Jyväskylän yliopisto

Hae syksyn yhteishaussa Jyväskylän yliopistoon – aloita IT-opinnot jo tammikuussa!

Jaa

Syksyn yhteishaku tarjoaa mahdollisuuden hakea viiteen eri tutkinto-ohjelmaan Jyväskylän yliopistossa. Yhteishaun hakuaika on auki Opintopolku.fi -palvelussa 28.8.−11.9.2024, ja koulutukset alkavat tammikuussa 2025.

Yhteishaussa voi hakea kandidaatti- ja maisteriohjelmiin sekä maisteriohjelmiin, jos hakijalla on aiempi tutkinto. Tarjolla on hakukohteita etenkin informaatioteknologian alan tutkinto-ohjelmiin. Kokkolan yliopistokeskuksessa voi hakea luokanopettajan aikuiskoulutukseen sekä tietojenkäsittelytieteen opintoihin.

Syksyn yhteishaun kanssa samaan aikaan järjestetään myös avoimen väylän erillishaku. Hakukohteisiin edellytetään aiempia opintoja. Avoimen väylän hakukohteita on tänä vuonna tietojenkäsittelytieteessä, tieto- ja ohjelmistotekniikassa ja tietojärjestelmätieteessä.

Opiskelupaikkoja on yhteishaussa tarjolla 116 kappaletta, joista suurin osa informaatioteknologian tiedekunnassa.

Syksyn yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen. Yhteishaun tulokset ilmoitetaan viimeistään 21.11.2024. Hakijan otettava opiskelupaikka vastaan ennen 28.11.2024. Opetus alkaa tammikuussa 2025.

Lisätietoja:

suunnittelija Maria Kotiranta, Jyväskylän yliopiston hakijapalvelut, p. 040 805 4926, maria.j.kotiranta@jyu.fi

Syksyn yhteishaku 2024 | Jyväskylän yliopisto (jyu.fi)

Hakukohteet syksyn yhteishaussa:

Alempi ja ylempi korkeakoulututkinto (kandidaatti+maisteri)

  • Tietojenkäsittelytieteen kandidaatti- ja maisteriohjelma, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri, (3 v + 2 v)
  • Luokanopettajan aikuiskoulutuksen kandidaatti- ja maisteriohjelma (Kokkolan yliopistokeskus Chydenius), kasvatustieteen kandidaatti ja maisteri (3 v + 2 v)

 

Ylempi korkeakoulututkinto (maisteri)

  • Tietojenkäsittelytieteen maisteriohjelma, filosofian maisteri (2v)
  • Tietojenkäsittelytieteen maisteriohjelma (Kokkolan yliopistokeskus Chydenius), filosofian maisteri (2 v)
  • Koulutusteknologian maisteriohjelma, filosofian maisteri (2 v)

Avoimen väylän erillishaku

  • Tietojenkäsittelytieteen kandidaatti- ja maisteriohjelma, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri, (3 v + 2 v)
  • Tieto- ja ohjelmistotekniikan kandidaatti- ja DI-ohjelma, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)
  • Tietojärjestelmätieteen kandidaatti- ja maisteriohjelma, kauppatieteiden kandidaatti ja maisteri (3 v + 2 v)

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Eettiset haasteet uhkana työhyvinvoinnille terveydenhuollossa ja opetusalalla23.8.2024 07:30:00 EEST | Tiedote

Intensiivistyvä työelämä aiheuttaa terveydenhuollossa ja opetusalalla eettisiä haasteita, jotka voivat heikentää alojen työntekijöiden työhyvinvointia. Eettisesti haastavat tilanteet kuormittavat ja vaivaavat terveydenhuollon työntekijöiden omaatuntoa, kun taas opetusalalla hankalat tilanteet uuvuttavat ja vaikeuttavat työstä irtaantumista. Väitöskirjatutkija Mikko Taipaleen mukaan näillä aloilla tarvitaan enemmän resursseja, jotta työntekijät voisivat paremmin ja pystyisivät tekemään työtään eettisesti kestävällä tavalla.

Väitöskirja: Eläinten moraalinen asema islamilaisessa filosofiassa20.8.2024 13:50:24 EEST | Tiedote

MA Behnam Khodapanahin väitöskirja tutkii, miten eläimiä tarkastellaan ja arvostetaan islamilaisessa filosofiassa. Keskiössä on kaksi merkittävää muslimifilosofia, Avicenna (980–1037 jaa.) ja Mullā Ṣadrā (1572–1635/6 jaa.). Vertaamalla heidän ajatuksiaan nykyaikaisen eläinetiikan kanssa, Khodapanah haluaa selvittää, mitä nämä vanhat näkemykset voivat kertoa meille eläinten oikeudenmukaisesta kohtelusta tänä päivänä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye