Caruna Networks Oy

Suomen aurinkoisin kunta? Aurinkosähkön määrä on kolminkertaistunut Hangossa neljässä vuodessa

Jaa

Aurinkosähkön määrä Hangossa on kolminkertaistunut vuosien 2020 ja 2024 välillä, kertoo jakeluyhtiö Carunan data. Hankoon on suunnitteilla myös isompia aurinkovoimalahankkeita.

Aurinkosähkön määrä Hangossa
Aurinkosähkön määrä Hangossa Caruna

Aurinkovoiman pientuottajia on Hangossa enemmän kuin koskaan. Aurinkosähkön yhteisteho Hangossa oli kesäkuussa yhteensä 4,4 megawattia. Sillä tuottaa vuodessa noin 4 000 megawattituntia sähköä, mikä vastaa noin 800:n kotitalouden vuotuista sähkönkulutusta. 

Aurinkovoiman pientuottajia, eli käytännössä aurinkopaneelien omistajia, on Hangossa yhteensä 384 kappaletta. Viime vuonna samaan aikaan pientuottajia oli Hangossa 366 kappaletta, joten pientuottajien määrä vuodessa on kasvanut kahdeksallatoista. 

“Sekä yksityiset että yritykset hankkivat paneeleja. Aurinkopaneelien määrä on kasvanut hurjasti ja laitteiden saatavuus on parantunut, mutta kasvu on hidastunut. Piikki osui viime vuodelle, mikä johtui varmasti energiakriisistä ja sähkön hintapiikeistä”, sanoo Carunan myynti- ja asiakaspäällikkö Lauri Virtanen.  

Vaikka aurinkosähkön kasvu on hidastunut, paneelien ja suurten aurinkopuistojen määrä Suomessa kasvaa edelleen. Jakeluyhtiö Caruna on saanut tänä vuonna Hangon alueelta muutaman teollisen kokoluokan kyselyn aurinkovoimapuiston liittämiseksi sähköverkkoon.  

“Hankoon on suunnitteilla useita hankkeita, joiden yhteisteho on yli 200 megawattia. Toki jokainen kysely ei näistä toteudu”, Virtanen sanoo. 

Sähkönjakelun kiristynyt säätely leikkaa sähkönjakeluverkkoyhtiöiden investointeja. Jatkossa aurinkopaneelien liittäminen verkkoon viivästyy niillä alueilla, joissa sähköverkon kapasiteetti ei riitä vastaamaan nopeasti kasvaviin sähkönkäyttötarpeisiin. 

"Hankoniemien alue on hyvin potentiaalinen paikka aurinkovoiman tuottamiselle, sillä Etelä-Suomen vuotuiset säteilymäärät ovat samaa suuruusluokkaa kuin Keski-Euroopassa. Suomessa aurinko- ja tuulivoiman tuotanto myös tukevat toisiaan, sillä aurinkovoimaa saadaan eniten kesällä, jolloin tuulivoiman tuotantomäärät ovat yleensä pienemmät”, Virtanen sanoo. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Carunan mediapuhelinCarunan mediapuhelinCarunan viestintä ja markkinointi

Vastaamme mielellämme mediakyselyihin sähköpostitse caruna.info@caruna.fi. Mediapuhelin palvelee kiireellisissä pyynnöissä arkisin klo 9-15.

Puh:020 520 5500caruna.info@caruna.fi

Kuvat

Aurinkosähkön määrä Hangossa
Aurinkosähkön määrä Hangossa
Lataa
Aurinkosähkön pientuottajien määrä Hangossa
Aurinkosähkön pientuottajien määrä Hangossa
Lataa

Caruna lyhyesti

Caruna on suomalainen sähköverkkoyhtiö. Turvaamme luotettavan sähkönjakelun asiakkaille – myös sähkönkulutuksen kasvaessa ja siirtyessämme fossiilisesta uusiutuvaan energiaan.

Investoimalla sähköverkkoon varmistamme, että asiakkaamme voivat käyttää kotimaista, uusiutuvaa energiaa sekä toimia sähkön pientuottajina. Tuomme sähkön yli 737 000 asiakkaallemme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa sekä Koillismaalla vastaten 20 % Suomen sähkönjakelusta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Caruna Networks Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye