Matkustajaliikenne raitiolinjalla 13 käynnistynyt – tule mukaan juhlimaan!

Jaa

Matkustajaliikenne Helsingin uusimmalla raitiolinjalla 13 Kalasatamasta Pasilaan on alkanut tänään. Jo ensimmäinen lähtö Nihdin päätepysäkiltä kiinnosti, ja ensimmäiseen vaunuun tulijoita oli ajankohtaan nähden paljon.

Raitiovaunu pysäkillä.
Nihdistä lähtenyt linjan 13 ensimmäinen vaunu Pasilassa Maistraatintorin pysäkillä. Riikka Sorsa Kaupunkiliikenne

Liikenteen käynnistyminen sujui ongelmitta. Kaupunkiliikenne Oy:n liikennöintiyksikön johtaja Johan Nykvist kertoo, että matkustajia linjalla on ollut runsaasti, mutta liikenne on pysynyt hyvin aikataulussaan.

”Kaikki on sujunut hyvin ja vuorot on ajettu aikataulun mukaisesti. On aina hienoa päästä aloittamaan liikennöinti uudella rataosuudella”, sanoo Nykvist.

Uusi linja on merkittävä paitsi alueen asukkaille myös kauempaa tuleville: juna- ja metroratojen varresta on nyt entistäkin paremmat jatkoyhteydet.

”Tämä vahvistaa HSL:n joukkoliikenteen verkostomaisuutta. Linja 13 on vasta toinen kantakaupungin raitiolinja, joka ei kulje ydinkeskustan kautta”, sanoo HSL:n Liikenne-tulosalueen johtaja Johanna Wallin.

Kaupunkiliikenne liikennöi uutta linjaa ja on toiminut yhdessä Helsingin kaupungin kanssa myös rakentamisvaiheessa hankkeen tilaajana. HSL taas vastaa joukkoliikenteen järjestämisestä Helsingin seudulla ja tilaa liikenteen liikennöitsijöiltä.

Ensimmäistä lähtöä klo 05.27 Nihdistä juhlistettiin ilmapalloin ja makeisjakelulla. HSL jakoi lisäksi aamuvirkuille matkustajille eväspusseja ja Kaupunkiliikenne pieniä lahjakasseja 13 ensimmäiselle – uuden linjanumeron mukaisesti.

Kansanjuhla tänään klo 15-18

Uutta ratikkalinjaa juhlitaan tänään iltapäivällä kaikille avoimessa avajaistapahtumassa Kalasatamassa. Juhlatapahtuma alkaa klo 15 kauppakeskus Redin edustalla. Tilaisuuden avaa Helsingin pormestari Juhana Vartiainen.

Avajaisten ohjelma soveltuu kaiken ikäisille. Tapahtuman juontaa Mikael Konttinen. Konttisen haastateltavina ovat Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki, HSL:n vs. toimitusjohtaja Vesa Silfver sekä toimialajohtaja Ville Lehmuskoski Helsingin kaupungilta. Lisäksi tapahtumassa esiintyy taikuri ja artistivieraana on Niila Arajuuri.

Tapahtuma-alueella on klo 15-18 HSL:n infopiste sekä kasvomaalausta, onnenpyörä ja kahvitarjoilua. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tarkempi ohjelma aikatauluineen löytyy osoitteesta hsl.fi/ratikka13

Tapahtuman järjestämisestä vastaavat HSL ja linjan 13 liikennöitsijä Kaupunkiliikenne Oy. Mukana tapahtumassa ovat myös Helsingin kaupunki, Luonnontieteellinen museo Luomus sekä Redistä elokuvateatteri Bio Rex ja K-Supermarket & Puotilan kartano.

Lisätiedot:

HSL: Viestinnän päivystys, p. 040 163 2818
Kaupunkiliikenne Oy: liikennöintiyksikön johtaja Johan Nykvist, p. 040 8622963

Avainsanat

Kuvat

Raitiovaunu pysäkillä.
Nihdistä lähtenyt linjan 13 ensimmäinen vaunu Pasilassa Maistraatintorin pysäkillä.
Riikka Sorsa Kaupunkiliikenne
Lataa
Matkustajia raitiovaunussa, taustalla ilmapalloja.
Matkustajia raitiolinjan 13 ensimmäisellä lähdöllä Nihdistä Pasilaan.
Riikka Sorsa Kaupunkiliikenne
Lataa
Raitiovaunu pysäkillä aamuhämärässä.
Raitiolinjan 13 vaunu Nihdin päätepysäkillä.
Riikka Sorsa Kaupunkiliikenne
Lataa

Linkit

Me Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:ssä mahdollistamme pääkaupunkiseudun kestävän kasvun rakentamalla tulevaisuuden raideverkostokaupunkia ja pitämällä sen liikkeessä. Vastaamme joukkoliikenneinfran rakentamisesta sekä metrojunien ja raitiovaunujen liikennöinnistä, kunnossapidosta ja kehittämisestä laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Järjestämme kaupunkipyöräpalvelun ja liikennöimme Suomenlinnan lauttoja tytäryhtiömme kautta. Kannamme vastuun koko toimintamme elinkaaren päästöistä ja teemme valintoja, jotka muuttavat koko alan toimintaa, koska haluamme olla kestävien kaupunkien paras liikuttaja ja kehittäjä ­­­­­­­­­­­ ̶­  nyt ja tulevaisuudessa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Metron työmaat etenevät aikataulussa – matkustajamäärien odotetaan kasvavan tällä viikolla6.8.2024 09:35:37 EEST | Tiedote

Metron matkustajamäärien odotetaan kasvavan tällä viikolla, kun koulut alkavat pääkaupunkiseudulla. HSL ja metron työmaista vastaava Kaupunkiliikenne Oy kehottavat matkustajia varautumaan hieman tavanomaista pidempiin matka-aikoihin. Kehotamme myös pyörän kanssa matkustavia välttämään Helsingin yliopiston ja Kampin asemia, jotta kaikki hissejä tarvitsevat pääsisivät käyttämään niitä sujuvasti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye