Marttaliitto ry

Lauantaina 24.8. kisaillaan Mahtava marttaralli

Jaa

Marttayhdistysten jäsenet näkyvät kaupunkien ja taajamien keskustoissa lauantaina 24. elokuuta, kun käynnissä on Mahtava marttaralli. Leikkimielisessä kisassa marttajoukkueet suorittavat erilaisia marttamaisia tehtäviä. Tehtävät lähetetään joukkueille määrävälein, ja martat eri puolilla maata suorittavat tehtäviä yhtä aikaa.

Mukaan on ilmoittautunut yhteensä 109 joukkuetta, joissa on yhteensä lähes 1 000 marttaa.

Marttaliiton kansalaistoiminnan ja viestinnän johtaja Reija Salovaara iloitsee osallistujamäärästä.

– Päivän aikana on luvassa ennennäkemättömän hauskaa marttahupailua, Salovaara lupaa.

Mahtava marttaralli on Marttaliiton suunnittelema ja toteuttama tapahtumakonsepti, joka järjestetään nyt ensimmäisen kerran. Marttajärjestö täyttää tänä vuonna 125 vuotta.

Tehtävät vielä salaisuus

Marttarallin tehtävät pidetään salaisuutena tapahtumahetkeen saakka. Ne suoritetaan yksi kerrallaan päivän mittaan.

– Joukkueet ratkovat yhteisvoimin pieniä ja suurempiakin haasteita, joiden selvittämiseen tarvitaan nokkeluutta, päättelykykyä ja heittäytymistä. Emme paljasta tehtäviä osallistujille etukäteen yllätyksen säilymiseksi, kertoo Reijo Salovaara.

Hän kehottaa tarkkailemaan katukuvaa mahdollisten marttajoukkueiden havaitsemiseksi. Kisailijoita saa kannustaa!

–  Marttajoukkueet tunnistaa yleensä hyvästä meiningistä. Monella on yllään järjestöasu, kuten sininen marttamekko, tai Marttojen t-paita. Iloisten joukkueiden näkyminen saa toivottavasti muutkin kiinnostumaan marttatoiminnasta. Kaikki ovat tervetulleita jäseniksi, kertoo Reija Salovaara.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marttaliitto

Marttaliitto on kotitalousneuvontaa antava kansalaisjärjestö. Martat toimivat sen puolesta, että kaikilla ihmisillä, kaikenlaisissa kodeissa, olisi hyvä olla. Arvojamme ovat yhdessä tekemisen ilo, kestävät valinnat ja avoimuus. Hyvästä arjesta parempi maailma. www.martat.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Marttaliitto ry

Kesän sesonkikasvikset tuovat makua, terveyttä ja kestävyyttä ruokavalioon2.7.2024 06:30:00 EEST | Tiedote

Suomalaisten lihankulutus on yhä korkealla, vaikka kasvisten terveys- ja ympäristöhyödyt ovat hyvin tiedossa. Suomalaisten kasvisten käyttö on edelleen vähäistä – 14 % miehistä ja 22 % naisista syö riittävästi kasviksia (Finnravinto 2017). Marttaliiton kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen rohkaisee suomalaisia lisäämään kasviksia ruokavalioonsa erityisesti kesällä. Sesonkikasviksia on nyt runsaasti saatavilla ja niiden hinta on edullinen – syitä suosia niitä siis riittää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye