Varsinais-Suomen ELY-keskus

Kuusistonsalmen sillan uusiminen Kaarinassa etenee, liikenne uudelle sillalle

Jaa

Kuusistonsalmen sillan uusiminen Kaarinassa maantiellä 180 (Saaristotie) on edennyt siihen vaiheeseen, että liikenne siirretään varasillalta uudelle sillalle 15.8.2024 klo 6.00. Jalankulku- ja pyöräilyliikenne siirretään uudelle sillalle myöhemmin iltapäivällä samana päivänä. Siltatyömaalla tehdään liikenteelle avaamisen jälkeen vielä viimeistelytöitä.

Ilmakuva Kuusistonsalmen sillasta.

Liikenne Kuusistonsalmen siltatyömaan kohdalla on lokakuusta 2023 lähtien ollut ohjattuna kulkemaan varasillan kautta. Varasilta rakennettiin vanhan Kuusistonsalmen sillan viereen. Liikenne ohjattiin varasillalle, jotta vanha silta voitiin purkaa ja uusi silta rakentaa samalle paikalle.

Uuden sillan ja siltapaikan viimeistelytyöt jatkuvat edelleen. Liikenne ohjataan aluksi uudella sillalla sillan kannen toiselle reunalle, minkä aikana tehdään sillan tulopenkereiden viimeiset maatyöt sekä aloitetaan varasillan purkaminen.

Siltatyömaan läheisyydessä olevat Papinholman bussipysäkit 6211 ja 6212 ovat olleet 22.7. lähtien poissa käytöstä. Pysäkit palautetaan käyttöön 23.9., kun viimeistelytyöt pysäkkien kohdalla on saatu valmiiksi.

Silta valmistuu alkuperäisen aikataulun mukaisesti syyskuussa 2024. Uusi Kuusistonsalmen silta korvaa vuonna 1958 valmistuneen huonokuntoisen sillan. Uusi silta on jännitetty betoninen jatkuva palkkisilta. Uuden sillan höytyleveys kasvaa 14,5 metriin, kun vanhassa sillassa höytyleveys oli 12 metriä. Uuden sillan kokonaispituus on 105 metriä.

Liikennejärjestelyt siltatyömaalla

Siltatyömaan kohdalla säilyy edelleen 30 km/h nopeusrajoitus. Myös ajokaistoja on kavennettu. Jalankulku- ja pyöräilyliikenne on erotettu omalle väylälle, mutta osa väylästä on väliaikaisesti murskepäällysteinen.

Vesiliikenteen väylä pidetään avoimena, mutta varasillan purku voi aiheuttaa lyhyitä katkoksia liikenteeseen, kun varasiltaa puretaan kulkuaukon kohdalta. Vesiliikenteen käytettävissä on keskivedenkorkeudesta mitattuna 4,5 m korkea ja 10,0 m leveä kulkuaukko.

Kuusistonsalmen sillan sijainti kartalla (Google Maps)

Kuusistonsalmen sillan hankesivut Väyläviraston palvelussa

Urakoitsijana hankkeessa toimii Kreate Oy.

Lisätietoja:

  • Varsinais-Suomen ELY-keskus: projektipäällikkö Kauko Marttila, p. 050 381 8843 (sijainen 23.8.2024 asti Antti Hirvonen p. 050 312 8796)
  • Kreate Oy: Työmaapäällikkö Mika Huhtala, p. 0400 691 159

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye