Wolfcom

Juha Latvala Sastalta kenkätalo Pomarin toimitusjohtajaksi

Jaa

Kotimaisen jalkinevalmistaja Pomarin uusi toimitusjohtaja Juha Latvala omaa yli 20-vuoden kokemuksen suomalaisten laadukkaana vapaa-ajan vaatettajana. Latvala seuraa Pomarin uutena toimitusjohtajana Jarno Fonsénia, joka on vetänyt kenkätalon toimintaa 1990-luvulta lähtien. Fonsén tulee syksyn aikana siirtymään perheyhtiönsä hallitukseen. Toimitusjohtajavaihdos on osa Pomarin uutta kasvustrategiaa, jonka päämääränä on uudistaa yhtiön valikoima, tunnettuus ja jakelukanavat 2030 luvulle saavuttaessa.

Juha Latvala (oik.) seuraa Pomarin uutena toimitusjohtajana Jarno Fonsénia (vas.), joka on vetänyt suomalaisen kenkätalon toimintaa 1990-luvulta lähtien. ”Perheyhtiössä on tehty laaja strategiatyö, jolla varmistetaan Pomarin kestävä jalanjälki myös 2030-luvulla. Tulemme kiteyttämään laajaa mallistoamme ja vahvistamaan brändin tunnettuutta niin kotimarkkinalla kuin kansainvälisesti”, kertoo 1. elokuuta aloittanut toimitusjohtaja Juha Latvala. Kuva: Pomar
Juha Latvala (oik.) seuraa Pomarin uutena toimitusjohtajana Jarno Fonsénia (vas.), joka on vetänyt suomalaisen kenkätalon toimintaa 1990-luvulta lähtien. ”Perheyhtiössä on tehty laaja strategiatyö, jolla varmistetaan Pomarin kestävä jalanjälki myös 2030-luvulla. Tulemme kiteyttämään laajaa mallistoamme ja vahvistamaan brändin tunnettuutta niin kotimarkkinalla kuin kansainvälisesti”, kertoo 1. elokuuta aloittanut toimitusjohtaja Juha Latvala. Kuva: Pomar

Juha Latvala (47, BBA) omaa laajan kokemuksen ulkoilubrändien kehittäjänä ja kasvattajana. Hän perusti 2000-luvun alussa maahantuontiyrityksen, joka aloitti tuolloin vielä verrattain pienen ja tuntemattoman ulkoiluvaatemerkin Canada Goosen tuonnin Suomeen, Baltiaan ja Venäjälle. Kymmenen vuotta kanadalaisbrändin kanssa kasvettuaan hän siirtyi yrityskaupan jälkeen kotimaisen ulkoilu- ja erävaatettaja Sastan palvelukseen ja osakkaaksi. Sastalla Latvala toimi kymmenen vuoden ajan myynti-, brändi- ja toimitusjohtajan positioissa.

”Pomar on erittäin kiehtova kokonaisuus. Vaikka se on vuosikymmenten varrella käytännössä kengittänyt kaikki suomalaiset sekä myös suuren osan naapureistamme, on kyseessä edelleen hiomaton timantti. Pomarilla on paitsi huikeat tuotteet ja niille oma, korkeatasoinen tuotanto, myös aito ja uskottava tarina. Odotan, että pääsemme kertomaan sen myös nuoremmille, urbaaneille sukupolville”, kertoo elokuussa Pomarfin Oy:n toimitusjohtajana aloittanut Juha Latvala ja perustelee suomalaisuuden vetovoimatekijöitä vaate- ja kenkäalalla:

”Kelistä riippumaton ja käytännöllinen, turhia hötkyilemätön outdoor-elämäntapa on perin suomalainen asenne. Olen nähnyt läheltä, että luotettavuutta henkivä suomalaisuus on viime vuosina noussut myös kansainvälisillä outdoor- ja lifestyle-markkinoilla arvostetuksi ominaisuudeksi. Pikamuodin valtavirran mukana ajelehtimisen sijaan täällä on turhia huutelematta totuttu osin jääräpäisestikin pitämään kiinni omista juurista ja näkemyksistä. Pomar on pärjännyt tuolla asenteella jo yli 60 vuotta ja nyt perheyhtiössä on tehty laaja strategiatyö, jolla varmistetaan kenkätalon kestävä jalanjälki myös 2030-luvulla.”

Pomar on Pohjoismaiden johtava talvikenkien valmistaja

Pomarin tähtäimessä on vahvistaa positiotaan yhtenä markkinoiden arvostetuimmista talvijalkineiden valmistajista sekä lisätä kesämallistonsa tunnettuutta, mikä tukee myös brändin ympärivuotisia liiketoimintaa. Tällä hetkellä jo 70 % Suomessa ja 45 % Pohjoismaissa myydyistä GORE-TEX® -talvikengistä ovat Pomarit. Jalkinetalo on ollut vedenpitävän kalvoteknologian uranuurtaja vuodesta 1994 ja ainoana toimijana valmistaa GORE-TEX® -kengät omassa tehtaassaan Pohjois-Euroopassa.

”Emme ole pitäneet paljoa meteliä itsestämme, sillä kengät ovat puhuneet puolestaan. Tuotantohistoriastamme löytyy useita kansakunnan kollektiiviseen muistiin kuuluvia malleja ja tehtaamme Pärnussa on käynyt huippukierroksilla jo pitkään. Olemme taloudellisesti vakaalla pohjalla ja olleet useamman vuoden tasaisessa kasvussa. Olen ylpeä kaikesta saavuttamastamme ja tyytyväisenä luovutan kapulan nyt seuraavalle”, kertoo Pomaria 31 vuotta johtanut Jarno Fonsén ja jatkaa: ”Ajoitus toimitusjohtajan vaihtumiseen on erinomainen. Juha on juuri oikea henkilö johtamaan perheyrityksemme strategian mukaista kehitystä sekä kasvun ja kansainvälistymisemme seuraavaa vaihetta. Hän tuo kokemuksellaan ja persoonallaan mahtavan lisän Pomar-tiimiimme.”

Pomarfin Oy on Pomarkussa vuonna 1960 perustettu, jo kolmannessa sukupolvessa toimiva suomalainen kenkäalan perheyritys. Yhtiön perustivat kenkämestari Toivo Leppänen ja puolisonsa Kirsi, jotka valmistivat yhtiön ensimmäiset tilauskengät käsin. Nykyisin perheyhtiö työllistää sata kengäntekijää ja valmistaa kengät omassa tehtaassaan Viron Pärnussa. Pomarfin Oy sai ensimmäisenä ja ainoana suomalaisena käyttöjalkinevalmistajana GORE-TEX® -lisenssin vuonna 1994 ja on haastavan ilmaston osaamisellaan kasvanut Pohjoismaiden johtavaksi talvijalkineiden valmistajaksi. Oman kansainvälisen verkkokaupan lisäksi Pomar toimittaa jalkineita jälleenmyyjille Pohjoismaiden ja Baltian lisäksi muun muassa Grönlantiin, Kanadaan, Japaniin, Saksaan, Tšekkeihin, Slovakiaan ja Mongoliaan. Pomarfin Oy:n liikevaihto vuonna 2023 oli 6,8 MEUR ja liiketulos 500 KEUR.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot
Juha Latvala, toimitusjohtaja, Pomarfin Oy, +358 50 555 9182, juha.latvala@pomar.fi
Jarno Fonsén, yrittäjä, Pomarfin Oy, +358 500 593 586, jarno.fonsen@pomar.fi

Kuvat

Jarno Fonsén ja Juha Latvala, Pomarfin Oy. Kuva: Pomar
Jarno Fonsén ja Juha Latvala, Pomarfin Oy. Kuva: Pomar
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Red Bull Rautaratsu oli yleisömenestys10.8.2024 20:30:46 EEST | Tiedote

Turun keskustassa Aurajoella järjestetty Red Bull Rautaratsu saavutti epävakaisesta säästä huolimatta monituhatpäisen yleisön. Koko perheen viihdetapahtumassa koeteltiin fysiikan lakeja ja mielikuvituksen rajoja, kun tandempyörätiimit pyrkivät suorittamaan joen päälle rakennetun 80-metrisen esteradan jokeen tippumatta. Eniten pisteitä (174) kisassa keräsi turkulainen Team Red Feenix, joka sai lisävoimaa ja vakautta kotiyleisön massiivisista suosionosoituksista. Tyyliä, taitoa ja nopeutta vaativassa kilpailussa toiseksi tuli helsinkiläinen Team be Unicorn pyörällään Sarviponi Cruiser ja kolmanneksi selviytyi helsinkiläinen Team Lenkkisauna Kiuascruiserillaan. Kaikkiaan 57 tiimistä maaliin selvisi vain kymmenkunta, kun suuri osa tippui Aurajokeen jo radan alkupäässä.

Turussa 10.8. järjestettävä Red Bull Rautaratsu koettelee huimapäiden pyöräilytaitoa24.7.2024 11:03:01 EEST | Tiedote

Turun ydinkeskustassa, Aurajoen päällä elokuussa järjestettävä Red Bull Rautaratsu on koko perheen ilmainen viihdetapahtuma, jossa koetellaan fysiikan lakeja ja mielikuvituksen rajoja. Tapahtumaan osallistuvat kaksihenkiset tiimit pyrkivät suorittamaan itse suunnittelemillaan ja rakentamillaan, polkupyörään perustuvilla tandem-laitteilla joelle rakennettavan esteradan veteen tippumatta. Lauantaina 10. elokuuta järjestettävään Red Bull Rautaratsuun on ilmoittautunut lähes 60 tandem-tiimiä kautta Suomen Rovaniemeltä Naantaliin.

Porvoosta avautuu tänään suora liikenneyhteys lentoasemalle2.7.2024 13:53:34 EEST | Tiedote

Matkahuolto ja Suomen suurin taksiyhtiö Menevä aloittavat tänään yhteistyön, jonka myötä Porvoon linja-autoasemalta pääsee 40 minuutissa suoraan Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Uusi palvelu toimii vain yöaikaan, jolloin julkinen yhteys Porvoosta lentoasemalle on haastavin. Kimppakyydit järjestyvät ennakkovarauksella. Porvoossa yhteys pitää varata 6 tuntia ennen kuljetuksen lähtöä, lentoasemalla riittää 20 minuutin ennakkovaraus. Palvelu toteutetaan Menevän sähköisillä tilatakseilla ja yhden suunnan hinta on alkaen 25,80 euroa per matkustaja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye