Vihreät - De Gröna

Sofia Virta kyseenalaistaa pääministeri Orpon johtajuuden – hallitus ei saa rivejään suoriksi edes rasismia vastaan

Jaa

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta hämmästelee, miten pääministeri Orpo ei saa hallituksen rivejä suoraksi omassa rasisminvastaisessa kampanjassaan. Virran mukaan hallituksen puheet ja teot eivät vastaa toisiaan.

Pääministeri Petteri Orpo sanoi aiemmin tänään, että jokainen hallituspuolueen edustaja, jokainen ministeri ja eduskuntaryhmä sitoutui tähän ohjelmaan. Orpo kuitenkin esitteli kampanjan yksin, ilman muiden hallituspuolueiden edustajia. Riikka Purra ilmoitti tiistaina, että perussuomalaiset eivät todennäköisesti osallistu hallituksen rasismin vastaiseen kampanjaan.  

– Toisiksi suurin hallituspuolue ei näillä näkymin ole mukana hallituksen omassa rasismin vastaisessa kampanjassa. Pääministeri Orpon johtajuus tässäkin teemassa on jo aiemmin näyttänyt heikolta, nyt se tuntuu olevan olematonta, Virta toteaa.

Virran mukaan on käsittämätöntä, että perussuomalaiset eivät sitoudu oman hallituksensa rasismin vastaiseen kampanjaan. 

– Olen ennenkin sanonut, että tämän hallituksen kohdalla puheita kyllä riittää mutta missä ovat teot. Hallituksen rasisimin vastainen kampanja on pelkkää sananhelinää, jos ensinnäkään siihen eivät sitoudu kaikki hallituspuolueet ja toiseksi jos samalla tehdään rasistista politiikkaa eli täysin päinvastaista päätöksentekoa, kuin mitä kampanjassa luvataan, Virta sanoo. 

Virran mukaan samalla kun hallitus toteuttaa rasismin vastaista kampanjaansa, se on tekemässä rasistista, syrjivää ja epäinhimillistä maahanmuuttopolitiikkaa. 

– Hallitus esittää vastaanottorahan pienentämistä. Hallitus aikoo maksaa pienempää työttömyystukea kielitaidottomille ja heittää työttömän maahanmuuttajan maasta ulos, jos työpaikkaa ei löydy kolmessa kuukaudessa. Hallitus haluaa luopua varhaiskasvatuksen yhdenvertaisuussuunnitelmista. Hallitus on rajoittamassa paperittomien oikeutta välttämättömään terveydenhuoltoon. Hallitus kiristää kansalaisuuden ehtoja, Virta listaa.

– Tämän taustan huomioon ottaen on aika ironista, että hallituksen kampanjan nimi on ‘Me puhumme teoin’. Tekoja kyllä on, mutta ne ovat kampanjan tavoitteisiin nähden päinvastaisia. Kysynkin pääministeri Orpolta, että eikö hän todella itse näe hallituksensa puheiden ja tekojen ristiriitaa vai eikö hänen johtajuutensa vain riitä laittamaan hallituksen rivejä suoriksi, Virta ihmettelee. 

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye