Hae syksyn yhteishaussa Jyväskylän yliopistoon – aloita IT-opinnot jo tammikuussa!
Syksyn yhteishaku tarjoaa mahdollisuuden hakea viiteen eri tutkinto-ohjelmaan Jyväskylän yliopistossa. Yhteishaun hakuaika on auki Opintopolku.fi -palvelussa 28.8.−11.9.2024, ja koulutukset alkavat tammikuussa 2025.

Yhteishaussa voi hakea kandidaatti- ja maisteriohjelmiin sekä maisteriohjelmiin, jos hakijalla on aiempi tutkinto. Tarjolla on hakukohteita etenkin informaatioteknologian alan tutkinto-ohjelmiin. Kokkolan yliopistokeskuksessa voi hakea luokanopettajan aikuiskoulutukseen sekä tietojenkäsittelytieteen opintoihin.
Syksyn yhteishaun kanssa samaan aikaan järjestetään myös avoimen väylän erillishaku. Hakukohteisiin edellytetään aiempia opintoja. Avoimen väylän hakukohteita on tänä vuonna tietojenkäsittelytieteessä, tieto- ja ohjelmistotekniikassa ja tietojärjestelmätieteessä.
Opiskelupaikkoja on yhteishaussa tarjolla 116 kappaletta, joista suurin osa informaatioteknologian tiedekunnassa.
Syksyn yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen. Yhteishaun tulokset ilmoitetaan viimeistään 21.11.2024. Hakijan otettava opiskelupaikka vastaan ennen 28.11.2024. Opetus alkaa tammikuussa 2025.
Lisätietoja:
suunnittelija Maria Kotiranta, Jyväskylän yliopiston hakijapalvelut, p. 040 805 4926, maria.j.kotiranta@jyu.fi
Syksyn yhteishaku 2024 | Jyväskylän yliopisto (jyu.fi)
Hakukohteet syksyn yhteishaussa:
Alempi ja ylempi korkeakoulututkinto (kandidaatti+maisteri)
- Tietojenkäsittelytieteen kandidaatti- ja maisteriohjelma, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri, (3 v + 2 v)
- Luokanopettajan aikuiskoulutuksen kandidaatti- ja maisteriohjelma (Kokkolan yliopistokeskus Chydenius), kasvatustieteen kandidaatti ja maisteri (3 v + 2 v)
Ylempi korkeakoulututkinto (maisteri)
- Tietojenkäsittelytieteen maisteriohjelma, filosofian maisteri (2v)
- Tietojenkäsittelytieteen maisteriohjelma (Kokkolan yliopistokeskus Chydenius), filosofian maisteri (2 v)
- Koulutusteknologian maisteriohjelma, filosofian maisteri (2 v)
Avoimen väylän erillishaku
- Tietojenkäsittelytieteen kandidaatti- ja maisteriohjelma, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri, (3 v + 2 v)
- Tieto- ja ohjelmistotekniikan kandidaatti- ja DI-ohjelma, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)
- Tietojärjestelmätieteen kandidaatti- ja maisteriohjelma, kauppatieteiden kandidaatti ja maisteri (3 v + 2 v)
Yhteyshenkilöt
Liisa Harjulaviestintäpäällikkö
Puh:040 805 4403viestinta@jyu.fiJyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto
Väitöstutkimus paljastaa kestävyyskäsitteen ongelmat monitulkintaisessa ruokapoliittisessa keskustelussa9.4.2025 13:55:35 EEST | Tiedote
Kestävä ruokapolitiikka ei ole yksiselitteinen käsite. Sitä ohjataan ja sille asetetaan tavoitteita monelta politiikan alueelta. Kestävyys on myös käsite, jota on mahdollista tulkita tarpeen mukaan ja jonka varjolla voidaan tavoitella moninaisia – jopa keskenään ristiriitaisia – lopputuloksia. YTM Ville Tikka tutki väitöskirjassaan, miten kestävyyttä tulkitaan joukkoruokailun yhteydessä käytännön tasolla ja miten se otetaan osaksi arjen toimintaa.
Suomen koko liikennejärjestelmän luontojalanjälki arvioidaan9.4.2025 07:05:00 EEST | Tiedote
Liikennejärjestelmällä on merkittäviä vaikutuksia sekä ilmastoon että luonnon monimuotoisuuteen. Jyväskylän yliopisto selvittää Suomen koko liikennejärjestelmän hiili- ja luontojalanjäljen vuoden 2025 aikana. Yhteistyössä liikenne- ja viestintävirasto Traficomin kanssa toteutettu jalanjäljen laskennan tietotarpeet koostava raportti on nyt valmistunut.
Muuttolintujen kevät -sovellus saatavissa nyt myös Ruotsissa8.4.2025 15:00:00 EEST | Tiedote
Suomessa jo kolmatta vuotta käytössä ollut Muuttolintujen kevät -sovellus on herättänyt runsaasti mielenkiintoa Ruotsissa. Sovellus tunnistaa tekoälyn avulla pihassa visertelijän ja mahdollistaa oman lajilistan keräämisen sovellukseen. Nyt sovellus julkaistaan myös Ruotsin Apple- ja Android-sovelluskaupoissa.
Paikallaanololle altistava perimä lisää sydän- ja verisuonitautien riskiä8.4.2025 07:00:00 EEST | Tiedote
Ihmisen taipumus paikallaanoloon voi olla evoluution suosima käyttäytymisen piirre, mutta siitä huolimatta aktiivisuuteen pyrkiminen on tärkeää, muistuttaa Jyväskylän yliopiston uusin tutkimus. Tutkijat osoittivat ensimmäistä kertaa, että geeniperimä, joka altistaa paikallaanololle, on yhteydessä suurempaan riskiin sairastua yleisimpiin sydän- ja verisuonitauteihin. Suuri geneettinen alttius paikallaanoloon voi lisätä sairastumisriskiä jopa 20 %.
Maahanmuuttaneille eväitä työhön ja opiskeluun maksuttomasta suomen kielen koulutuksesta – tervetuloa hakuinfoon 9.4.2025!7.4.2025 10:00:00 EEST | Tiedote
JYU.INTEGRA-koulutus on maksuton suomen kielen koulutus. Koulutus on tarkoitettu korkeakoulutetuille ja korkeakoulukelpoisille maahanmuuttaneille, joiden tavoitteena on jatkaa keskeytyneitä opintojaan tai täydentää jo opiskelemaansa tutkintoa korkeakoulussa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme