Suomen Telemarkkinointiliitto ry

Näistä numeroista huijataan nyt paljon

Jaa

Huijaussoitot ulkomailta ovat lisääntyneet merkittävästi. Erityisesti Iso-Britanniasta, Puolasta sekä Pohjoismaista saapuvia huijauspuheluita raportoidaan nyt Kilpi-sovelluksessa runsaasti.

Epäilyttävän soiton numero kannattaa aina tarkistaa
Epäilyttävän soiton numero kannattaa aina tarkistaa

Suomen Telemarkkinointiliitolle on tullut tietoon, että tietyistä ulkomaisista numeroista on tullut viime aikoina yhä enemmän huijaussoittoja. Erityisesti Iso-Britannian (+44) ja Puolan (+48) suuntanumeroilla tehtyjä soittoja on raportoitu runsaasti. Myös Norjasta (+47), Ruotsista (+46), Tanskasta (+45), Belgiasta (+32) ja Hollannista (+31) tulevat huijauspuhelut ovat lisääntyneet.

Huijarit pyrkivät usein esittämään viranomaisia, pankkivirkailijoita, tunnettuja yrityksiä tai muita luotettaviksi koettuja tahoja saadakseen haltuunsa henkilökohtaisia tietoja tai rahaa. Puheluiden teemat vaihtelevat, mutta usein ne liittyvät esimerkiksi sijoituksiin, lainatarjouksiin, rahojen menetykseen tai jopa tekaistuihin velkoihin.

Kannattaa siis olla tarkkana ja harkita kahdesti ennen kuin vastaat tuntemattomasta ulkomaisesta numerosta tulevaan puheluun. Jos epäilet saaneesi huijaussoiton, älä vastaa tai soita takaisin, vaan tarkista numero ennen mitään toimia.

"Kilpi-sovelluksemme auttaa suojautumaan huijauksilta. Olemme myös kehittäneet huijareiden hakuominaisuuksia kotisivuillamme, ja nyt sieltä voi hakea puhelinnumeroiden lisäksi tietoja myös roskapostittajien sähköpostiosoitteista.", kertoo Suomen Telemarkkinointiliitto ry:n perustaja Arto Isokoski.

Numeron ja sähköpostiosoitteen voi helposti tarkistaa Telemarkkinointikiellon hakupalvelusta osoitteessa www.telemarkkinointikielto.fi. Palvelussa voi syöttää epäilyttävän numeron tai sähköpostiosoitteen ja saada tietää, onko kyseessä mahdollinen huijari.

Suomen Telemarkkinointiliitto ry on kehittänyt Kilpi-sovelluksen, joka estää ei-toivotut yhteydenotot. Kilpi on älypuhelimiin ladattava sovellus, joka tunnistaa huijauspuhelut, tekstiviestit ja sähköpostit. Tämä tarkoittaa, että huijaus- ja puhelinmyyntipuhelut eivät enää edes hälytä puhelimessa. Lisäksi sovellus tunnistaa automaattisesti haitallisia linkkejä sisältävät huijaustekstiviestit ja spämmisähköpostit jo ennen niiden lukemista. Kilpi suojaa tehokkaasti myös tietojen ja tunnusten kalastelulta.

On tärkeää pysyä valppaana ja käyttää tarjolla olevia työkaluja oman turvallisuuden varmistamiseksi. Älä anna huijareille mahdollisuutta käyttää luottamustasi hyväksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Lisätietoja Suomen Telemarkkinointiliitto ry:stä

Suomen Telemarkkinointiliitto ry on kehittänyt Kilpi-sovelluksen, joka estää ei-toivotut yhteydenotot.

Kilpi on älypuhelimiin ladattava sovellus, joka tunnistaa huijauspuhelut, tekstiviestit ja roskapostit. Tämä tarkoittaa, että huijaus- ja puhelinmyyntipuhelut eivät enää edes hälytä puhelimessa. Lisäksi sovellus tunnistaa automaattisesti haitallisia linkkejä sisältävät huijaustekstiviestit ja spämmisähköpostit jo ennen niiden lukemista. Kilpi suojaa tehokkaasti myös tietojen ja tunnusten kalastelulta.

Sovellus perustuu dataan, jota kerätään ja kasvatetaan jatkuvasti. Kilpi-sovelluksen avulla voi nauttia huijausvapaasta ja puhelinmyynnittömästä puhelinajasta. Kilven voi ladata Google Play ja ja Apple Store sovelluskaupoista. Kilpeä on ladattu jo lähes 50 000 kertaa. Kilpi tarjoaa sekä ilmaisen version että edistyneempiä ominaisuuksia sisältävän Premium-version.

Sovelluksen perustaja Arto Isokoski työskenteli Nokiassa 1995-2000 tuotekehitystehtävissä. Tämän jälkeen Kiinan markkinoihin erikoistunut Isokoski on toiminut useissa globaaleissa yrityksissä, kuten muun muassa perustamassaan TLD Registry Limited Oy:ssä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Telemarkkinointiliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye