Espoon kaupunki - Esbo stad

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto: Latokaskesta tontti liikuntahallin suunnittelua varten

Jaa

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti vuokrata tontteja asuinrakentamista ja päiväkotitoimintaa varten. Lisäksi se varasi Latokaskesta tontin liikuntahallin suunnittelua varten ja jatkoi Keilaniemessä sijaitsevia suunnitteluvarauksia.

Tontteja asuinrakentamiseen ja päiväkotitoimintaan

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti vuokrata Espoonlahdesta, osoitteesta Kajuuttakuja 5, tontin Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle. Tontille on rakennettava valtion tukemia 40 vuoden korkotukimallilla toteutettavia asumisoikeusasuntoja. Vuokra-aika on 60 vuotta.

Kurttilasta, osoitteesta Alustalaisentie 1, jaosto päätti vuokrata tontin päiväkotitoimintaa varten Hoivarakentajat Oy:lle tai Hoivarakentajat Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun. Päiväkotitoiminnan tuottajana on Norlandia Päiväkodit Oy. Tontin vuokra-aika on 30 vuotta.

Latokaskesta varattiin tontti liikuntahallille

Jaosto varasi Olarin Voimistelijat ry:lle (OVO) ja Latokasken Liikuntakeskus Oy:lle (LKK) tontin liikuntahallin suunnittelua ja toteuttamisedellytysten selvittämistä varten.

OVO on vuonna 1981 perustettu 3000 jäsenen espoolainen liikuntaseura, joka tarjoaa laadukasta liikuntaa ja huippuvoimistelua kaiken ikäisille, ja LLK tuo hakemuksessa esiin olevansa voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhtiö. LLK:n omistuspohja on sama kuin RoGa Sport Oy:lla, joka rakentaa parhaillaan monikäyttöistä mailapelikeskusta Espoon Laajalahteen.

Hankkeen tavoitteena on toteuttaa liikuntahallihanke, joka tulee palvelemaan kaikkia kuntalaisia junioreista senioreihin. Alustavat keskustelut yhteistyöstä on käyty myös kahden tennisseuran sekä Espoon kaupungin liikunnan ja urheilun tulosyksikön kanssa.

Tavoitteena on, että uusi liikuntahalli voitaisiin ottaa harjoittelu- ja kilpakäyttöön arviolta vuoden 2026 loppuun tai 2027 vuoden alkuun mennessä. Varaus on voimassa 31.8.2025 saakka.

Keilaniemen varauksia jatkettiin

Jaosto jatkoi Keilalahdentien varrella sijaitsevan toimistorakennushankkeen suunnitteluvarausta SRV Yhtiöt Oyj:lle ja Keilaniemenrannan edustan vesialueelle kaavaillun hyvinvointikeskuksen suunnitteluvarausta Nordic Urban Oy:lle.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

X

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye