Schneider Electric

Schneider Electric jatkaa kunnianhimoista kestävän kehityksen muutosohjelmaansa

Jaa

Energianhallinnan ja automaation digitaalisen muutoksen edelläkävijä Schneider Electric on julkistanut vuoden 2024 toisen vuosineljänneksen kestävän kehityksen tulokset puolivuotisraporttinsa yhteydessä. Schneider Electricin kestävän kehityksen ohjelma (Sustainability Impact) tukee yrityksen kuutta pitkän aikavälin kestävyyssitoumusta. Ohjelmaan kuuluu edistymisen seuranta ja tulosten julkistaminen neljännesvuosittain, ja sillä on tärkeä merkitys Schneiderin vuosien 2021–2025 globaalien ja paikallisten tavoitteiden saavuttamisessa.

Kesäkuussa Schneider Electric oli TIME Magazinen ja Statistan "World’s Most Sustainable Companies 2024" -vastuullisuuslistan kärjessä. Ykkössija on osoitus Schneider Electricin ilmastojohtajuudesta, johon kuuluu kunnianhimoisten tavoitteiden asettaminen, ja asiantuntijuudesta, jonka avulla Schneider auttaa asiakkaitaan tehostamaan energiatehokkuutta ja vähentämään päästöjä.

– Kärkisijoitus TIMEn vastuullisten yritysten listalla todistaa, kuinka paljon kunnianhimoa ja omistautumista hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi ja liiketoimintamallien kehittämiseksi tarvitaan jokaisessa arvoketjun osassa. Meillä on puolitoista vuotta aikaa saavuttaa vuoden 2025 kestävyystavoitteemme. Jokainen maailmanlaajuinen ja paikallinen toimenpide rakentaa pohjaa saavutuksillemme ja edistää työmme pitkäaikaisia vaikutuksia, kertoo Schneider Electricin kestävän kehityksen johtaja Xavier Denoly.

Toisella vuosineljänneksellä Schneider Electric jatkoi kestävyystyötään:

  • Ilmastotoimet: Viimeisimmässä raportissa Schneider Electric kertoi rikkoneensa 600 miljoonan tonnin rajan asiakkaiden säästämissä ja välttämissä hiilidioksidipäästöissä. Onnistuminen perustuu energiatehokkaisiin ja energiaa säästäviin tuotteisiin, ohjelmistoihin ja palveluihin. Schneider etenee vakaasti kohti vuoden 2025 tavoitettaan auttaa asiakkaitaan säästämään ja välttämään 800 miljoonaa tonnia hiilidioksidipäästöjä. Myös ponnistelut tavarantoimittajien hiilidioksidipäästöjen ja epäsuorien Scope 3 -päästöjen vähentämiseksi ovat tuottaneet merkittäviä tuloksia. Viime vuonna samaan aikaan päästöjä saatiin vähenemään 19 prosenttia, mutta päättyneellä neljänneksellä vähennys oli 33 prosenttia. Schneider Electricin Zero Carbon -projekti kannustaa keskeisiä tavarantoimittajia siirtymään puhtaampaan energiaan sekä tarjoaa markkina-analyyseja ja asiantuntijakoulutusta.
  • Voimaannutamme kaikkia sukupolvia ja tarjoamme oppimis- ja kehittymismahdollisuuksia. Schneider Electricin tavoite on tarjota energianhallintataitojen koulutusta miljoonalle ihmiselle vuoden 2025 loppuun mennessä. Schneider on tehnyt laajasti yhteistyötä paikallisjärjestöjen kanssa ja kannustanut työntekijöitä toimimaan vapaaehtoisina kouluttajina, minkä ansiosta 682 000 ihmistä ympäri maailmaa on hyötynyt koulutus- ja yrittäjyysmahdollisuuksista. Hiljattain Schneider Electric Foundation teki yhteistyötä senegalilaisen INCO:n kanssa "Get into Energy Transition" -digitaalisen oppimisohjelman toteuttamiseksi.

Q2:n lopussa Schneiderin kestävän kehityksen ohjelman pistemäärä oli 6,78/10. Schneider on myös saavuttamassa vuoden 2024 lopun pistetavoitteen, joka on 7,40/10. Löydät lisätietoja Schneiderin Sustainability Impact -ohjelman Q2 2024 -raportista.

 Muita kestävän kehityksen nostoja vuoden 2024 toiselta kvartaalilta:

  • Palkinto parhaasta yleisestä rekisteröintiasiakirjasta Transparency Awards 2024 -kilpailussa.
  • Toisena vuotena peräkkäin Fair Wage Networkin myöntämä Living Wage -sertifikaatti kaikkia työntekijöitä koskevasta oikeudenmukaisesta palkkauksesta.
  • 1. sija Gartnerin Supply Chain Top 25 -listalla.
  • Schneider Home -ratkaisu palkittiin Green Builderin vuoden 2024 kestävän kehityksen tuotteena.
  • Villaya Flex -järjestelmän lanseeraus maaseudun sähköistämiseen ja puhtaan sähkön tuottamiseen sähköverkon ulkopuolella oleville yhteisöille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoa Schneider Electricistä

Schneider luo merkitystä tarjoamalla kaikille mahdollisuuden hyödyntää energiaa ja muita resursseja parhailla mahdollisilla tavoilla. Kaikessa toiminnassamme yhdistyy edistys ja kestävä kehitys. Kutsumme tätä ajatusta teemalla Life Is On.
 
Globaalina teollisena teknologiajohtajana tuomme sähköistämisen, automaation ja digitalisoinnin huippuasiantuntemusta älykkääseen teollisuuteen, joustavaan infrastruktuuriin, tulevaisuuden datakeskuksiin, älykkäisiin rakennuksiin ja intuitiivisiin koteihin. Syvällisen toimialatuntemuksemme ansiosta tarjoamme integroituja, koko elinkaaren kattavia ja tekoälypohjaisia teollisia IoT -ratkaisuja, joissa yhdistyvät kytketyt tuotteet, automaatio, ohjelmistot ja palvelut. Rakennamme asiakkaillemme myös digitaalisia kaksosia kannattavan kasvun mahdollistamiseksi.
 
Tärkein voimavaramme ovat ihmiset: 150 000 kollegaa ja yli miljoona kumppania yli 100 maassa varmistavat läheisen yhteyden asiakkaisiimme ja sidosryhmiimme. Integroimme monimuotoisuuden ja inkluusion kaikkeen toimintaamme, ja meitä ohjaavat tavoitteemme luoda kestävää tulevaisuutta kaikille. 
 
www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Schneider Electricin Mikko Keto Pohjoismaiden ja Baltian alueen Power Products -yksikön johtoon28.8.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Tiedote, 27.8.2024 – Diplomi-insinööri Mikko Keto on nimitetty Schneider Electricin Pohjoismaiden ja Baltian Power Products -yksikön uudeksi johtajaksi 1. syyskuuta 2024 alkaen. Keto hoitaa lisäksi nykyistä tehtäväänsä Suomen Home & Distribution- ja Power Products -liiketoimintojen liiketoimintajohtajana, kunnes seuraaja on nimitetty. Mikko Keto on työskennellyt Schneider Electricin palveluksessa kahdeksan vuotta. Hän aloitti ensin Power Systems -liiketoiminnan johdossa ja on sittemmin ollut rakentamassa ja johtamassa Suomen Global Services -liiketoimintaa. Viimeiset kolme vuotta hän on johtanut Suomen Home & Distribution- ja Power Products -liiketoimintoja. Ennen uraansa Schneider Electricillä Keto on toiminut laajasti erilaisissa johto- ja myyntitehtävissä muun muassa sähkö- ja televiestintäalalla. – Olen innoissani tästä hienosta mahdollisuudesta siirtyä uuteen tehtävään Schneider Electricin sisällä. Schneider Electric on osoittanut asiakkailleen kyvykkyytensä energianmurroksen, dig

Schneider Electricin EcoStruxure™ Resource Advisorin uudet ominaisuudet vastaavat lisääntyneisiin ESG-vaatimuksiin15.8.2024 08:12:00 EEST | Tiedote

Resource Advisor -alusta tarjoaa kokonaisvaltaisen ratkaisun yritysten hiilijalanjäljen ja kestävän kehityksen hallintaan. Uudet ominaisuudet parantavat uusiutuvan energian käyttökokemusta ja helpottavat muun muassa CSRD-raportointia, tarkastettavuutta, tietojen jakamista ja uusiutuvan energian kattavuuden automaattista laskentaa. Energianhallintaan ja automaatioon erikoistunut Schneider Electric on julkaissut uusia ominaisuuksia EcoStruxure™ Resource Advisoriin, joka on alustapohjainen ratkaisu yritysten hiilijalanjäljen ja kestävän kehityksen hallintaan. Monipuolinen ohjelmistokokonaisuus vastaa globaalien yritysten tarpeisiin ja tarjoaa joustavuutta tehokkuuden, vastuullisuuden, energian, riskien sekä uusiutuvien energialähteiden ja hiilidioksidipäästöjen hallintaan. Yksittäisten erillisratkaisujen sijaan Resource Advisor -alusta tarjoaa monipuolisen ja integroidun kokonaisuuden, jonka ominaisuuksia voi hyödyntää yrityksen kestävyystavoitteiden mukaan joko yksitellen tai yhdessä. Yr

Schneider Electric ja IT-Line yhteistyökumppaneiksi – Tehokkaammat ja ergonomisemmat tuotantolinjat syntyvät yhteistyössä13.8.2024 08:07:00 EEST | Tiedote

Schneider Electricin yhteistyökumppani IT-Line on tuotannon tehostamisen asiantuntija, ja jatkossa Schneider voi tarjota entistä parempia ratkaisuja teollisuuden käyttöön. IT-Line hyödyntää Schneider Electricin cobotteja tuotantolinjoilla. Vankan kokemuksen myötä IT-Line osaa kartoittaa coboteille tuotantolinjalla asiakasta parhaiten hyödyntävät käyttökohteet. Yhteistyö vahvistaa Schneider Electricin automaatioratkaisujen käyttöä asiakasta parhaiten hyödyttävällä tavalla. Schneider Electric ja tuotannon tehostamisen asiantuntijatalo IT-Line aloittivat yhteistyön vuoden 2024 alussa. Yhteistyön myötä yrityksillä on mahdollisuus tarjota parasta mahdollista teknologiaa asiakkaidensa käyttöön. IT-Linen yhteistyökumppanuuden myötä Schneider Electric voi lisäksi tarjota asiakkailleen entistä enemmän ratkaisuja tuotannon tehostamiseen. IT-Line automatisoi ja osa-automatisoi tuotantolinjoja, joihin Schneider Electric toimittaa automaatiotekniikan. – Toimimme ratkaisutoimittajana Schneiderille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye