Koulutuskuntayhtymä OSAO

Rakennustyöt ovat käynnistyneet Kempeleen Pirilässä

Jaa

Koulutuskuntayhtymä OSAO on käynnistänyt rakennusalan opetustoiminnan Kempeleen Pirilässä. Ensimmäisen rakennusvaiheen valutyöt ovat paraikaa käynnissä.

Rakennustyömaa, jonka takana näkyy puisto ja keltainen iso tiilirakennus.
Ensimmäiseksi Pirilään rakennetaan kuusi paritaloa ja väestönsuoja. Marsa Jurvakainen

KUTSU MEDIALLE

Tervetuloa peruskiven muuraukseen keskiviikkona 28.8.2024 klo 14.00, Piriläntie 145, 90440 Kempele. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

V.P. 23.8.2024 mennessä osoitteeseen https://bit.ly/pirila

Pirilään vehreä asuinkorttelialue


OSAOn rakennusalan koulutuksen oppimisympäristöt eli rakennustyömaat keskittyvät tuleviksi vuosikymmeniksi Kempeleen Pirilään. Alueesta on suunnitteilla vehreä ja puistomainen asuinkorttelialue.

Pirilän asemakaavassa on OSAOn tarpeisiin kaavoitettu noin 5,5 hehtaarin alue. Siihen kuuluu 26 omakotitonttia, neljä rivi- ja luhtitalotonttia, neljä rivi- ja kerrostalotonttia sekä yksi erillinen rivi- ja erillispientalorakentamisen tontti. Ensimmäisten kuuden paritalon ja väestönsuojan rakentaminen käynnistyivät elokuun alussa.

”Suunnitelmissamme on myydä alueelta kaksi kerrostalotonttia, koska keskitymme itse pientalojen rakentamiseen”, kertoo kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi.

”Kun opiskelijatyönä rakennetut talot valmistuvat, myymme ne julkisilla asuntomarkkinoilla. Parhaimpina vuosina olemme myyneet eri rakennuskohteista jopa 14 taloa”, summaa Paloniemi.

Myös tontilla sijaitseva Pirilä-talo on tätä nykyä rakennusalan käytössä. Aikaisemmin Pirilässä on toiminut muun muassa puutarha-alan koulutus.

Rakentamisen vaiheistus

  • Vaiheet 1 – 2, 2024 – 2028: erilliskortteli
  • Vaiheet 3 – 13, 2026 – 2039: pientaloja
  • Vaiheet 14-17, 2037 – 2043: luhtitaloja

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Rakennustyömaa, jonka takana näkyy puisto ja keltainen iso tiilirakennus.
Ensimmäiseksi Pirilään rakennetaan kuusi paritaloa ja väestönsuoja.
Marsa Jurvakainen
Lataa
Työmaakyltti rakennuskohteesta.
Alueesta on suunnitteilla vehreä asuinkortteli.
Marsa Jurvakainen
Lataa
Asemakaavakuva.
Asemakaava rakennuskohteesta.
Jouni Ylisuutari.
Lataa
Kutsu peruskiven muuraukseen
Kutsu peruskiven muuraukseen
Lataa

Koulutuskuntayhtymä OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Koulutuskuntayhtymän konserniin kuuluvat OSAOn koulutusyksiköt, OSAO Edu Oy ja Virpiniemen liikuntaopisto. OSAO toimii Oulun seudulla ja Koillismaalla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Koulutuskuntayhtymä OSAO

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye