Rakennusliike Lapti Oy

Koulutuskeskus Valo Ylöjärvellä laajenee ainutlaatuisen oppimisympäristön tarjoavalla uudisrakennuksella – kehitysvaiheen urakkasopimus solmittu

Jaa

Koulutuskeskus Valo Ylöjärven keskustassa laajenee modernilla uudisrakennuksella, jonne sijoittuvat monipuoliset opiskelutilat sekä lukion uuden teknologialinjan opetus- ja robotiikkatilat. Uudisrakennus toteutetaan yhteistoiminnallisena KVR-urakkana, jonka kilpailutuksen voitti Rakennusliike Lapti Oy täysillä laatupisteillä ja hinta-laatusuhteiltaan parhaalla tarjouksella.

Lapti ja Tredu-Kiinteistöt Oy ovat allekirjoittaneet kehitysvaiheen sopimuksen, minkä myötä hankkeessa käynnistyy nyt puoli vuotta kestävä tarkempi suunnittelutyö. Uudisrakennuksen laajuus on noin 2 000 neliötä. Lisäksi urakassa saneerataan nykyisen koulutuskeskuksen opiskelijaravintola ja luonnontieteiden tiloja. Rakennustöiden on suunniteltu alkavan kevättalvella 2025 ja valmistuvan kesällä 2026.

Uudisrakennuksen tuleva omistaja on Tredu-Kiinteistöt Oy ja rakennuttaja Tampereen Tilapalvelut Oy. Koulutuskeskuksen käyttäjänä ja uusien tilojen päävuokraajana on Ylöjärven kaupunki.

Koulutuskeskus Valossa toimivat sekä Ylöjärven lukio että Tampereen seudun ammattiopisto Tredu. Laajennusosan myötä Ylöjärven lukion aloituspaikkoja lisätään 40 opiskelijalla vuodessa ja yleislinjan ja yrittäjyyslinjan rinnalle luodaan kokonaan uusi teknologian painotuslinja.

– Valon laajennus helpottaa Tampereen alueen lukiopaikkojen niukkuutta. Rakennukseen sijoittuva innovaatio- ja teknologiatila on ainutlaatuinen koulutusavaus koko Suomen mittakaavassa ja se tarjoaa alueen nuorille mahdollisuuden oppia innovoimaan teknologia-avusteisesti. Uusi painotus on innostava ja kiehtova aluevaltaus, joka tulee varmasti herättämään laajaa mielenkiintoa nuorissa, uskoo Ylöjärven lukion rehtori Jarkko Tuomennoro.

– Olemme suunnitelleet arjessa toimivan, erilaisia opiskelumahdollisuuksia tarjoavan sekä ainutlaatuisen oppimisympäristön opiskelijoille. Suunnitelmamme saivat jo kilpailutuksessa täydet laatupisteet. Seuraavaksi käynnistyvän suunnitteluvaiheen aikana tulemme vielä viilaamaan suunnitteluratkaisuja käyttäjien ja tilaajan toiveiden mukaisesti. Näin varmistamme tilojen ja teknisten ratkaisujen vastaavan oppilaitoksen tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla, kertoo Laptin Pirkanmaan aluejohtaja Tuomo Turkkinen.

Modernit ja ainutlaatuiset opiskelutilat

Uudisrakennukseen tulee monipuoliseen opiskeluun soveltuvat pääaula ja kerroskohtaiset aulatilat, jotka tarjoavat työskentely-ympäristön itsenäiseen opiskeluun, tiimityöhön ja yhtä lailla isomman ryhmän opetustilanteeseen. Aulatiloihin luodaan myös taukoliikuntaan kannustavat puitteet.

Rakennukseen tulee myös luokka- ja pienryhmätiloja sekä tilat ylioppilaskirjoitusten järjestämiseen. Lisäksi rakennukseen toteutetaan lukion teknologialinjan työtilat, joihin kuuluvat robotiikka- ja teoriatilat sekä älykoti, jonka idea on tarjota opiskelijoille ainutlaatuinen käsitys tulevaisuuden teknologian integroimisesta arkielämään. Lisäksi koulutuskeskuksen kirjasto siirtyy uudisrakennukseen.

Uudisrakennus tulee nykyisen, saneerattavan osan kylkeen. Koulutuskeskuksen uusi pääsisäänkäynti ja pääaula siirtyvät uudisrakennuksen ja saneerattavan osan yhdyskohtaan. Uusi rakennus jatkaa nykyisen rakennuksen kaarevaa lasiseinämäistä julkisivumaailmaa. A-energialuokan rakennuksen katolle asennetaan aurinkopaneelit.

Lapti on toteuttanut aiemmin useita kouluja, kuten esimerkiksi Ojalan päiväkodin ja koulun Tampereella, Emäkosken koulun Nokialla ja Kaurialan koulun Hämeenlinnassa. Lisäksi Lapti toteuttaa tällä hetkellä muun muassa lukion ja ammatillisen koulutuksen yhdistävää Ähtärin kampusta, Saikantaloa Lempäälässä sekä Vuorentaustan koulun laajennusta Ylöjärvellä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marko Tulokas, toimitusjohtaja, Tredu-Kiinteistöt Oy, 050 386 6222, marko.tulokas@tredukiinteistot.fi
Tuomo Turkkinen, aluejohtaja, Rakennusliike Lapti Oy, 040 717 7576, tuomo.turkkinen@lapti.fi
Jarkko Tuomennoro, Ylöjärven lukion rehtori, Ylöjärven kaupunki, 050 372 1943, jarkko.tuomennoro@ylojarvi.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Lapti lyhyesti

Lapti on monipuolinen ja vakavarainen suomalainen rakennusalan toimija. Rakennamme huolella hyvän elämän puitteita ympäri maan: asuntoja, toimitiloja sekä toimivan yhteiskunnan tärkeimpiä tiloja päiväkodeista kouluihin ja hoivakodeista sairaaloihin. Meillä työskentelee reilu 500 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme huolella hyvän elämän puitteet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye