SDP EDUSKUNTA

SDP:n Joona Räsänen: Oikeistohallituksen haaksirikko – työttömyydessä karmiva nousu

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

Orpon oikeistohallitus latoi kunnianhimoiset lupaukset kauden alussa pöytään: 100 000 uutta työpaikkaa, joista 60 000 ensimmäisenä vuonna. Velkaantuminen loppuu.

Ensimmäisen vuoden tulokset ovat tulleet. Työttömyys on noussut toiseksi nopeimmin kaikista EU-maista. Työttömyysaste on nyt kolmanneksi korkein heti Espanjan ja Kreikan jälkeen. Samalla valtionvelka kasvaa 25 miljardia kahden ensimmäisen vuoden aikana. 

Ei ihme, että luottoluokittajat menettävät luottamuksen hallitukseen maan talouden ja työllisyyden hoidossa, saati suomalaiset.

Hallitus selittää huonoja lukuja yleisellä taloustilanteella, jossa kaikki kauppakumppanit ovat yhteisessä veneessä. Muualla Euroopassa työttömyys ei kuitenkaan ole kasvanut. Mutta Suomessa se kasvaa lähes ennätystahtia.

Tulokset puhuvat karusti puolestaan. Hallitus vie Suomea väärään suuntaan. Pääministeri Orpon pitäisi olla tilivelvollinen suomalaisille: Miten suurista puheista huolimatta voi näin huonosti mennä?

Mitään johtopäätöksiä tuskin on odotettavissa. Sen sijaan että hallitus ottaisi itse vastuun, niin jälleen kerran on odotettavissa, että milläköhän verukkeella Orpo ja Purra yrittävät kääntää tämänkin saldon edellisen hallituksen syyksi.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eloranta: Orpon hallitus heikentää varhaiskasvatuksen laatua8.8.2024 15:23:36 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja, sivistysvaliokunnan jäsen Eeva-Johanna Eloranta kritisoi hallituksen esityksiä kuntakohtaisten varhaiskasvatussuunnitelmien sekä päiväkotikohtaisten yhdenvertaisuussuunnitelmien lakivelvoitteisuudesta luopumisesta. Toteutuessaan ne heikentäisivät varhaiskasvatuksen laatua ja yhdenvertaisuutta. Elorannan mukaan esitykset kuvaavat hyvin hallituksen lyhytnäköistä politiikkaa, jonka kärsijöiksi joutuvat taas kerran lapset ja lapsiperheet.

KUTSU MEDIALLE: Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän kesäkokous Rovaniemellä 14. – 15.8.20246.8.2024 11:51:35 EEST | Tiedote

Hyvä median edustaja, Tervetuloa Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän kesäkokoukseen 14.-15.8.2024 Rovaniemelle, Hotel Santa Clausiin (Korkalonkatu 29). Ilmoittauduthan kokoukseen tämän linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/1371EC968D7CBBF6 Kokouksen medialle avoimet osuudet: Keskiviikko 14.8. 9.00 - Aamupalaa tarjolla hotelli Santa Clausin ravintolassa. Matkatavarat voi jättää hotellin matkatavarasäilytykseen tai kokoustilan lämpiöstä löytyvään säilytystilaan. 10.00 - Kuljetukset vierailukohteisiin (HUOM! Arktikumiin ei kuljetusta, kävelymatka 750m) Vierailukohde 1: Lappset Group Oy tarjoaa leikkikenttävälineitä ja ulkoiluvälineitä maailmanlaajuisesti. Vierailukohde 2: Santa Park on Rovaniemellä napapiirillä sijaitseva matkailu- ja käyntikohde, jota markkinoidaan Joulupukin kotiluolana. Vierailukohde 3: BRP Finland Oy on Euroopan ainoa moottorikelkkatehdas. Vierailukohde 4: Arktikum, Lapin yliopiston Arktinen keskus. 11.45 - Vierailukohteista kuljetus yleisötilaisuuteen 1

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye