MessukeskusMessukeskusMessukeskus

Venemessut on mukana pelastamassa Itämerta John Nurmisen Säätiön kanssa

Jaa

Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma Vene Båt nostaa vuosittain esille vastuullisuutta ja ympäristön, erityisesti merien ja sisävesistöjen, suojelun eteen tehtyä arvokasta työtä. Ensi helmikuussa venemessuilla kuullaan tässä yhteydessä erityisesti messujen kumppanin John Nurmisen Säätiön työstä ja tavoitteista. Helsingin kansainväliset venemessut Vene 25 Båt järjestetään 7.–16.2.2025 Helsingin Messukeskuksessa.

Venemessut mukana pelastamassa Itämerta
Venemessut mukana pelastamassa Itämerta

Venemessut antaa vuosittain näkyvyyttä yhdelle vastuullisuuskumppanille. Ensi vuonna vastuullisuuskumppani on John Nurmisen Säätiö. Helsingin Messukeskuksen tavoitteena on tukea suomalaista elinkeinoelämää ja haluaa erityisesti olla myös mukana vastuullisessa toiminnassa. 

John Nurmisen Säätiö on yksi Itämeren alueen merkittävimmistä säätiöistä. Säätiö tekee konkreettista merensuojelutyötä ja varmistaa, että meren tarinat välittyvät myös tuleville sukupolville. Säätiön meriympäristötyössä parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöongelmia, kuten rehevöitymistä ja luontokatoa.

”John Nurmisen Säätiön missio ja toiminta on erittäin arvokasta ja tärkeää kaikille. Yhdessä pääsemme parhaisiin tuloksiin ja jokainen voi vaikuttaa valinnoillaan ympäristön tilaan. Tahdomme tuoda tätä viestiä esille myös venemessuilla”, toteaa Vene Båt -messuista vastaava liiketoimintapäällikkö Jussi Kivikari.

”Venemessut on erinomainen paikka tavata merestä kiinnostuneita ihmisiä ja tuoda esiin meren merkitystä ja suojelun tärkeyttä. Merta suojellaan maalta käsin, mutta meillä on myös paljon kerrottavaa pintaa syvemmältä – miltä pinnan alla näyttää, minkälaisia tarinoita meren pohjassa makaavat hylyt paljastavat tai miten meri on muuttunut satojen vuosien aikana kartoilla”, kertoo John Nurmisen Säätiön viestintäpäällikkö Johanna Suni

Itämeri tarvitsee kaikkien apua 

Itämeren ongelmat konkretisoituvat erityisesti kesäisin. Rehevöityminen on Itämeren ongelmista suurin ja samalla myös merkittävin luontokadon aiheuttaja. Sinilevälautat, sameat vedet ja lajikato lisääntyvät entisestään, jos merten suojeluun ei kiinnitetä riittävästi huomiota. John Nurmisen Säätiön työ rahoitetaan pääasiassa lahjoitusvaroin ja jokainen voi auttaa Itämerta lahjoittamalla säätiölle ja toimimalla vastuullisesti arjessaan. Tietoa lahjoittamisesta ja säätiön työstä löytyy osoitteesta johnnurmisensaatio.fi.

Yhteistyö John Nurmisen Säätiön kanssa on osa Helsingin Messukeskuksen tapahtumissaan tekemää vastuullisuustyötä. Messukeskus tekee pitkäjänteistä työtä taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristövastuun saroilla. Vuonna 2023 Messukeskus toi pääkaupunkiseudulle 187 miljoonan euron tulovirran ja messutoiminnan työllisyysvaikutus oli 2535 henkilötyövuotta. Ympäristöjärjestelmä ISO 14001 sertifioitiin vuonna 2009 ensimmäisenä suomalaisena tapahtumajärjestäjänä. Tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2030. Vastuullisuus on keskeinen osa Messukeskuksen strategiaa, jossa linjataan sen olevan ennen kaikkea tekoja. 

Helsingin kansainväliset venemessut helmikuussa

Helsingin Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 25 Båt Helsingin kansainväliset venemessut 7.–16.2.2025 Helsingin Messukeskuksessa Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta.

Kuvia median käyttöön http://mediabank.messukeskus.com

johnnurmisensaatio.fi #johnnurmisensäätiö @johnnurmisensaatio

www.venemessut.fi #venemessut
www.messukeskus.com/vastuullisuus

Seuraa venemessuja fb:ssa: https://www.facebook.com/venemessut.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com, John Nurmisen Säätiö, viestintäpäällikkö Johanna Suni, puh. 040 515 4216, johanna.suni@jnfoundation.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Habitare Materialsin Nemo arkkitehdit: ”Meidän kaikkien tulisi oppia sietämään epätäydellisyyttä ja keskeneräisyyttä ympäristössä”22.8.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Habitare Materials näyttää suuntaa materiaaleille. Kokonaisuuden suunnitelleet ja kuratoineet Nemo arkkitehdit Maria Klemetti Laine ja Jussi Laine uskovat kerroksellisuuden kunnioittamiseen ja vanhan esiin tuomiseen. Habitare Materials -materiaalikirjasto nähdään jälleen uudenlaisessa muodossa Habitaressa 11.–15.9.2024.

Boskapsskötsel är rekordstort representerad på Jordbruksmaskinsmässan, och programmets huvudteman har offentliggjorts21.8.2024 12:46:04 EEST | Tiedote

Helsingfors Jordbruksmaskinsmässa (MaatalousKonemessut), som arrangeras för tredje gången, hålls från torsdag till lördag den 17–19 oktober 2024 i Helsingfors Mässcentrum. Evenemanget skapar en mötesplats för kollegor, där möjligheterna att utveckla den egna gården kan ta stora steg framåt. Mässan erbjuder en mängd information och inspirerande framgångsberättelser som berikar verksamheten.

Kirja-alan edistämispalkinto jaetaan kolmatta kertaa Helsingin Kirjamessuilla15.8.2024 18:37:25 EEST | Tiedote

Kirja-alan edistämispalkinto palkitsee tai avustaa kustannusalan saavutuksia, kirja-alaan liittyviä innovaatioita, kehittämishankkeita tai kaupallista menestystä. Suomen Messusäätiön rahoittaman 15 000 euron palkinnon tavoitteena on tukea kirja-alan kaupallista menestystä. Kirja-alan täytyy nyt ja tulevaisuudessa tavoittaa entistä tehokkaammin muun muassa nuoria ja nuoria aikuisia, ja saada heidät kiinnostumaan kirjallisuudesta. Avainasemassa tässä ovat lukemisen, kustannusalan ja kirjakaupan uudet innovaatiot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye