Schneider Electric

Ruotsin vesiputket vuotavat – mutta Linköpingissä putket ovat tiiviit

Jaa

Ruotsissa lähes joka viides litra juomavettä katoaa matkalla kuluttajalle. Linköpingin kunta on onnistunut minimoimaan tämän hävikin digitaalisen mallin avulla. Ilmastohaasteiden aikana, jolloin vedestä on tullut niukka hyödyke, älykkäät ratkaisut voivat merkitä valtavia säästöjä rahassa, vedessä ja energiassa.

Useimmat Ruotsin kunnat käyttävät vanhentuneita käyttöjärjestelmiä ja -malleja, jotka edellyttävät tietojen manuaalista ohjelmointia. Ruotsin Linköpingissä kunnan omistama energiayhtiö Tekniska Verken ja WSP ovat yhdessä automatisoineet prosessin Schneider Electricin EcoStruxure Water Advisor – Water Simulation -ohjelmiston avulla.

Yhdistettyjen mittareiden ja antureiden avulla on mahdollista luoda digitaalinen kaksonen reaaliajassa ja siten optimoida toimintaa ja varmistaa häiriötön palvelu.

Yhdistetty malli tarkoittaa myös sitä, että verkoston vedenpaineen äkilliset poikkeamat on helpompi havaita, mikä vähentää vesihävikin riskiä. Vuonna 2022 Ruotsin kunnissa keskimääräinen vesihävikki oli jopa 16 prosenttia, kun Linköpingin menetys oli 8,4 prosenttia. Linköpingin lähes puolittunut vesihävikki tarkoittaa, että kunta on pystynyt säästämään vettä 22 000 kotitalouden päivittäisen kulutuksen verran – yhtä monta kuin Kiirunassa, Östhammarissa tai Finspångissa asuu.

– Yhdistettyjen järjestelmien avulla olemme pystyneet optimoimaan toimintaa ja vedenpainetta sekä säästämään suuria määriä juomavettä. Linköpingin kasvaessa, voimme käyttää olemassa olevaa dataa ja laskelmia jatkossakin vesiverkoston tehokkaaseen rakentamiseen. Tulevaisuudessa, jossa jokainen pisara on tärkeä, tämä on sekä kestävää että säästää aikaa ja rahaa, sanoo Sinan Nouri, Linköpingin Tekniska verkenin tutkimusinsinööri.

Swedish Water -teollisuusjärjestön mukaan maan kuntien on investoitava  vuosittain 10 miljardia Ruotsin kruunua lisää vesi- ja viemäri-infrastruktuurin uudistamiseen ja kasvavan väestön tarpeisiin. Nykyvauhdilla putkiverkoston tulevaisuuden varmistaminen kestäisi yli 200 vuotta.

– Puhtaan juomaveden puute on maailmanlaajuinen ongelma. On tärkeämpää kuin koskaan vähentää hävikkiä ja ennen kaikkea estää juomaveden katoaminen matkalla kotitalouksiin. Aivan kuten kehitämme ratkaisuja energian hallintaan, meidän on yhdessä parannettava veden hallintaa. Koska Linköpingin kunta on onnistunut minimoimaan vesihävikkinsä älykkään teknologian avulla, toivon, että se voi toimia esikuvana muille kunnille, sanoo Jenny Larsson, Schneider Electricin toimitusjohtaja Ruotsissa.

Kaupunkeja kunnostaminen asettaa haasteita myös juomaveden saannille ja jäteveden käsittelylle. Linköpingin malli hyödyntää reaaliaikaista dataa ja simulointeja työn optimoimiseksi, esimerkiksi putkien, johtojen ja muiden asennusten oikeiden mittojen määrittämiseksi.

– Kaupunkien laajentaminen ja uudistaminen täsmällisesti on sekä resurssitehokasta että säästää aikaa. Ratkaisun avulla voidaan myös ennustaa, onko nykyiset putket uusittava tai vaihdettava kokonaan, mutta myös laskea mahdolliset haasteet väestön kasvaessa. Tehokas menetelmä tehostaa kunnallisten yritysten työtä, sanoo WSP:n vesi- ja jätevesi-insinööri Robert Waldem.

Lue lisää ja katso video Linköpingin mallista täällä.

Tutustu myös Suomessa tehtyihin projekteihin täällä.

Lisätietoja:

Mikko Hytönen

mikko.hytonen@se.com

+358 504403963

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoa Schneider Electricistä

Schneider luo merkitystä tarjoamalla kaikille mahdollisuuden hyödyntää energiaa ja muita resursseja parhailla mahdollisilla tavoilla. Kaikessa toiminnassamme yhdistyy edistys ja kestävä kehitys. Kutsumme tätä ajatusta teemalla Life Is On.
 
Globaalina teollisena teknologiajohtajana tuomme sähköistämisen, automaation ja digitalisoinnin huippuasiantuntemusta älykkääseen teollisuuteen, joustavaan infrastruktuuriin, tulevaisuuden datakeskuksiin, älykkäisiin rakennuksiin ja intuitiivisiin koteihin. Syvällisen toimialatuntemuksemme ansiosta tarjoamme integroituja, koko elinkaaren kattavia ja tekoälypohjaisia teollisia IoT -ratkaisuja, joissa yhdistyvät kytketyt tuotteet, automaatio, ohjelmistot ja palvelut. Rakennamme asiakkaillemme myös digitaalisia kaksosia kannattavan kasvun mahdollistamiseksi.
 
Tärkein voimavaramme ovat ihmiset: 150 000 kollegaa ja yli miljoona kumppania yli 100 maassa varmistavat läheisen yhteyden asiakkaisiimme ja sidosryhmiimme. Integroimme monimuotoisuuden ja inkluusion kaikkeen toimintaamme, ja meitä ohjaavat tavoitteemme luoda kestävää tulevaisuutta kaikille. 
 
www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Schneider Electricin Mikko Keto Pohjoismaiden ja Baltian alueen Power Products -yksikön johtoon28.8.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Tiedote, 27.8.2024 – Diplomi-insinööri Mikko Keto on nimitetty Schneider Electricin Pohjoismaiden ja Baltian Power Products -yksikön uudeksi johtajaksi 1. syyskuuta 2024 alkaen. Keto hoitaa lisäksi nykyistä tehtäväänsä Suomen Home & Distribution- ja Power Products -liiketoimintojen liiketoimintajohtajana, kunnes seuraaja on nimitetty. Mikko Keto on työskennellyt Schneider Electricin palveluksessa kahdeksan vuotta. Hän aloitti ensin Power Systems -liiketoiminnan johdossa ja on sittemmin ollut rakentamassa ja johtamassa Suomen Global Services -liiketoimintaa. Viimeiset kolme vuotta hän on johtanut Suomen Home & Distribution- ja Power Products -liiketoimintoja. Ennen uraansa Schneider Electricillä Keto on toiminut laajasti erilaisissa johto- ja myyntitehtävissä muun muassa sähkö- ja televiestintäalalla. – Olen innoissani tästä hienosta mahdollisuudesta siirtyä uuteen tehtävään Schneider Electricin sisällä. Schneider Electric on osoittanut asiakkailleen kyvykkyytensä energianmurroksen, dig

Schneider Electric jatkaa kunnianhimoista kestävän kehityksen muutosohjelmaansa21.8.2024 08:07:00 EEST | Tiedote

Energianhallinnan ja automaation digitaalisen muutoksen edelläkävijä Schneider Electric on julkistanut vuoden 2024 toisen vuosineljänneksen kestävän kehityksen tulokset puolivuotisraporttinsa yhteydessä. Schneider Electricin kestävän kehityksen ohjelma (Sustainability Impact) tukee yrityksen kuutta pitkän aikavälin kestävyyssitoumusta. Ohjelmaan kuuluu edistymisen seuranta ja tulosten julkistaminen neljännesvuosittain, ja sillä on tärkeä merkitys Schneiderin vuosien 2021–2025 globaalien ja paikallisten tavoitteiden saavuttamisessa.

Schneider Electricin EcoStruxure™ Resource Advisorin uudet ominaisuudet vastaavat lisääntyneisiin ESG-vaatimuksiin15.8.2024 08:12:00 EEST | Tiedote

Resource Advisor -alusta tarjoaa kokonaisvaltaisen ratkaisun yritysten hiilijalanjäljen ja kestävän kehityksen hallintaan. Uudet ominaisuudet parantavat uusiutuvan energian käyttökokemusta ja helpottavat muun muassa CSRD-raportointia, tarkastettavuutta, tietojen jakamista ja uusiutuvan energian kattavuuden automaattista laskentaa. Energianhallintaan ja automaatioon erikoistunut Schneider Electric on julkaissut uusia ominaisuuksia EcoStruxure™ Resource Advisoriin, joka on alustapohjainen ratkaisu yritysten hiilijalanjäljen ja kestävän kehityksen hallintaan. Monipuolinen ohjelmistokokonaisuus vastaa globaalien yritysten tarpeisiin ja tarjoaa joustavuutta tehokkuuden, vastuullisuuden, energian, riskien sekä uusiutuvien energialähteiden ja hiilidioksidipäästöjen hallintaan. Yksittäisten erillisratkaisujen sijaan Resource Advisor -alusta tarjoaa monipuolisen ja integroidun kokonaisuuden, jonka ominaisuuksia voi hyödyntää yrityksen kestävyystavoitteiden mukaan joko yksitellen tai yhdessä. Yr

Schneider Electric ja IT-Line yhteistyökumppaneiksi – Tehokkaammat ja ergonomisemmat tuotantolinjat syntyvät yhteistyössä13.8.2024 08:07:00 EEST | Tiedote

Schneider Electricin yhteistyökumppani IT-Line on tuotannon tehostamisen asiantuntija, ja jatkossa Schneider voi tarjota entistä parempia ratkaisuja teollisuuden käyttöön. IT-Line hyödyntää Schneider Electricin cobotteja tuotantolinjoilla. Vankan kokemuksen myötä IT-Line osaa kartoittaa coboteille tuotantolinjalla asiakasta parhaiten hyödyntävät käyttökohteet. Yhteistyö vahvistaa Schneider Electricin automaatioratkaisujen käyttöä asiakasta parhaiten hyödyttävällä tavalla. Schneider Electric ja tuotannon tehostamisen asiantuntijatalo IT-Line aloittivat yhteistyön vuoden 2024 alussa. Yhteistyön myötä yrityksillä on mahdollisuus tarjota parasta mahdollista teknologiaa asiakkaidensa käyttöön. IT-Linen yhteistyökumppanuuden myötä Schneider Electric voi lisäksi tarjota asiakkailleen entistä enemmän ratkaisuja tuotannon tehostamiseen. IT-Line automatisoi ja osa-automatisoi tuotantolinjoja, joihin Schneider Electric toimittaa automaatiotekniikan. – Toimimme ratkaisutoimittajana Schneiderille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye