Diakonissalaitos

Diakonissalaitoksen maahantulijoiden päiväkeskukset Hirundo ja Al Amal muuttavat Helsingin Herttoniemeen

Jaa

Itä-Euroopan liikkuvan väestön päiväkeskus Hirundo ja paperittomien päiväkeskus Al Amal muuttavat yhteisiin tiloihin Helsingin Herttoniemeen Sahaajankadulle. Talo kokoaa Diakonissalaitoksen maahantulijoiden palvelut yhteen osoitteeseen.

Punaisen tiilirakennuksen edessä seisoo valkoinen pakettiauto, jonka kyljessä on Diakonissalaitoksen logo ja teksti: "Rohkeasti ihmisarvon puolesta".
Diakonissalaitos tarjoaa paperittomille ja Itä-Euroopan liikkuvalle väestölle apua ja tukea päiväkeskustensa Hirundon ja Al Amalin lisäksi Hirundo Mobiili -autosta siellä, missä ihmiset ovat. Borislav Borisov Diakonissalaitos

EU:n liikkuvalle väestölle tarkoitettu päiväkeskus Hirundo muuttaa Helsingin Inarintieltä uuteen osoitteeseen Sahaajankadulle 1.8.2024, ja Puotinharjussa toimiva paperittomien päiväkeskus Al Amal aloittaa toimintansa samassa talossa syksyn aikana. Varsinaiset avajaiset järjestetään myöhemmin syksyllä.

”Sahaajankadulle rakentuu haavoittuvassa asemassa oleville maahantulijoille suunnattu turvallinen toivon talo”, Diakonissalaitoksen maahantulijoiden palveluiden yksikönjohtaja Anne Hammad sanoo.

Sahaajankadulta maahantulijat saavat apua, tukea ja neuvontaa päivittäisten asioiden hoitamiseen, ja päiväkeskuksissa on mahdollisuus myös käydä kahvilla, suihkussa ja pestä pyykkiä. Tiloihin siirtyvät myös ihmiskaupan uhrien työelämävalmennus sekä muut maahantulijoiden palvelut.

”Molemmat päiväkeskukset toimivat tiiviissä yhteistyössä laajan maahantulijoita tukevan verkoston kanssa, joten toivotamme myös yhteistyökumppanimme lämpimästi tervetulleeksi saman katon alle”, sanoo Hammad.

Maahantulijoiden päiväkeskukset tarjoavat tukea, toivoa ja inhimillisiä kohtaamisia

Diakonissalaitoksen maahantulijoille suunnattujen päiväkeskusten toiminnan ytimessä ovat inhimilliset ja kiireettömät kohtaamiset, yksilöllinen tuki sekä tilat, joissa voi levähtää ja nauttia rauhassa esimerkiksi eväitä tai kupin kahvia. Päiväkeskuksissa on mahdollista myös pestä pyykkiä tai käydä suihkussa.

  • Päiväkeskus Hirundo on vuonna 2010 perustettu Itä-Euroopan liikkuvalle väestölle suunnattu päiväkeskus. Romanien heikko asema on edelleen yksi Euroopan suurimmista ihmisoikeusongelmista, ja Diakonissalaitos on tukenut romaneja sekä Suomessa että lähtömaissa yli 15 vuoden ajan. Käytännössä ihmisia neuvotaan esimerkiksi viranomaisasioissa sekä asumiseen ja työnhakuun liittyvissä kysymyksissä.
  • Paperittomien päiväkeskus Al Amal on tarjonnut moniammatillista palveluohjausta ja laajaa neuvontatyötä vuodesta 2016 saakka. Apua saa esimerkiksi laki- ja viranomaisasioihin, asiakirjojen tulkitsemiseen tai ansioluettelon tekemiseen. Vuonna 2023 Al Amal auttoi 296 ihmistä saamaan oleskeluluvan Suomeen. Keskuksessa järjestetään myös yhteisöllistä toimintaa, kuten perheiltoja, lasten ja nuorten kerhoja sekä ihmiskaupan uhrien työelämävalmennusta.

Toimintaa rahoittavat Diakonissalaitoksen lisäksi muun muassa STEA, Helsingin kaupunki sekä Euroopan unioni. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Diakonissalaitos tekee työtä ihmisarvoisen elämän puolesta

Diakonissalaitos tekee rohkeasti työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Säätiön yleishyödyllisen toiminnan avulla tuetaan kaikkein haavoittuvammassa asemassa olevia. Säätiön omistama yhteiskunnallinen yritys Rinnekodit tarjoaa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluja erityistä tukea tarvitseville ihmisille. Lisäksi Diakonissalaitos on mukana koulutustoiminnassa. Yhdessä säätiökonsernin eri toimialat rakentavat oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa.  Diakonissalaitos on vastuullinen työpaikka 3 400 ammattilaiselle, jotka tekevät työtä sydän mukana. Kaiken toiminnan keskiössä on ihminen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Tutkimus: Etsivä katutyö tuo apua ja toivoa, sekä vähentää palveluiden häiriökysyntää24.5.2024 11:44:31 EEST | Tiedote

Etsivä ja jalkautuva päihde- ja mielenterveystyö vähentää sotepalveluihin kohdistuvaa ns. häiriökysyntää, ja tuo kaivattua inhimillisyyttä yhteiskunnan syvimmässä marginaalissa elävien elämään. Työtä tehdään kadulla kohdattavien ihmisten ehdoilla, ja sitä leimaa korkea ammatillisuus, todetaan tutkija Jenni Mäen juuri julkaistussa selvityksessä, jossa tutkittiin vuodesta 2019 alkaen toimineen Tukialus-hankkeen työtä ja sen vaikutuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye