SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mika Kari: Olemme Niinistön vuonna 2016 kuvaamissa uusissa olosuhteissa

Jaa

SDP:n kansanedustaja, puolustus- ja tiedusteluvaliokunnan pitkäaikainen jäsen Mika Kari nostaa esiin entisen tasavallan presidentin tarkkanäköiset sanat muuttuvasta maailmasta ja sen tuomista haasteista.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

”Kansainväliset säännökset ovat syntyneet ja niiden tulkinta on kehittynyt aivan toisenlaisissa olosuhteissa. Olen varma, että jos kansainvälisiä ja niihin perustuvia kansallisia säädöksiä tehtäisiin vasta nyt, niiden sisältö olisi olennaisesti tiukempi, mutta ne silti pitäisivät kiinni ihmisoikeuksista ja auttaisivat hädässä olevia.” Näin totesi 2016 silloinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö puhuessaan Suomen valtiopäiville, eduskunnalle.

- Presidentti Niinistön kahdeksan vuotta sitten tekemä havainto on tänään kenties ajankohtaisempi kuin koskaan aikaisemmin. Niinistö muistutti, että kansainväliset säännökset syntyivät toisenlaisessa ajassa, toisenlaiseen maailmaan. Nämä huomiot ovat tänään kovin totta, kun katsomme itärajan tilannetta, toteaa Kari.

Kari muistuttaa, että politiikassa ratkaisut tehdään lopulta aina nyt, mutta huomista varten.

- Juuri nyt meidän on löydettävä vaikeaan tilanteeseen paras mahdollinen ratkaisu. Olemme kartoittamattomassa maastossa, jossa parhaana suuntimena pidän Niinistön jo 2016 kuvaamaa linjaa, jossa ihmisoikeuksia kunnioitetaan ja Suomen rajat turvataan. Näen että nyt korjattu rajaturvallisuuslaki täyttää nämä vaatimukset.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Hallintovaliokunnan demarit: Rajaturvallisuuslakia korjattiin SDP:n tavoitteiden mukaisesti8.7.2024 19:33:41 EEST | Tiedote

Hallintovaliokunnan demarijäsenet Eemeli Peltonen, Eveliina Heinäluoma, Saku Nikkanen ja Paula Werning ovat tyytyväisiä hallintovaliokunnassa saavutettuihin parannuksiin koskien hallituksen esittämää lakia väliaikaisista toimenpiteistä välineellistetyn maahantulon torjumiseksi. Niin sanotussa rajaturvallisuuslaissa on kyse poikkeuslaista, jolla vastataan Venäjän välineellistetyn maahantulon muodossa harjoittamaan painostukseen.

SDP:n Niina Malm: Orpon hallituksen epäinhimillinen politiikka jatkuu – hallitus heikentää ihmisten hoitoon pääsyä6.7.2024 07:51:00 EEST | Tiedote

Orpon hallitus heikentää ihmisten hoitoon pääsyä merkittävästi. Pahimmillaan tämä johtaa tilanteisiin, joissa vakava sairaus jää huomaamatta ajoissa. Tämä huolestuttaa minua suuresti, SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm kertoo. Orpon hallitus kumoaa Sanna Marinin hallituksen tekemät parannukset hoitotakuuseen. Perusterveydenhuollon hoitotakuu pitenee 14 vuorokaudesta kolmeen kuukauteen ja suun terveydenhuollossa neljästä kuukaudesta kuuteen kuukauteen. Jo aiemmin Orpon hallitus jäädytti perusterveydenhuollon kiireettömän vastaanoton hoitotakuun 14 päivään Sanna Marinin hallituksen päättämän seitsemän päivän sijaan. Tällainen politiikka on kaukana ihmisten arjesta, Malm suomii. Säästötoimi perustason hoidossa tarkoittaa pidempää odotusta hoitoon pääsyyn ja mahdollista kustannusten nousua erikoissairaanhoidossa ja päivystyksessä. Hoitotakuun pidentämisellä tuleekin olemaan erityisesti vaikutusta paljon palveluja tarvitseviin asiakkaisiin, kuten ikäihmisiin, pitkäaikaissairaisiin ja lapsip

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye