Nrep Oy

Nrepin ensimmäinen EU-taksonomian mukainen rakennushanke valmistunut – Pukkilan Harmony esimerkki kestävämmästä uudisrakentamisesta

Jaa

Turun Pukkilaan valmistunut Harmony-asuinkerrostalo on yksi ensimmäisiä EU-taksonomian kriteerit täyttäviä uudisrakennushankkeita Suomessa. Tämä merkittävä saavutus on osoitus Nrepin vahvasta sitoutumisesta kestävään kehitykseen ja vastuulliseen rakentamiseen.

Nrepin Turkuun valmistunut kohde on yksi ensimmäisiä EU-taksonomian kriteerit täyttäviä uudisrakennushankkeita Suomessa.
Nrepin Turkuun valmistunut kohde on yksi ensimmäisiä EU-taksonomian kriteerit täyttäviä uudisrakennushankkeita Suomessa.

Pohjoismaiden johtava kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö Nrep on saanut valmiiksi yhtiön ensimmäisen EU-taksonomian mukaisen uudisrakennuksen Turun länsipuolelle Pitkämäkeen. 114 asuntoa sisältävä Harmony-asuinkerrostalo on myös yksi ensimmäisiä taksonomian mukaisia uudisrakennuskohteita koko Suomessa. Kerrostalossa on 6 maanpäällistä kerrosta sekä kellarikerros, ja se on osa historiallisesti merkittävän Pukkilan entisen kaakelitehtaan paikalle rakennettavaa viiden asuinkerrostalon asunto-osakeyhtiötä.

”Tämä on merkittävä saavutus ja osoitus sitoutumisestamme vastuulliseen rakentamiseen. Päästäksemme Pariisin ilmastosopimuksen asettamiin tavoitteisiin tulee koko rakennusalan toimia yhdessä kestävien käytäntöjen edistämiseksi, ja Nrep haluaa toimia tässä työssä suunnannäyttäjänä. Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat työskennelleet asian edistämiseksi, ja erityisesti yhteistyökumppaneillemme, joiden kanssa näitä rakennuksia suunnitellaan ja rakennetaan”, Nrepin rakennuttamisjohtaja Jesse Pulli.

Pukkila Harmonyn pääurakoitsija on NCC ja arkkitehtuurista vastaa Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners OY.

”NCC on sitoutunut kestävään kehitykseen liittyvien haasteiden toteuttamiseen rakennusalalla. Taksonomianmukaisuus vaatii ponnistelua niin suunnittelussa kuin työmaallakin. Kokemuksemme mukaan vaativat kriteerit saadaan täytettyä, kun asiaan ryhdytään heti hankkeen alussa ja se otetaan huomioon kaikessa päätöksenteossa. Olemme todella ylpeitä tästä yhteisestä saavutuksestamme Pukkilassa ja samaan aikaan myös nälkäisiä toteuttamaan vastaavia lisää”, toteaa NCC:n kestävän kehityksen johtaja Pekka Kiuru.

Aidosti kestävä asumisen vaihtoehto

Pukkilan Harmony-asuinkerrostalo edistää EU:n määrittelemää ilmastonmuutoksen hillinnän tavoitetta. Kiinteistö on A-energialuokkaa ja energiatehokkuus noudattaa asuinkerrostaloille asetettuja vaatimuksia, rakennuksen ilmantiiveys ja lämmönpitävyys ovat vaaditulla tasolla ja elinkaaren hiilijalanjäljen laskenta on suoritettu.

Myös monikäyttöisyys ja kiertotalous on otettu huomioon rakennuksen suunnittelussa. Asuntojen avoimet pohjaratkaisut lisäävät monikäyttöisyyttä ja mahdollistavat kohteen muuntojoustavuuden. Kohteen rakennus- ja purkujätteiden kierrätysaste on 75,9 %, ja rakennusta ei ole rakennettu biologisen monimuotoisuuden kannalta haavoittuvalle alueelle. Lisäksi kohde lämpenee maalämmöllä ja katoille asennetaan aurinkopaneelit syksyllä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Nrep on kiinteistösijoittaja, joka ajaa positiivista muutosta ihmisille ja planeetalle.

Nrep on Pohjoismaiden johtava kiinteistökehittäjä ja -sijoittaja, joka haluaa edistää koko kiinteistöalan muutosta kohti hiilineutraaliutta Yhtiö hallinnoi noin 19 miljardin euron kiinteistövarallisuutta Tanskassa, Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Puolassa sekä työllistää yli 500 asiantuntijaa, joista yli 100 on Suomessa. Nrep tunnetaan aktiivisena kiinteistöjen kehittäjänä asiakaskeskeisyydestään sekä ratkaisuistaan kestävän kehityksen ja teknologian saralla. www.nrep.fi  Nrep on osa Urban Partnersia https://urban.partners/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nrep Oy

Nrepin yli 100 miljoonan euron kortteli Espoon Niittykummussa on valmistunut – Merkittävä askel kohti kestävämpää ja toimivampaa kaupunkiasumista3.7.2024 08:15:00 EEST | Tiedote

Pohjoismaiden johtava kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö Nrep on viimeistellyt merkittävän rakennusprojektinsa Espoon Niittykummussa. Lähes 550 asunnon Riihitonttu-korttelikokonaisuus edustaa Nrepin sitoutumista laadukkaaseen asumiseen sekä kestävään rakentamiseen ja vastaa kasvavan kaupunginosan tarpeisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye