Kaisa Miettinen ja Pasi Raiskinmäki aloittavat vararehtoreina, Marja-Leena Laakso jatkaa koulutuksesta vastaavana vararehtorina
Jyväskylän yliopiston rehtori Jari Ojala valitsi toukokuussa Kaisa Miettisen ja Pasi Raiskinmäen uusiksi vararehtoreiksi. Vararehtoreiden nelivuotiskausi alkaa 15.8.2024. Marja-Leena Laakso jatkaa koulutuksesta vastaavana vararehtorina.
Yliopiston hallitus hyväksyi kesäkuussa yliopiston uudistetun ”Osaava ja hyvinvoiva ihminen” -strategian kolmen kehittämisohjelman tavoitteet. Strategian kolme kehittämisohjelmaa ovat vahva tiedeyliopisto, yhteiskunnallisesti vaikuttava yliopisto ja kansainvälisesti vetovoimainen yliopisto. Ohjelmia toteutetaan kolmen vararehtorin johdolla.
Kaisa Miettinen johtaa jatkossa Jyväskylän yliopiston tutkimusta ja tohtorikoulutusta.
"Tehtävässä tärkeitä ovat etenkin tohtorikoulutuksen ja yleensä tutkimusedellytysten kehittäminen sekä tämän mahdollistava digitalisaatio. Tutkijoihin ja tutkimuksen elinkaaren eri vaiheisiin täytyy panostaa. Monipuolinen yhteistyö ja tieteenrajat ylittävät kohtaamiset ovat tässä tärkeitä", vararehtori Kaisa Miettinen painottaa.
FT Kaisa Miettinen on toiminut vuodesta 2007 lähtien teollisen optimoinnin professorina Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnassa. Kaisa Miettisen tutkimusala on monitavoiteoptimointi, päätösanalytiikka ja päätöksenteon tukeminen. Miettinen toimi Jyväskylän yliopiston tutkimuksesta, infrastruktuureista ja yliopiston tutkijakoulusta vastaavana vararehtorina vuosina 2012–2017.
Pasi Raiskinmäki johtaa yhteiskunnallista vuorovaikutusta, erityisesti kumppanuuksiin tutkimusyhteistyöhön ja innovaatiotoimintaan liittyen sekä niihin kytkeytyvää jatkuvan oppimisen toimintaa. Selkeänä tavoitteena on vaikuttavuuden vahvistaminen hyödyntäen entistä aktiivisemmin kansallista ja kansainvälistä TKI–toimintaa.
"Aktivoimme ja kehitämme toimintaamme kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa ja konsortioissa. Tämän rinnalla muodostamme tavoitteellisesti entistä tiiviimpiä yhteistyösuhteita, kumppanuuksia, niin julkisten kuin yksityisten toimijoiden kanssa. Tämä kaikki edellyttää meiltä uusien toimintamallien kehittämistä ja aktiivista otetta sidosryhmäyhteistyössä", vararehtori Pasi Raiskinmäki kuvailee.
FT Pasi Raiskinmäki on toiminut tutkimuspalveluiden kehittämisjohtajana Jyväskylän yliopistossa vuodesta 2021 lähtien. Tätä ennen hän työskenteli Teknologiayksikön johtajana Jyväskylän ammattikorkeakoulussa- Raiskinmäki on väitellyt Jyväskylän yliopiston fysiikan laitokselta ja työskennellyt myös fysiikan laitoksella ja VTT:llä tutkijana ja tutkimusryhmän vetäjänä.
Professori Marja-Leena Laakso jatkaa koulutuksesta vastaavana vararehtorina.
"Uusi strategia ja sen kolme kehittämisohjelmaa haastavat toimintaamme koulutuksen ja opetuksen kehittämisessä monelta suunnalta. Keskeistä on uudenlaisen yhteisen tekemisen vahvistaminen. Tämä liittyy sekä tutkimuksen ja koulutuksen yhteyden vahvistamiseen, lisääntyvään ja tiivistyvään yhteistyöhön yksiköidemme ja eri ryhmien välillä (tiedekunnat, erillislaitokset, palvelut sekä laaja opiskelijayhteisömme) sekä yhteiskehittämiseen ja vahvempaan strategiseen kumppanuuteen ympäröivän yhteiskunnan ja kansainvälisten toimijoiden kanssa", vararehtori Marja-Leena Laakso kuvailee.
Marja-Leena Laakso on toiminut vuodesta 2006 lähtien Jyväskylän yliopistossa varhaiskasvatuksen, erityisesti lapsi- ja kehityspsykologian professorina ja kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan dekaanina. Laakso on tutkinut varhaista vuorovaikutusta, lasten kielenkehitystä ja kehittänyt menetelmiä lasten sosiaalisten ja emotionaalisten taitojen sekä vanhemmuuden tukemiseen.
Yhteyshenkilöt
Liisa Harjulaviestintäpäällikkö
Puh:040 805 4403viestinta@jyu.fiKuvat
Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto
Peter Sarlin tekee mittavan lahjoituksen Suomen tekoälytutkimuksen vahvistamiseksi – 13 uutta professuuria suomalaisiin yliopistoihin ja ELLIS-instituuttiin15.1.2025 10:00:00 EET | Tiedote
Mittava lahjoitus tukee tekoälytutkimusta kolmessatoista yliopistossa: Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Lapin yliopisto, Maanpuolustuskorkeakoulu, Oulun yliopisto, Svenska Handelshögskolan, Taideyliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto ja Åbo Akademi. Lahjoitus tukee kansainvälisen ELLIS-instituutin toimintaa.
Väitös: Purkamista suosivat puhetavat hallitsevat kaupunkisuunnittelun keskustelua15.1.2025 09:08:54 EET | Tiedote
Arkkitehti Paula Julin tarkastelee väitöskirjassaan kiinteistökehittämisen ja kulttuuriympäristön suojelun vastakkaisia ajattelutapoja nykyajan kaupunkisuunnittelussa. Tutkimuksen mukaan vuorovaikutteiseen suunnitteluun kohdistuu epärealistisia odotuksia keskustelun järkevyydestä ja demokraattisuudesta.
Väitös: Simulaatiopohjaiset opetusmenetelmät edistävät fysioterapeuttiopiskelijoiden ammatillista osaamista14.1.2025 14:00:00 EET | Tiedote
Minna Haapakosken väitöstutkimus käsitteli simulaatio-oppimisen hyödyntämistä fysioterapeuttien koulutuksessa. Tulosten mukaan simulaatioharjoittelu edisti ammatillisen osaamisen sanoittamisen monitahoisuutta ja auttoi opiskelijoita reflektoimaan paremmin oman osaamisensa vahvuuksia ja heikkouksia.
Yliopistot muokkaavat relationaalisia johtajia muuttuvaan maailmaan13.1.2025 12:20:00 EET | Tiedote
MA Bhavani Ramamoorthi tarkastelee väitöstutkimuksessaan johtajuusidentiteetin kehittymistä sekä kollektiivisia johtajuuden muotoja. Tutkimuksessa korostetaan, kuinka kipeästi osallistavia, kollektiivisia ja relationaalisia johtajuuden muotoja tarvitaan – etenkin nopeasti muuttuvassa maailmassa navigoimiseksi.
Kävelykyky ja ympäristö tukevat iäkkäiden liikkumista13.1.2025 08:00:00 EET | Tiedote
TtM Essi-Mari Tuomola tutki väitöskirjassaan yksilöllisten tekijöiden, ympäristön piirteiden ja aktiivisuuden paikkojen yhteyttä iäkkäiden ulkona liikkumiseen. Liikkumista voidaan tukea kiinnittämällä huomiota esimerkiksi katujen kuntoon, lähiliikuntapaikkoihin ja palveluiden saavutettavuuteen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme