Tampereen yliopistoon valittiin 3531 uutta opiskelijaa – hyväksyttyjen määrä kasvoi
Tampereen yliopiston suomenkielisiin koulutuksiin on valittu 3531 uutta opiskelijaa. Hakijamäärä ja hyväksyttyjen määrä kasvoi edellisvuodesta. Tampereen yliopisto oli Suomen toiseksi suosituin yliopisto niin kokonaishakijamäärältään kuin ensisijaisten hakemusten perusteella.

Kevään toisessa yhteishaussa Tampereen yliopistoon jätettiin yhteensä 31 631 hakemusta. Hakijamäärä kasvoi viime vuoteen verrattuna (2023: 28 953).
Tampereen yliopiston suosituimpia hakukohteita toisessa yhteishaussa kandidaatti- sekä kandidaatti- ja maisterikoulutuksissa olivat ensisijaisten hakemusmäärien perusteella kauppatieteiden, lääketieteen lisensiaatin ja psykologian koulutukset. Tämän lisäksi luokanopettajan, hallintotieteiden, yhteiskuntatutkimuksen sekä tuotantotalouden koulutuksiin saapui runsaasti hakemuksia. Myös ensimmäistä kertaa haettavissa ollut erityisopettajankoulutus kiinnosti hakijoita.
Osa hakijoista on saanut tietää opiskelupaikasta jo toukokuussa, kun todistusvalinnan tulokset julkaistiin.
Yliopistoon hyväksyttyjen määrä kasvoi
Suomenkielisiin koulutuksiin valittujen määrä (3531) kasvoi kokonaisuudessaan edellisvuodesta (2023: 3321 yhteishaun tulosten julkaisuhetkellä).
Avoimen yliopiston väylien ja näyttöreittiopintojen kautta hyväksyttiin yhteensä 185 opiskelijaa. Näyttöreitillä voi hakea, jos on suorittanut hakukohteen mukaan vaaditun opintojakson tietyin kriteerein. Avoimen yliopiston opintojen perusteella valitut ovat suorittaneet ennalta määritellyt väyläopinnot vaadituin kriteerein tai valintaperusteissa määritellyn määrän opintoja.
Aloituspaikkoja syksyllä 2024 alkavaan koulutukseen lisättiin vielä kesäkuussa, kun opetus- ja kulttuuriministeriö ja yliopistot sopivat aloituspaikkojen lisäyksestä lääketieteellisille aloille. Tampereen yliopistossa lääketieteeseen lisättiin 15 aloituspaikkaa.
Myös varhaiskasvatuksen opettajien koulutukseen lisättiin aloituspaikkoja keväällä 2024.
Aikaisemmin keväällä on valittu opiskelijoita Tampereen yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin, joihin opiskelupaikkaa on tarjottu 1 483 hakijalle.
Lopullinen aloittavien opiskelijoiden määrä selviää vasta elokuussa, kun varasijoilta hyväksyminen päättyy.
Opiskelupaikka vastaanotettava viimeistään 11. heinäkuuta
Korkeakoulujen yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset ovat nähtävissä Oma opintopolku -palvelussa. Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 11.7.2024 kello 15.00 mennessä.
Kaikki kevään toisessa yhteishaussa hakeneet saavat valtakunnallisen tuloskirjeen, joka sisältää opiskelijavalinnan tuloksen sekä valinnan pisteet hakukohteittain. Joissakin hakukohteissa on mahdollista tulla hyväksytyksi varasijoilta. Varasijavalinta päättyy 6.8.2024 kello 15:00.
Tampereen yliopiston avoimen väylän haussa sekä yliopistojen siirtohaussa hakeneet ovat saaneet tiedon valintojen tulosten julkaisusta sähköpostitse.
Tervetuloa yhteisöömme uudet opiskelijat!
Uusien opiskelijoiden orientaatioviikko toteutetaan kampuksilla 19–23.8.2024. Orientaatioviikolla järjestetään tärkeitä infotilaisuuksia, opintojen suunnitteluun keskittyviä työpajoja, verkkoluentoja sekä uuden opiskelijan palvelumessut. Myös tuutoriryhmät kokoontuvat heti ensimmäisestä opiskelupäivästä lähtien.
Kaikkien opiskelijaksi hyväksyttyjen uusien opiskelijoiden kannattaa perehtyä hyvissä ajoin uusille opiskelijoille tarkoitettuun tervetulosivuun, Moodle-alueeseen (käytössä 1.8. alkaen) ja tutkinto-ohjelmakohtaisiin tarkempiin tietoihin yliopiston nettisivuilla opiskelijan oppaassa.
Linkit
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja:
Opiskelija- ja hakijapalvelut
0294 520 400 (ma-ke ja to kello 12–14)
hakijapalvelut.tau@tuni.fi
Median yhteydenotot:
Kaisa Keskitalo, päällikkö, Opiskelija- ja hakijapalvelut
040 7545951
kaisa.keskitalo@tuni.fi
Kuvat

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 22 000 opiskelijaa ja henkilöstöä yli 4 000. Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto
Väitös: Oikea-aikainen ohjaus luo turvallisuutta lennonjohtajien koulutuksessa23.4.2025 10:59:36 EEST | Tiedote
Lennonjohtajat ovat vastuullisia ammattilaisia, joiden tehtävänä on varmistaa lentoliikenteen sujuvuus ja turvallisuus. Yhteiskuntatieteiden maisteri Inka Koskela tarkastelee väitöskirjassaan lennonjohtajien koulutusta ja siihen liittyvää ohjaustoimintaa vuorovaikutuksen näkökulmasta. Tutkimus osoittaa ohjauksen merkityksen koulutustilanteissa, joissa harjoitellaan monimutkaisia työtehtäviä turvallisuuskriittisissä olosuhteissa.
Väitös: Valta-asema selittää presidentin kansansuosiota Euroopan puolipresidentiaalisissa maissa23.4.2025 10:18:54 EEST | Tiedote
YTM Maarika Kujanen tutki väitöskirjassaan presidentin suosiota ja julkista asemaa Euroopan puolipresidentiaalisissa maissa. Kujasen tutkimustulokset osoittavat, että presidentin heikompi valta-asema selittää paitsi presidentin korkeampaa suosiota suhteessa muihin poliittisiin instituutioihin myös sitä, missä määrin presidentin suosio reagoi poliittisessa ympäristössä tapahtuviin muutoksiin. Toisaalta myös puoluepoliittisella ulottuvuudella sekä presidentin ja pääministerin välisellä vuorovaikutuksella on merkitystä, eikä presidentin suosiollinen asema päivänpolitiikan ulkopuolella suojele valtaoikeuksiltaan heikompiakaan presidenttejä loputtomasti.
Väitös: Opettajat ovat keskeisessä roolissa oppilaiden opiskeluinnon tukemisessa – myös vertaisilla ja vanhemmilla on vaikutusta23.4.2025 08:15:00 EEST | Tiedote
Kasvatustieteen maisteri Pihla Rautanen tutki väitöskirjassaan alakoululaisten opiskeluunsa kokemaa sosiaalista tukea opettajalta, vertaisilta ja vanhemmilta sekä tuen yhteyksiä oppilaiden opiskeluintoon. Koulutyön kokeminen itselle tärkeäksi ja innostavaksi vahvistaa oppimista ja myönteisiä suhteita opettajiin ja vertaisiin koulussa. Sillä voi olla kauaskantoisia vaikutuksia myös myöhempään osallisuuteen yhteiskunnassa aikuisena.
Altistuminen myrkyllisille metalleille sota-alueilla vaarantaa lapsen varhaista kehitystä22.4.2025 11:05:04 EEST | Tiedote
Edistynyt sotateknologia altistaa siviilejä useille myrkyllisille metalleille. Uusi psykologian alan tutkimus antaa näyttöä siitä, että äidin ja vastasyntyneen altistuminen myrkyllisille metalleille sotaoloissa vaarantaa lasten motorista, kognitiivista ja emotionaalista kehitystä. Koska imetystä ensimmäisten kuukausien aikana pidetään yleisesti suotuisana lapsen terveydelle, tutkijoita kiinnosti myös imetyksen rooli metallialtistuksessa ja sen yhteydessä kehitysongelmiin.
Pasi Toivonen Tampereen yliopiston journalistiikan työelämäprofessoriksi16.4.2025 13:07:09 EEST | Tiedote
Toimittaja ja tuottaja Pasi Toivonen on valittu Tampereen yliopiston journalistiikan työelämäprofessoriksi lukuvuodelle 2025–2026. Pitkän uran Yleisradiossa tehnyt Toivonen aloittaa tehtävässä elokuussa 2025.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme