Nrep Oy

Nrep ja Jatke rakentavat 188 asuntoa kauppakeskus Arabian päälle – rakentaminen alkaa syyskuussa

Jaa

Nrep ja Jatke rakentavat uuden asuinkerrostalon kauppakeskus Arabian kulmaan Arabianrantaan. Rakennukseen tulee 188 uutta Juli Living vuokra-asuntoa. Rakentaminen alkaa syyskuussa vanhojen toimitilojen purkamisella. Kohde valmistuu vuoden 2026 lopulla.

Uusi asuinkerrostalo rakentuu Arabian kauppakeskuksen kulmaan
Uusi asuinkerrostalo rakentuu Arabian kauppakeskuksen kulmaan Nrep, Arkkitehtuuritoimisto B&M

Kotisaarenkadun varrella sijaitsevan toimitilasiiven tilalle rakennettavasta uudisrakennuksesta tulee uusi maamerkki Arabiaan. Sen korkeus on noin 50 metriä ja kerroksia on yhteensä 16 ja koteja on yksiöistä kolmioihin. Osassa asunnoista on merinäköala ja kaikkien asukkaiden käyttöön tulee yhteinen viherpiha, monipuoliset yhteistilat kuten kattoterassi saunalla. Asuntojen lisäksi kohteeseen tulee liiketiloja katutasolle, mikä lisää palveluiden tarjontaa ja synnyttää viihtyisämpää kivijalkamaista katuympäristöä. Hankkeessa arkkitehtina toimii B&M ja urakoitsijana Jatke.

“On hienoa päästä käynnistämään tämä hanke haastavan markkinatilanteen keskellä. Hanke tarjoaa laadukkaita vuokra-asuntoja Arabian alueelle ja monipuolistaa alueen vuokra-asuntotarjontaa. Olemme erityisen iloisia, että hanke on kestävän kehityksen näkökulmasta Suomen kunnianhimoisimpien asuntohankkeiden joukossa, sanoo Nrepin Suomen maajohtaja Joonas Lemström.

”Olemme kiitollisia, että Jatkeen ja Nrepin hyvä yhteistyö jatkuu hankkeen parissa. On hienoa päästä rakentamaan yhdessä hulppean kokoista maamerkkiä Arabianrantaan. Vallitsevassa asuntorakentamismarkkinassa hanke on erittäin tärkeä sekä rakennuttajalle että meille. Ja mikä parasta, pääsemme heti käärimään hihat ja rakentamaan uusia koteja, joissa on hyvä olla ja elää”, iloitsee Jatke Uusimaa Oy:n toimitusjohtaja Janne Mönkkönen.

Kiinteistöistä tavoitellaan hyvin energiatehokasta (energiatehokkuusluokka A, E-luku 59) ja valmistuttuaan se kuuluisi Suomen energiatehokkaimpien asuinrakennuksen joukkoon. Kaikki asunnot ovat viilennetty. Kiinteistö hyödyntää maalämpöä, ja katoille ja parvekkeille asennetaan aurinkopaneeleita. Kohteelle tullaan hakemaan LEED Platinum-sertifikaattia, tähän mennessä edelliset kaksi asuintalon LEED Platinum-sertifikaattia on myönnetty Nrepin Herttoniemen ja Friisilän kohteille.

Kotien tuominen lähipalveluiden välittömään läheisyyteen palvelee erityisesti urbaania ja helppoa arkea suosivia kaupunkilaisia. Vuosituhannen alussa rakennettu Arabianranta on ollut rakentamisestaan saakka yksi Helsingin suosituimmista asuinalueista. Hyvät lähipalvelut ja julkiset yhteydet, alueen historia sekä Vanhankaupunginlahden läheisyys ovat houkutelleet varsinkin lapsiperheitä Arabianrantaan.

Hanke on osa Nrepin strategista tavoitetta kehittää parempaa ja kestävämpää rakennettua ympäristöä. Nrepin asunnot tulevat valmistuttuaan olemaan osa Nrepin vuokra-asumisen brändiä, Juli Livingiä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Nrep, Arkkitehtuuritoimisto B&M
Lataa
Nrep, Arkkitehtuuritoimisto B&M
Lataa
Nrep, Arkkitehtuuritoimisto B&M
Lataa

Nrep on kiinteistösijoittaja, joka ajaa positiivista muutosta ihmisille ja planeetalle.

Nrep on Pohjoismaiden johtava kiinteistökehittäjä ja -sijoittaja, joka haluaa edistää koko kiinteistöalan muutosta kohti hiilineutraaliutta Yhtiö hallinnoi noin 19 miljardin euron kiinteistövarallisuutta Tanskassa, Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Puolassa sekä työllistää yli 400 asiantuntijaa, joista yli 100 on Suomessa. Nrep tunnetaan aktiivisena kiinteistöjen kehittäjänä asiakaskeskeisyydestään sekä ratkaisuistaan kestävän kehityksen ja teknologian saralla. www.nrep.fi  Nrep on osa Urban Partnersia https://urban.partners/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nrep Oy

Nrepin yli 100 miljoonan euron kortteli Espoon Niittykummussa on valmistunut – Merkittävä askel kohti kestävämpää ja toimivampaa kaupunkiasumista3.7.2024 08:15:00 EEST | Tiedote

Pohjoismaiden johtava kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö Nrep on viimeistellyt merkittävän rakennusprojektinsa Espoon Niittykummussa. Lähes 550 asunnon Riihitonttu-korttelikokonaisuus edustaa Nrepin sitoutumista laadukkaaseen asumiseen sekä kestävään rakentamiseen ja vastaa kasvavan kaupunginosan tarpeisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye