Espoon seurakuntayhtymä

Klockarmalmens begravningsplats får utmärkelsen Green Flag Award tredje året i rad

Dela

Esbo församlingars begravningsplats Klockarmalmen får den prestigefyllda Green Flag Award-utmärkelsen för 2024–2025. Den värdighet begravningsplatsen utstrålar och att skötseln och underhållet håller hög kvalitet övertygade juryns domare för tredje gången.

Viia Löppönen står i gul arbetsväst intill strandvegetation som växer intill en sjö.
Green Flag Award tre gånger i rad bekräftar att vi har utvecklat begravningsplatsen och grönområdet i rätt riktning, säger Viia Löppönen. Ira Heimbürger Esbo kyrkliga samfällighet

Så här beskrivs begravningsplatsen av domarna: ”Värdig, rofylld, välskött. En mångbottnad helhet där flera verksamheter och värden är välbalanserade sinsemellan. Ett fint exempel på underhåll, där traditionella skönhetsvärden koordineras med naturens mångfald på ett stort område med hjälp av en professionell personal."

Begravningsväsendets arbetsledare Viia Löppönen som ansvarar för Klockarmalmens begravningsplats gläds över erkännandet. 

– Vi har långsiktigt jobbat för att utveckla och ta hand om begravningsplatsens grönområden. Att vi får motta utmärkelsen för tredje gången stärker oss i tron på att vi har lyckats i vårt jobb och att vi utvecklat i rätt riktning, säger Löppönen. 

– Utmärkelsen är också ett tack till begravningsplatsens personal, som jobbar lojalt och med proffsighet. Det är tack vare dem vi har kunnat utveckla och upprätthålla begravningsplatsens stora, mångsidiga grönområde, konstaterar Löppönen. 

Utmärkelsen är ytterligare ett bevis på det mångsidiga miljöarbete som görs i Esbo församlingar. Våren 2024 fick Esbo kyrkliga samfällighet motta certifikatet ISO 14001 för sin miljöledning . 

Tre nykomlingar i en allt större, växande skara

Grönområden som är välskötta har belönats i Finland med Green Flag Award redan i flera års tid.
I Finlands största utställning för trädgårdar och grönområden, den s.k. Lepa-utställningen, 15.8.2024 offentliggjordes 21 grönområden som får utmärekelsen Green Flag Award – en del av dem är kända sedan tidigare och tre är nykomlingar; Fjällbo i Tusby, AhlmanEdu Kampus i Tammerfors och Myllyranta park i Lempäälä.

Skaran av grönområdena som har fått utmärkelsen växer och antalet är nu det största under hela den tid Finland deltagit i Green Flag Award.

Green Flag Award-utmärkelsen är ett belöningssystem som identifierar kvaliteten på underhåll och förvaltning av grönområden. Belöningssystemet administreras av den engelska Keep Britain Tidy-organisationen, i Finland av Grönmiljöförbundet rf. 

Green Flag Award  - en internationellt prestigefylld utmärkelse 

De finländska grönområden som sedan år 2016 har fått utmärkelsen Green Flag Award är anslutna till ett internationellt nätverk med över 2 400 grönområden i 17 olika länder, såsom Australien, Nya Zeeland, Mexiko, Turkiet, Belgien, Spanien och USA.

Green Flag Award-belöningssystemet är det enda i sitt slag i hela världen där en utbildad jury utvärderar grönområdets verksamhet skriftligt med hjälp av en förvaltningsplan samt genom besök. Varje sökande får årligen skriftlig respons från yrkesutbildade personer. De här personerna gör en bedömning av grönområdets funktioner utifrån 27 olika kriterier. Kriterierna etablerar allmänna standarder för högklassiga grönområden, som i sin tur kan användas för att motivera och utveckla finanisieringen, samt locka fler användare till grönområdena.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Naturskönt landskap där gravstenar och lummiga träd skymtar bakom en spegelblank sjö i förgrunden.
Klockarmalmens begravningsplats är rofylld, skönhet och natur harmonierar anser domarna i juryn.
Ira Heimbürger Esbo kyrkliga samfällighet
Ladda ned bild
Gravstenar i rad i gröngräset och raka tallstammar som sträcker sig upp mot den blå himlen.
Klockarmalmens begravningsplats är rofylld, skönhet och natur harmonierar, anser domarna i juryn.
Ira Heimbürger Esbo kyrkliga samfällighet
Ladda ned bild
Viia Löppönen i gul arbetsväst står i strandvegetetation intill en sjö.
Viia Löppönen, begravningsväsendets arbetsledare gläds över Green Flag Award-utmärkelsen tre år i rad.
Ira Heimbürger Esbo kyrkliga samfällighet
Ladda ned bild

Länkar

Esbo församlingar - Evangelisk-lutherska kyrkan i Esbo

Esbo svenska församling, Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta och Tapiolan seurakunta bildar Esbo kyrkliga samfällighet med knappt 157 500 medlemmar och ca 500 anställda. 

Kyrkan i Esbo är en gemenskap som stärker den kristna tron, framtidshoppet och kärleken till nästan. Vi är närvarande i vardag och fest.

Kirkko Espoossa - Kyrkan i Esbo -logo

Följ Espoon seurakuntayhtymä

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon seurakuntayhtymä

20-åriga Esbo stift jubilerar med att plantera äppelträd och får besök från Myanmar14.8.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

Jubileumsåret till ära planteras ett äppelträd i varje församling i stiftet. På festdagen den första september firas skapelsens söndag i Esbo församlingar, Mattby kapell får besök från den evangelisk-lutherska kyrkan i Myanmar och i Karabacka kapell blir det internationella danser. Festkvällens konsert bjuder på liedmusik i Olars kyrka till förmån för skolbarn i Ukraina.

20-vuotiasta Espoon hiippakuntaa juhlitaan istuttamalla omenapuita – Juhlapäivässä mukana vieras Myanmarista14.8.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

Merkkivuoden kunniaksi jokaiseen seurakuntaan istutetaan omenapuu. Sunnuntaina 1. syyskuuta Espoon seurakunnissa vietetään luomakunnan messua, Matinkappelille saapuu vieras Myanmarin evankelisluterilaisesta kirkosta ja Karakappelilla tanssitaan kansainvälisiä tansseja. Illan konsertissa Olarin kirkossa soi liedmusiikki Ukrainan koululaisten hyväksi.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye