Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Merisataman länsiosaan suunnitellaan puistoa ja kahvilapaviljonkia

Jaa

Eiraan, Merisataman länsiosaan suunnitellaan puistoa ja rakennuspaikkaa paviljonkirakennukselle. Kerro kantasi alueen kehittämisestä 13. syyskuuta mennessä.

Ilmakuva Eiran ja Hernesaaren ranta-alueesta.
Suunnittelualue sijaitsee Merikadun ja Merisatamanrannan välissä kuvan alalaidassa. Tietoa Finland Oy

Merisataman länsiosassa käynnistyy asemakaavoitus, jonka tarkoituksena on mahdollistaa alueelle uusi puisto sekä kaupunkilaisten virkistystoimintaa palveleva paviljonkirakennus. Rakennuksessa voisi toimia esimerkiksi kahvila ja siellä olisi mahdollista viettää aikaa sisätiloissa tai terassilla merimaiseman äärellä.

Nykyisellään alue on avointa nurmipintaa lukuun ottamatta eteläosaan sijoittuvaa pysäköintialuetta, joka on talvisin käytössä veneiden säilytykseen. Aluetta rajaavat puurivit.

Alueella sijaitsevat puut ja alueen ominaispiirteet on tarkoitus säilyttää nykyisellään. Alueen itäosa säilytetään myös avoimena puistoalueena, jotta Laivurinkadun tärkeä merinäkymään päättyvä katuakseli säilyy. Alueen poikki kulkeva puistokäytävä on myös tarkoitus säilyttää. Pysäköintipaikat ja veneiden talvisäilytysmahdollisuudet poistuisivat suunnitelman mukaan käytöstä.

Hankkeen tueksi on laadittu viitesuunnitelmia, jotka havainnollistavat mahdollisuuksia, joita uusi asemakaava voisi tulevaisuudessa sisältää. Suunnitelmia voi kommentoida Kerrokantasi-palvelussa osoitteessa kerrokantasi.hel.fi/merisatama 13.9. asti. Kyselyssä selvitetään helsinkiläisten näkemyksiä ja toiveita alueen kehittämiseen ja kerätään myös ideoita merellisen Helsingin tulevaisuutta ajatellen.

Kaikille avoin maastokatselmus suunnittelijan kanssa järjestetään maanantaina 2.9.2024 klo 17:00–18:30. Tapaaminen on suunnittelualueella osoitteessa Merisatamanranta 9. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jani Jansson
arkkitehti
kaupunkiympäristön toimiala
asemakaavoitus
p. 09 310 52316
jani.jansson@hel.fi

Kuvat

Havainnekuva paviljongista.
Viitesuunnitelmassa esitetään mahdollisuuksia, joita uusi asemakaava voisi tulevaisuudessa tarjota. Viitesuunnitelma 1: Aalloke.
Helsingin kaupunki
Lataa
Havainnekuva paviljongista.
Viitesuunnitelmassa esitetään mahdollisuuksia, joita uusi asemakaava voisi tulevaisuudessa tarjota. Viitesuunnitelma 2: Villa Toisio.
Helsingin kaupunki
Lataa
Havainnekuva paviljongista.
Viitesuunnitelmassa esitetään mahdollisuuksia, joita uusi asemakaava voisi tulevaisuudessa tarjota. Viitesuunnitelma 3: Purjeilla.
Helsinkin kaupunki
Lataa

Linkit

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye