Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Millainen olisi maailma, jossa luonto ja ihmiset kukoistavat? Yhden pallon visiot -näyttelyssä Stoassa tulevaisuutta visioivat eturivin kirjailijat ja kuvittajat

Jaa

Yhden pallon visiot -näyttelyssä hypätään seuraavien sukupolvien Suomeen tulevaisuustarinoiden ja visioiden kautta. Tutkittua tietoa ja taidetta yhdistävässä hankkeessa maapallon kantokykyyn sovitettua kestävää tulevaisuutta visioivat esimerkiksi kirjailijat Juha Hurme, Anni Kytömäki ja Antti Rönkä sekä kuvittajat Terhi Ekebom ja Sami Makkonen. Medialle järjestetään näyttelyn esittelytilaisuus perjantaina 23.8. klo 14.

Yhden pallon visiot -näyttelyssä on esillä mm. Emmi Niemisen ja Satu Kettusen kuvittamia tulevaisuustarinoita.
Yhden pallon visiot -näyttelyssä on esillä mm. Emmi Niemisen ja Satu Kettusen kuvittamia tulevaisuustarinoita.


Ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjumiseksi yhteiskuntamme ja elämäntapamme on muututtava. Se on mahdollisuus muuttaa maailmaa nykyistä oikeudenmukaisemmaksi paikaksi, jossa luonto ja ihmisyhteisöt voivat hyvin. Yhden pallon visiot -näyttely tarjoaa ratkaisukeskeisiä visioita, jotka voivat auttaa navigoimaan kohti myönteistä tulevaisuutta.

Visiot on laadittu tutkijahaastatteluiden, kirjallisen lähdeaineiston ja asiantuntijatyöpajan pohjalta.

Taiteen avulla on mahdollista kuvitella uusia, entuudestaan tuntemattomia maailmoja. Yhden pallon visiot -näyttelyssä eturivin taiteilijat herättävät tulevaisuuden eloon kuvitetuissa tulevaisuustarinoissa. Tulevaisuutta visioivat kirjailijat Juha Hurme, Emmi Itäranta, Anni Kytömäki, Antti Rönkä, Salla Simukka ja Lars Sund sekä kuvittajat Terhi Ekebom, Ninni Kairisalo, Satu Kettunen, Sami Makkonen, Emmi Nieminen ja Daniel Stolle. Tarinoista viisi kuvaa maailmaa, jossa elämä on onnistuttu sovittamaan maapallon kantokyvyn rajoihin. Yksi tarina on dystopia, jossa kestävyysmurroksessa on epäonnistuttu.


Näyttely on avoinna Stoan galleriassa (Turunlinnantie 1, Helsinki) 23.8.–29.9.2024 kulttuurikeskuksen aukioloaikoina. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Medialle järjestetään esittelytilaisuus perjantaina 23.8. klo 14–15 Stoan galleriassa.

Ilmoittautuminen esittelytilaisuuteen, lisätietoa hankkeesta sekä kirjailijoiden ja kuvittajien haastattelupyynnöt:

info@yhdenpallonvisiot.com
Hanna Hannula | 050 540 5078
Daniela Rosqvist | 050 518 2320

Maisema-arkkitehdit Hanna Hannula ja Daniela Rosqvist vastaavat Yhden pallon visioiden kokonaisuudesta. Hanketta ovat rahoittaneet Maj ja Tor Nesslingin säätiö, Koneen säätiö, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Svenska Kulturfonden, Suomen Luonnonsuojelun säätiö, Helsingin kaupunki ja Suomen ympäristöministeriö.


Kaikki näyttelyn aineistot löytyvät osoitteesta www.yhdenpallonvisiot.com. Tarinoita voi lisäksi kuunnella Yhden Pallon Podcastissa (Spotify). 

Seuraa hanketta somessa:
Yhden pallon visiot Instagramissa
Yhden pallon visiot Facebookissa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kulttuurikeskukset Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Maunula-talo, Stoa ja Vuotalo tarjoavat kaupunkilaisille kulttuuritapahtumia, esityksiä, näyttelyitä, kursseja, elokuvia ja taidekasvatusta.

Annantalo
Caisa
Kanneltalo
Malmitalo
Maunula-talo
Stoa
Vuotalo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye