkäreitä taiteen ja tieteen äärelle jo vuosia koolle kerännyt tapahtuma sai inspiraationsa oopperajuhlien aikana kymmenkunta vuotta sitten.
Lataa
Lataa

Linkit

Duodecim

Suomalainen Lääkäriseura Duodecim on Suomen suurin tieteellinen yhdistys. Tehtävämme on tuottaa tieteestä terveyttä. Vahvistamme tutkitun tiedon käyttöä yhteiskunnallisessa päätöksenteossa ja kehitämme lääkärien ammattitaitoa. Kustannus Oy Duodecim tarjoaa lääkäreille ja terveydenhuollon ammattilaisille monipuoliset välineet arjen työhön.

Kolme nuorta lääkäriä kävelee käytävällä. Kuva lintuperspektiivistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Duodecim

Uusi hoitosuositus edistää kehityksellisen koordinaatiohäiriön tunnistamista ja yhtenäistää diagnostiikkaa6.6.2024 07:08:00 EEST | Tiedote

Lapsilla ja nuorilla kehityksellinen koordinaatiohäiriö (Developmental Coordination Disorder, DCD) ilmenee muun muassa vaikeutena oppia uusia motorisia taitoja ja tuottaa sujuvasti karkea- tai hienomotorisia liikkeitä. Häiriö on Suomessa alidiagnosoitu. Uusi Käypä hoito -suositus on laadittu monialaisena yhteistyönä. Se antaa eväitä lasten ja nuorten parissa työskenteleville sekä yhtenäistää diagnostiikkaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye