Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Leikkipuisto Maunulassa pääsee leikkimään entistä monipuolisemmin – puiston peruskorjaus valmistui

Jaa

Leikkipuisto Maunulan reilun vuoden kestänyt peruskorjaus valmistui heinäkuun lopussa. Puistoon on valmistunut koripallokenttä ja jalkapallokenttä jo aiemmin käyttöön otettujen leikkialueiden lisäksi. Myös skeittipaikkaa on laajennettu.

Leikkipuistoaluetta, jossa näkyy mm. leikkimökki ja keinuja.
Seikkailumetsäteemaisessa leikkipuisto Maunulassa voi perinteisten leikkien lisäksi skeitata, harrastaa erilaisia palloilulajeja sekä frisbeegolfata. Tea Karjalainen

Seikkailumetsäteemainen leikkipuisto on edelleen jaettu isojen ja pienten lasten leikkialueisiin. Pienten aluetta ympäröi asfalttinen polkupyöräilyrata tiemerkintöineen. Aidatulla alueella on myös pieni sählykenttä.

Frisbeegolfia ja vesileikkejä

Uusia leikkitoimintoja puistossa ovat esimerkiksi kiipeiltävät tekonurmikummut, verkkokiipeilyteline sekä trampoliinit. Isommat lapset ja aikuiset voivat hyödyntää ulkokuntoilupaikkaa.

Tekemistä kaikenikäisille löytyy lisäksi puiston pohjoisosasta, jossa on kolme harjoittelukoria frisbeegolfille. Kesähelteellä aikaa voi viettää kahluualtaalla, jonka ympärille on sijoitettu puisia aurinkotuoleja.

Suunnittelussa kuunneltiin asukkaiden toiveita

Peruskorjaus tehtiin kahdessa osassa, joista ensimmäinen valmistui loppusyksystä 2023. Ensimmäisen vaiheen aikana leikkipuistossa uusittiin leikkivälineitä, kalusteita, kasvillisuutta, puiston valaistus sekä korjattiin kahluuallas.

Osoitteessa Kuusikkotie 2a sijaitseva leikkipuisto on edellisen kerran peruskorjattu vuonna 1998. Ennen uuden peruskorjausurakan suunnittelun alkamista asukkailta kerättiin toiveita puiston kehittämiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tea Karjalainen
projektinjohtaja
kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 52210
tea.karjalainen@hel.fi

Kuvat

Leikkipuistoaluetta, jossa näkyy mm. leikkimökki ja keinuja.
Seikkailumetsäteemaisessa leikkipuisto Maunulassa voi perinteisten leikkien lisäksi skeitata, harrastaa erilaisia palloilulajeja sekä frisbeegolfata.
Lataa
Puisia lepotuoleja nurmikolla kahluualtaan ympärillä.
Kahluualtaan ympäristöön on sijoittettu puisia lepotuoleja.
Lataa
Trampoliini, ulkoliikuntatelineet, skeittialue ja koripallokenttää.
Leikkien lomassa voi esimerkiksi pelata koripalloa, skeitata tai harjoitella ulkokuntoilupaikalla.
Lataa
Pienten lasten leikkialuetta ympäröi asfalttinen polkupyöräilyrata tiemerkintöineen.
Pienten lasten leikkialuetta ympäröi asfalttinen polkupyöräilyrata tiemerkintöineen.
Lataa

Linkit

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Svedängens frisbeegolfbana blir snart klar29.7.2024 11:07:02 EEST | Tiedote

Svedängens frisbeegolfbana med 18 hål blir färdig före utgången av juli och planen kan användas från början av augusti. Bana 1 tas i bruk senare, eftersom man bygger ett snösystem för pulkbacken i banans område. Idén om en ny frisbeegolfbana grundar sig på stadsbornas utvecklingsförslag som lämnades in i samband med OmaStadi-omröstningen och som Helsingforsborna valt att ska genomföras. Banan blir klar i sin helhet under våren 2025.

Paloheinän frisbeegolfrata valmistumassa29.7.2024 11:07:02 EEST | Tiedote

Paloheinän 18-väyläinen frisbeegolfrata valmistuu heinäkuun loppuun mennessä ja pelaamaan pääsee elokuun alussa. Radan 1. väylä otetaan käyttöön myöhemmin, sillä sen alueella rakennetaan pulkkamäen lumetusjärjestelmää. Idea uudesta radasta tuli kaupunkilaisilta OmaStadi-äänestyksen yhteydessä jätetystä ja helsinkiläisten toteutettavaksi valitsemasta kehitysehdotuksesta. Kokonaan rata valmistuu keväällä 2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye