SDP EDUSKUNTA

SDP:n Niina Malm: Orpon hallituksen epäinhimillinen politiikka jatkuu – hallitus heikentää ihmisten hoitoon pääsyä

Jaa
Jukka-Pekka Flander / SDP
  • Orpon hallitus heikentää ihmisten hoitoon pääsyä merkittävästi. Pahimmillaan tämä johtaa tilanteisiin, joissa vakava sairaus jää huomaamatta ajoissa. Tämä huolestuttaa minua suuresti, SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm kertoo.

  • Orpon hallitus kumoaa Sanna Marinin hallituksen tekemät parannukset hoitotakuuseen. Perusterveydenhuollon hoitotakuu pitenee 14 vuorokaudesta kolmeen kuukauteen ja suun terveydenhuollossa neljästä kuukaudesta kuuteen kuukauteen. Jo aiemmin Orpon hallitus jäädytti perusterveydenhuollon kiireettömän vastaanoton hoitotakuun 14 päivään Sanna Marinin hallituksen päättämän seitsemän päivän sijaan. Tällainen politiikka on kaukana ihmisten arjesta, Malm suomii.

  • Säästötoimi perustason hoidossa tarkoittaa pidempää odotusta hoitoon pääsyyn ja mahdollista kustannusten nousua erikoissairaanhoidossa ja päivystyksessä. Hoitotakuun pidentämisellä tuleekin olemaan erityisesti vaikutusta paljon palveluja tarvitseviin asiakkaisiin, kuten ikäihmisiin, pitkäaikaissairaisiin ja lapsiperheisiin, Malm toteaa.

  • Orpon hallitus ohjaa rahoitusta yksityisten lääkäripalveluiden pönkittämiseen ja heikentää soten sisältölakeja. Tämä lisää suomalaisten eriarvoisuutta, sillä yksityinen sektori tarjoaa palveluita pääasiassa maksukykyisille, käärien samalla hyvät voitot – ja markkinat keskittyvät.

  • SDP:n vaihtoehto on selvä. Ensinnäkin Marinin hallituksen parannuksista hoitotakuuseen on pidettävä kiinni. Tämän lisäksi nyt tulisi vahvistaa hyvinvointialueiden rahoitusta, hillitä terveysbisnestä ja antaa alueille mahdollisuus järkevään palvelutuotantoon sekä parantaa alan vetovoimaa. Ennen kaikkea hyvinvointialueille tulee antaa työrauha suunnitella toimintaansa pitkäjänteisesti, Malm päättää.

Yhteyshenkilöt

Niina MalmKansanedustaja, SDP:n varapuheenjohtaja

Puh:0400 588 978

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Werning ja Kiuru: Päätös lakkauttaa Kouvolan Ratamokeskuksen ympärivuorokautinen päivystys on peruttava1.7.2024 15:23:40 EEST | Tiedote

Eduskuntatalon portailla osoitettiin tänään mieltä Kouvolan Ratamokeskuksen ympärivuorokautisen päivystyksen säilyttämisen puolesta. SDP:n kansanedustajat, kouvolalainen Paula Werning ja eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru osallistuivat mielenosoitukseen ja puhuivat Kouvolan yöpäivystyksen jatkon puolesta. Werning ja Kiuru korostavat, että Kouvolan Ratamokeskuksen päivystyksen lakkauttaminen ei tuo säästöjä, vaan päinvastoin aiheuttaa lisäkustannuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye